Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ellemeet vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Ellemeet? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en is al verkrijgbaar voor €92,50. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm werkt het beste om de zon buitenshuis te houden. Tevens behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en geeft je woning ook warme uitstraling. Je hebt de keuze uit tientallen afzonderlijke modellen. Via deze website vind je een complete gids waar we alle soorten systemen behandelen. Tevens bekijk je gemiddelde tarieven en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Ellemeet en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Je behoudt je privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-ellemeet

Zonnescherm laten plaatsen in Ellemeet

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Ellemeet via een betrouwbare zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat het scherm op de goede manier bevestigd wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je gemakkelijk vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en handigste manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Ellemeet en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor het montagebedrijf. De installateur installeert het zonneschermen of de plissés op de gewenste manier. Check of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Ellemeet

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Ellemeet is praktisch om warmte in huis te voorkomen. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele producten zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende designs en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €425 tot zo’n €2900. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest geziene toepassingen.

Informatie over terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via de handige knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op bij de muren. Belangrijk: het scherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijzen liggen tussen de €900 – €2250.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Erg handig bij kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De totale investeringen schommelen tussen de €400 en €1350.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Ellemeet is een prima keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek wordt samengesteld met polyestervezels of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De tarieven liggen zo tussen de €250 tot zo’n €1200.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Details over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale tarieven liggen zo tussen de €260 tot wel €1200 voor rolluiken bestellen in Ellemeet.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij exclusieve woningen. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van gebouwen. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale prijzen variëren tussen de €740 tot zo’n €1600.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aantrekkelijke temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Ellemeet: bekijk systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijsindicaties bedragen tussen de €350 tot €925. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest interessante installaties.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Voordelig maatwerk, simpel op te hangen, eenvoudig in gebruik en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in tientallen soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt allerlei types zoals transparante, waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, lichtdoorlatende, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De onkosten variëren tussen de €57,50 – €180.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ellemeet: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Snel bezorgd in allerlei stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en huiselijke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht een tarief van €90 tot €325.

 • Voor een knus interieur.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en de zonwerendheid is optimaal. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Verwacht onkosten van €50 tot zo’n €165.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Ellemeet: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of band. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel systemen en materialen zoals onder andere hout, kunststof, bamboe, aluminium, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kies je zelf de lichtinval en privacy. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Voorzie prijsindicaties van €75 oplopend tot €250.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. bamboe, aluminium, hout, stof, kunststof. Praktisch voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De onkosten beginnen bij €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €185.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Ellemeet in alle vormen en maten

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers die jouw interieur echt afmaken. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, valramen, draaikiepramen, dakramen, schuiframen, ronde ramen. Advies: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De tarieven starten bij om en nabij de €430. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €930.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Ellemeet zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: voorzethor, hordeur, lamellenhor, plissé hor, inzethor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Dit systeem houdt ongedierte tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De tarieven beginnen bij zo’n €77,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €550.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, uitzetraam, vast raam, valraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen in je mailbox

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 zijn afhankelijk van verschillende aspecten: het type model, de materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en de manier van bedienen. In de volgende tabel vergelijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Ellemeet in mei 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€825 – €2050
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€355 – €1600
Screenstot 4 meter breed€280 – €1075
Rolluik200 cm – 400 cm breed€300 – €1300
Rolgordijn120 x 100 cm€50 – €165
Lamellen250 x 250 cm€70 – €215
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €200
Plisségordijnen100 x 130 cm€120 – €300
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zeeland.

Meest gekozen merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een uitstekend aanbod. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Ellemeet. In het overzicht hierna tref je details over de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hubo, Praxis, Gamma en Wehkamp, Bol.com, Kwantum, FonQ, Formido.
 • Zie ook: Toppoint, Novoferm, Bece, Roma, Husol, Weinor en Sunway, Dickson, Copaco, Swela, Milano, Lumenguard.

Vergelijk zonwering experts in de regio Schouwen-Duiveland

Goedkope zonwering kopen in Ellemeet? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje vind je bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform ontdek je ook installateurs en verkooppunten in Brouwershaven, Renesse en Kerkwerve.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met de stijl van de kamer. We gaan nu verder in op de mooiste binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras & Serre
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Men verkoopt diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Klik eventueel direct verder naar: Zonnescherm.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering voor jouw woning is afhankelijk van het type raam, hoe je tuin ligt, de gevels / kozijnen en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, dessins en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Ellemeet?

De investingen in zonwering lopen flink uiteen. De huidige tarieven tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €725. Screens €275 op basis van 1 raam. Kies je voor een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1100. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €775). Een standaard rolluik kost €460. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €270 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €790). Budget soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €135 per kozijn). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het product, de grootte (lengte en breedte), de keuzes in bediening, het materiaal, kleur en installatiekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Ellemeet?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Ellemeet. In die situaties komt een gediplomeerde installateur die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Vervolgens kan de vakman het zonnescherm volgens de documentatie installeren. Op die manier heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met stang of band is werkbaar, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, mobiele app, afstandsbediening, handzender) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon gaat schijnen kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte kosten van smart rolluiken of screens komen uit rond de €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4323, 4325

Plaats een reactie