Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Dreischor vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Dreischor? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en is er al vanaf €92,50. Professionele buitenzonwering als een rolluik is ideaal om zonnestralen te weren. In veel situaties creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je immens veel afzonderlijke oplossing. Op dit platform bieden we een praktische handleiding waarmee jij inzicht krijgt in de opties. In aanvulling daarop geven we een indicatie van de kosten en adressen van lokale zonwering specialisten in Dreischor en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-dreischor

Zonnescherm laten plaatsen in Dreischor

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Dreischor door een goed aangeschreven zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem goed geïnstalleerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je gemakkelijk bedrijven uit de buurt. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk type product het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, zorgen voor meer privacy, inbraakpreventie, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Afmetingen

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Beschrijf ook waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De simpelste optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en meest comfortabele keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Dreischor en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. De professional hangt het terrasscherm of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Test of alles juist is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonnewering offertes vergelijken

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Dreischor

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Dreischor is het meest effectief om warmte in huis te voorkomen. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende opties zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende prints en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €425 tot zo’n €2550. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest geziene keuzes.

Informatie over terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. D.m.v. 2 uitstraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw om te zitten. Belangrijk: het zonnescherm kan kapot waaien bij wind. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €875 t/m €2250.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Genieten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Erg handig bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale tarieven bedragen tussen de €450 en €1350.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Dreischor is onmisbaar als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek bestaat veelal uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De verwachte tarieven komen uit tussen de €250 t/m €1100.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 modellen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De verwachte kosten liggen tussen de €330 en €1500 voor rolluiken bestellen in Dreischor.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Het comfort van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling met een prachtige uitstraling. Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassiek getinte huizen. Ze geven een boost aan het karakter van van de woning. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De onkosten bedragen tussen de €700 tot wel €1925.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een goede temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Dreischor: alle gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Middels raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Tevens is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties schommelen tussen de €310 – €875. Bijgaand lees je informatie over de meest aantrekkelijke keuzes.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Voordelig maatwerk, makkelijk te bevestigen, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in talloze soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, transparante, dakraam, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €60,00 – €190.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Dreischor: heel simpel zelf te plaatsen.
 • Beschikbaar in mooie stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en karakteristieke uitstraling aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met een tarief van €110 oplopend tot €375.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op kosten van €55 tot €180.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Dreischor: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je op veel standen kunt opendraaien met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit diverse dessins en materialen zoals onder andere kunststof, PVC, bamboe, hout, stof. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op een tarief van €85 tot €220.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals bamboe, kunststof, hout, pvc, aluminium. Perfect voor lange / grote ramen en passen perfect bij een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De investeringen starten vanaf €60. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €210.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Dreischor in alle vormen en maten

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn echte blikvangers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn authentiek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, dakramen, schuiframen, valramen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €460. Voor dure modellen kun je rekenen op €960.

 • Duurzaam product.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Dreischor bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, lamellenhor, rolhor, inzethor, hordeur, voorzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit type weert ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen starten vanaf €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €500.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, tuimelraam, draairaam, vast raam, draai-kiepraam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De juiste raamdecoratie voor elke kamer

Direct meerdere aanbiedingen per e-mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 worden gecalculeerd via diverse thema’s: het model, de materiaalsoort, de grootte van het systeem en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna delen we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Dreischor in juli 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€845 – €2225
Uitvalschermtot 5 meter breed€385 – €1425
Screens300 cm – 400 cm breed€270 – €1075
Rolluik300 – 400 cm breed€330 – €1275
Rolgordijn200 x 100 cm€45 – €160
Lamellen100 x 50 cm€45 – €195
Jaloezieën100 x 130 cm€70 – €250
Plisségordijnen100 breed€100 – €340
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Zeeland.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een uitstekend aanbod. Elke aanbieder heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Dreischor. In de tabel hieronder tonen wij een overzicht met de populairste merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Karwei, Hornbach, IKEA & Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, Formido, FonQ.
 • Check ook: Weinor, Husol, Deponti, Toppoint, Roma, Novoferm en Copaco, Schlappi, Sunway, Lumenguard, Milano, Swela.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Schouwen-Duiveland

Goedkope zonwering kopen in Dreischor? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder vind je adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site vergelijk je ook fabrikanten en shops in Oosterland, Zonnemaire en Sirjansland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel behoeft een vitrage die perfect past bij jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de meest gekochte zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Producten voor serre & terras
Ook in ons land wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan diverse modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Check ook aanvullende info over: Rolgordijnen.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering voor jouw huis realiseer je door te kijken naar: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en je budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in een heleboel kleuren, modellen en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Dreischor?

De uitgaven voor zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De verwachte prijsindicaties tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Screens €270 per raampartij. Wanneer je kiest voor een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1225. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €700). Een gemiddeld rolluik kost €500. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €265 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €785). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €140 per raampartij). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, de maximale breedte, de bedieningsopties, de materiaalsoort, kleuren en prints en installatiewerk.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Dreischor?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Dreischor. Hierbij komt er een capabele vakman die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional de zonwering op de juiste wijze ophangen. Dankzij deze service ben je verzekerd van correct werkende zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we handbediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met een handslinger is acceptabel, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (via een draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4315

Plaats een reactie