Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Noordgouwe vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Noordgouwe? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. De tarieven starten bij zo’n €70,00. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest effectief om je woning koel te houden. Daarnaast geeft een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn immens veel afzonderlijke toepassingen. Via deze website kan je aan de slag met een praktische keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Ook vind je de geschatte kosten en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Noordgouwe en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-noordgouwe

Zonnescherm laten plaatsen in Noordgouwe

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Noordgouwe door een professionele zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat het scherm juist bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk vakmannen in de regio. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, energie besparingen realiseren, je privacy verhogen, inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en comfortabelste mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Noordgouwe en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor de montagepartner. Het installatiebedrijf hangt het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen zoals besproken. Test of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Offerte op maat van raambekleders in Noordgouwe

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Noordgouwe is praktisch om een fijn binnenklimaat te creëren. Ook creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Diverse producten zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €425 en €2600. In het volgende gedeelte delen we veel info over de meest gekozen keuzes.

Details over knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Aan de hand van de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Daardoor is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Tip: het systeem moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte prijzen schommelen tussen de €900 tot zo’n €2100.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Advies over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is heel geschikt voor kleinere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte tarieven variëren tussen de €450 t/m €1300.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Noordgouwe komt perfect tot z’n recht als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Let op: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijzen komen uit tussen de €400 t/m €1100.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Meer informatie over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, ze houden lawaai tegen, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 modellen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte kosten schommelen tussen de €300 tot zo’n €1325 voor rolluiken bestellen in Noordgouwe.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Informatie over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij huizen van begin 1900. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van woningen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale prijzen variëren tussen de €630 – €1725.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een koele temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Noordgouwe: alle mogelijkheden voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijsindicaties liggen zo tussen de €310 en €900. In het boxje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte types.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, moeiteloos te plaatsen, eenvoudig in gebruik en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kun jij kopen in verscheidene prints en kleuren. zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze verkopen allerlei soorten zoals dakraam, transparante, verduisterende, elektrische, kiepkantelraam, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De onkosten komen uit tussen de €55,00 tot €155.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Noordgouwe: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Beschikbaar in allerlei stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen geven een luxueuze en karaktervolle ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €110 tot €350.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er zijn velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Voorzie een tarief van €57,5 tot €180.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Noordgouwe: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een handig koord of ketting. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel systemen en materialen zoals onder andere aluminium, bamboe, PVC, hout, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met tarieven van €80 tot €250.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van stof, pvc, aluminium, hout, kunststof. Handig voor lange / grote ramen en passen perfect bij een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijzen starten bij gemiddeld €80 en lopen op tot €200.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Noordgouwe met exclusieve afwerking

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn authentiek, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, valramen, ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen. Disclaimer: shutters vergen een behoorlijke investering. De kosten starten bij om en nabij de €410. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €870.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Noordgouwe zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, hordeur, voorzethor, inzethor, lamellenhor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dit wel? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen beginnen bij €80 en kunnen oplopen tot €500.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, vast raam, valraam, draairaam, schuifraam, uitzetraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Maatwerk raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van erkende aanbieders

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere factoren: het type product, het soort materiaal, de maximale breedte en de bediening. In het volgende blokje tref je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Noordgouwe in april 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€875 – €2250
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€350 – €1250
Screens100 cm – 400 cm breed€240 – €1150
Rolluik100 cm – 400 cm breed€320 – €1275
Rolgordijntot 2 meter breed€80 – €175
Lamellen200 x 250 cm€45 – €205
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €210
Plisségordijnen200 cm breed€105 – €330
Kostenindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Zeeland.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een uitstekend aanbod. Elke montagepartner heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Noordgouwe. In de onderstaande tabel bekijk je uitleg over de populairste merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, IKEA, Gamma, Praxis en Wehkamp, Bol.com, FonQ, Leen Bakker, Formido.
 • Overige merken: Novoferm, Roma, Weinor, Toppoint, Deponti, Bece & Copaco, Swela, Dickson, Schlappi, Milano, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Schouwen-Duiveland

Goedkope zonwering kopen in Noordgouwe? Meer informatie over een goed zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende blokje verstrekken we bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kunnen ze je advies geven. Op dit portaal vergelijk je ook montagepartners en verkopers in Bruinisse, Nieuwerkerk en Dreischor.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die rijmt met de individuele ruimte. We delen nu de meest bestelde zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kan de temperatuur flink oplopen. We onderscheiden veel modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over: Shutters.

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering die aansluit op jouw behoefte realiseer je door te kijken naar: de hoogte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de staat van de gevels en het kozijn en wat je maximaal wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in meerdere kleuren, prints en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Noordgouwe?

De verwachte prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De standaard onkosten bieden we hierna aan. Markiezen zijn zo’n €700. Screens €290 per raampartij. In het geval van een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1100. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €675). Een handmatig-rolluik kost €495. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €265 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €810). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €120 op basis van 1 raam). De totale bedragen zijn afhankelijk van; het type / model, de maximale lengte, de bedieningsopties, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Noordgouwe?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Noordgouwe. In dat geval komt in lokale montagepartner die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman het zonnescherm goed ophangen. Dankzij deze service ben je zeker van goede zonnewering, langere garantie, klantenservice en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Kies jij voor de standaard handbediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang werkt prima, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (met een draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4317

Plaats een reactie