Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nieuwerkerk vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Nieuwerkerk? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering. Een goedkoop systeem is er al voor €85,00. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest effectief om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Meestal biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben immens veel afzonderlijke oplossing. Op dit platform verstrekken we een complete gids waar we alle soorten systemen behandelen. Op dezelfde wijze bieden we een indicatie van de kosten en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Nieuwerkerk en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Je behoudt je privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-nieuwerkerk

Zonnescherm laten plaatsen in Nieuwerkerk

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Nieuwerkerk middels een erkende zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker het scherm op de juiste manier gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe vakmannen in de gemeente. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk type product aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbraakwerend, extra schaduw, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en meest gebruiksvriendelijke manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Nieuwerkerk en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de vakmannen. De montage-specialist levert het terrasscherm of de vouwgordijnen op de afgesproken plekken. Ga altijd na of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonnewering offertes vergelijken

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Nieuwerkerk

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Nieuwerkerk is de meest efficiënte manier om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei prints en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €375 tot zo’n €2550. In de koopgids hierna beoordelen we de meest handige types.

Genieten van terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. D.m.v. twee uitdraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hiermee blijft de ruimte gewoon beloopbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek in de tuin. Advies: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De tarieven schommelen tussen de €850 tot €2175.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij grote raampartijen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De totale investeringen bedragen tussen de €325 tot zo’n €1325.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Bediening met motor is mogelijk.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Nieuwerkerk is een uitstekende keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. Ze worden vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet openen. De onkosten liggen zo tussen de €325 tot wel €1175.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Investeren in rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 producten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De normale tarieven variëren tussen de €360 t/m €1375 voor rolluiken bestellen in Nieuwerkerk.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Dit is een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij brocante woningen. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte kosten liggen zo tussen de €620 – €1975.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een koele temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Nieuwerkerk: alle gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De minimale investeringen komen uit tussen de €360 tot €825. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke modellen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, gemakkelijk te installeren, simpele bediening en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te bestellen in veel kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er bestaan diverse varianten zoals lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam, dakraam, transparante, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De kosten liggen zo tussen de €47,50 tot €190.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nieuwerkerk: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Assortiment in prachtige stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en rustieke uitstraling aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met een prijskaartje van €90 tot €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Weinig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Ze verkopen diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op een tarief van €62,5 oplopend tot €175.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Nieuwerkerk: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of stang. In het assortiment zitten oneindig veel soorten en materialen als kunststof, stof, aluminium, hout, bamboe. Met jouw houten jaloezieën speel je eenvoudig met de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met een kostenplaatje van €75 tot €220.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen van bouwstoffen zoals bamboe, pvc, kunststof, hout, aluminium. Handig voor imposante / grote ramen en matchen goed met een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven beginnen bij €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Nieuwerkerk voor je huis

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. De blinds houden de zon perfect buiten, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, draaikiepramen, schuiframen, uitzetramen, valramen, ronde ramen. Opmerking: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €460 en lopen op tot €950.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Nieuwerkerk zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, lamellenhor, hordeur, inzethor, voorzethor, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: een hor is niet zonwerend. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Deze variant houdt kleine dieren tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De prijzen beginnen bij €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €575.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, vast raam, valraam, draai-kiepraam, draairaam, uitzetraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Snel een aanbieding van lokale vakbedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei thema’s: het type systeem, materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en het soort bediening. Hieronder delen we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Nieuwerkerk in april 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 7 meter breed€830 – €2100
Uitvalschermtot 4 meter breed€370 – €1625
Screens300 cm – 400 cm breed€240 – €950
Rolluik300 – 400 cm breed€280 – €1200
Rolgordijn120 x 100 cm€80 – €160
Lamellen250 x 250 cm€60 – €195
Jaloezieën100 x 220 cm€85 – €200
Plisségordijnen160 cm breed€110 – €300
Verwachte prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zeeland.

Alle merken zonwering op een rij

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een uitstekend aanbod. Iedere leverancier heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Nieuwerkerk. Hieronder vergelijk je details over de grootste merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Hubo, Gamma, IKEA en Leen Bakker, FonQ, Bol.com, Kwantum, Wehkamp.
 • Andere merken: Novoferm, Husol, Roma, Weinor, Toppoint, Bece en Schlappi, Swela, Milano, Sunway, Copaco, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Schouwen-Duiveland

Goedkope zonwering kopen in Nieuwerkerk? Of zoek je een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hierna bieden wij bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vervolgens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website vind je ook installateurs en verkopers in Dreischor, Brouwershaven en Zonnemaire.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We gaan nu verder in op de meest gekochte buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre & Terras
In de zomerperiode kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het huidige assortiment bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonwering offerte.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De beste zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: de raamgrootte, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Nieuwerkerk?

De verwachte prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte prijzen bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €550. Zonnescreens €210 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1025. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €775). Een normaal rolluik kost €500. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €250 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €785). Alternatieve binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €105 per kozijn). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de noodzakelijke afmetingen, soort bediening, het gewenste materiaal, prints en aanlegkosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Nieuwerkerk?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Nieuwerkerk. Hierbij komt er een gespecialiseerde professional die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional het product volgens de documentatie ophangen. Met deze klusservice ben je verzekerd van uitstekende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Kies jij voor handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang is voldoende, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij extreem weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Wanneer de zon aanwezig is laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4306, 4318

Plaats een reactie