Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zonnemaire vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Zonnemaire? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en is er al vanaf €80,00. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is zeer handig om zonnestralen te weren. In veel gevallen behaal je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je ontzettend veel diverse soorten. Op dit platform kan je aan de slag met een gratis keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Ook verstrekken we een kostenindicatie en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Zonnemaire en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-zonnemaire

Zonnescherm laten plaatsen in Zonnemaire

Ben je zelf niet technisch aangelegd of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Zonnemaire middels een betrouwbare zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan 100% zeker het product op de juiste manier aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel vakspecialisten uit de buurt. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, extra schaduw, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en meest hippe manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Zonnemaire en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de montagepartner. De installateur hangt de screens of de plissés op de afgesproken plekken. Loop na of het netjes is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Zonnemaire

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Zonnemaire wordt gekocht door mensen om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Bekende producten zoals met name rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse vormen en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 tot zo’n €2550. In het stukje hierna lees je informatie over de meest bekende types.

Het installeren van terrasschermen & knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van de handige knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek op het terras. Tip: het systeem moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De tarieven liggen tussen de €925 en €2225.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Het kopen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is ideaal bij ramen zonder openslaande delen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte kosten komen uit tussen de €350 tot wel €1275.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Zonnemaire komt perfect tot z’n recht als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De keuze qua doek-materiaal is acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Advies: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De prijzen variëren tussen de €350 tot €1000.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je behoudt jouw privacy.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluiddempend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Evenzeer schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De onkosten liggen zo tussen de €330 tot zo’n €1425 voor rolluiken bestellen in Zonnemaire.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Offerte voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het systeem bestaat uit een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 50 woningen. Ze geven een boost aan een romantische uitstraling van het huis. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De onkosten bedragen tussen de €670 – €1825.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een fijne temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Zonnemaire: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Aan de hand van raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Daarbij haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijsindicaties variëren tussen de €360 en €975. Bijgaand leggen we alles uit over de meest interessante installaties.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is een goedkoop model, simpel te monteren, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kun jij kopen in verscheidene kleurtjes en motiefjes wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er bestaan allerlei types zoals waterafstotende, elektrische, transparante, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties komen uit tussen de €47,50 – €175.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zonnemaire: heel simpel zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in allerlei stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen bieden een luxe en landelijke ambiance aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Houd rekening met prijsindicaties van €100 tot zo’n €375.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan een prijskaartje van €50 tot wel €180.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Zonnemaire: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit mega veel vormen en materialen als bijv. PVC, bamboe, stof, kunststof, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft sfeer, licht en privacy. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Houd rekening met prijzen van €67,5 tot wel €230.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. kunststof, aluminium, stof, hout, pvc. Handig voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €60. Voor luxe versie moet je rekening houden met €175.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Zonnemaire in alle vormen en maten

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen, dakramen, draaikiepramen, schuiframen. Let op: shutters zijn duur in aanschaf. De prijzen beginnen bij circa €410. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €900.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Zonnemaire bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, rolhor, hordeur, lamellenhor, inzethor, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: horren werken niet als zonnewering. Wel zit er in het assortiment een speciale duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen muggen en vliegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €675.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, draairaam, tuimelraam, valraam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De tofste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Direct meerdere aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal factoren: het type product, de materiaalsoort, de noodzakelijke afmetingen en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hieronder vind je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Zonnemaire in maart 2024.

Type zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€865 – €2100
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€400 – €1475
Screens1 – 3 meter breed€265 – €1075
Rolluik300 – 400 cm breed€305 – €1325
RolgordijnTot 250 cm breed€80 – €175
Lamellen100 x 50 cm€45 – €195
Jaloezieën100 x 200 cm€75 – €270
Plisségordijnen100 x 180 cm€100 – €320
Gemiddelde tarieven zonnewering met montage in de Provincie Zeeland.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Ieder merk heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Zonnemaire. In het schema hierna tonen wij een toelichting op de meest verkochte merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, IKEA, Karwei, Gamma en Bol.com, Formido, Wehkamp, FonQ, Kwantum.
 • Overige merken: Weinor, Husol, Deponti, Bece, Roma, Toppoint & Swela, Schlappi, Copaco, Lumenguard, Sunway, Dickson.

Zonwering experts in regio van Schouwen-Duiveland

Goedkope zonwering kopen in Zonnemaire? Wil jij contact leggen met een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende schema vergelijk je namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website vergelijk je ook installatiepartners en shops in Sirjansland, Noordgouwe en Bruinisse.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk raam heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die rijmt met de stijl van de kamer. We geven je nu een verdieping in de mooiste zonwering voor buiten en binnen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre of Terras
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het huidige assortiment bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Bezoek ook onze pagina over: Plissegordijnen.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elk pand is uniek. De meest geschikte zonnewering voor jouw pand realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, hoe je tuin ligt, de gevels / kozijnen en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat je het kunt kopen in verschillende kleuren, soorten materialen en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Zonnemaire?

De kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De gemiddelde investeringen vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Buitenscreens €230 per kozijn. Bij een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1075. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €850). Een basis rolluik kost €480. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €295 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €795). Overige soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €100 per raam / kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: de gekozen constructie, het inmeten (afmetingen), elektrische of handmatige bediening, het soort materiaal, kleuren en installatiekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Zonnemaire?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage en inmeetservice in Zonnemaire. Hierbij komt er een lokale monteur die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman de zonwering juist aanbrengen. Dankzij deze service geniet je altijd van goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je handmatig met slingerstang of band, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang is voldoende, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een handzender, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In het geval van een felle zon zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of schermen beginnen bij €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 4316

Plaats een reactie