Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ouwerkerk vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Ouwerkerk? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. De tarieven starten bij zo’n €77,50. Buitenzonwering zoals een zonnescherm werkt het beste om zonnestralen te weren. Daarnaast behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt extra sfeer in de woning. Er bestaan bijzonder veel diverse toepassingen. Via deze website vind je een gratis keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens check je gemiddelde kosten en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Ouwerkerk (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-ouwerkerk

Zonnescherm laten plaatsen in Ouwerkerk

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Ouwerkerk middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan zeker dat het scherm op de goede manier bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe leveranciers in de gemeente. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is welk type systeem je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het product. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Onder andere achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest moderne manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Ouwerkerk en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de specialisten. De professional plaatst het terrasscherm of de lamellen op de afgesproken plekken. Test of de totale constructie correct is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang offerte van raambekleders in Ouwerkerk

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Ouwerkerk wordt met name toegepast om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele artikelen zoals rolluiken werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel dessins en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €475 en €2500. In de keuzegids hieronder delen we veel info over de meest bekende producten.

Laten plaatsen van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Middels de twee knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hiermee blijft jouw terras optimaal begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de ramen. Noemenswaardig: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De tarieven liggen zo tussen de €850 – €2250.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

De beste uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Veel gekozen bij hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale tarieven bedragen tussen de €375 t/m €1375.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Ouwerkerk is ideaal als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek van de screens bestaat uit vezels van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar niet andersom. Aandachtspunt: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De verwachte kosten komen uit tussen de €375 tot wel €1000.

 • Bedekt het hele raam.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De normale tarieven bedragen tussen de €340 tot wel €1225 voor rolluiken bestellen in Ouwerkerk.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Altijd met goede garantie.

Het comfort van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij huizen van begin 1900. Het heeft een positief effect op de sfeer van (bedrijfs)panden. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €640 tot zo’n €1775.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een lage temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Ouwerkerk: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit beperkt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Bovendien haal je hiermee extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen komen uit tussen de €340 tot €800. Bijgaand bespreken we de meest geplaatste types.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, makkelijk zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen worden aangeboden in verscheidene kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Men biedt allerlei soorten zoals dakraam, kiepkantelraam, transparante, elektrische, verduisterende, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De kosten bedragen tussen de €57,50 – €190.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Ouwerkerk: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en authentieke uitstraling aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Verwacht tarieven van €100 tot €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en het past op bijna ieder raam. Luxe ogende raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €47,5 tot €175.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Ouwerkerk: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit diverse modellen en materialen als o.a. hout, aluminium, stof, bamboe, kunststof. Met houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht onkosten van €77,5 tot wel €230.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. bamboe, pvc, hout, aluminium, stof. Perfect voor hoge / grote ramen en bij een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten starten bij gemiddeld €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Ouwerkerk voor je huis

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn bijzonder, ze maken je woning meer waard en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals draaikiepramen, schuiframen, dakramen, vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen. Advies: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven beginnen bij circa €410. Voor dure modellen kun je rekenen op €960.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Ouwerkerk zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: plissé hor, hor met scharnier, voorzethor, hordeur, rolhor, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen beginnen bij zo’n €82,5 en lopen op tot €650.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam, vast raam, tuimelraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De tofste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Gratis een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden gecalculeerd via meerdere thema’s: het type product, type materiaal, de maximale lengte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hierna tonen wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Ouwerkerk in april 2024.

Soort zonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€805 – €2250
Uitvalschermtot 4 meter breed€355 – €1400
Screens100 cm – 400 cm breed€260 – €1075
Rolluiktot 4,5 meter breed€320 – €1225
Rolgordijn150 x 190 cm€65 – €165
Lamellen250 x 250 cm€60 – €200
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €210
Plisségordijnen180 cm breed€105 – €370
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Zeeland.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leverancier heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Ouwerkerk. In het volgende blokje delen we een toelichting op de grootste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Hornbach, Praxis, Gamma & Kwantum, FonQ, Formido, Leen Bakker, Bol.com.
 • Andere merken: Toppoint, Husol, Bece, Novoferm, Weinor, Deponti en Sunway, Schlappi, Swela, Lumenguard, Copaco, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Schouwen-Duiveland

Goedkope zonwering kopen in Ouwerkerk? In contact komen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje delen we namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website check je ook montagepartners en showrooms in Waardhuizen, Oosterland en Uitwijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder pand heeft weer andere vitrage nodig die aansluit bij de stijl van de woning. We verstrekken hieronder wat details over de meest populaire soorten zonwering voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras of Serre
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Je kunt kiezen uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Check ook aanvullende info over: Buitenjaloezieën.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering voor jouw pand kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, de ligging van je huis, jouw stijl en smaak en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Ouwerkerk?

De kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte onkosten vind je hieronder. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €725. Zonnescreens €200 per raampartij. In het geval van een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1200. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €600). Een gemiddeld rolluik kost €455. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €260 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €835). Alternatieve keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €125 op basis van 1 raam). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. het type / model, het formaat, elektrische of handmatige bediening, materiaaltypes, vormen / kleuren en aanlegkosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Ouwerkerk?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in Ouwerkerk. Hierbij komt er een gespecialiseerde monteur die ieder raam inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert het zonnescherm op de juiste manier bevestigen. Dankzij de montageservice geniet je altijd van correct werkende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met een handslinger is voldoende, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (via een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De kosten van smart rolluiken of screens starten bij €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4305

Plaats een reactie