Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bruinisse vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Bruinisse? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en is al verkrijgbaar voor €55,00. Goede buitenzonwering als een screen is het meest geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Mogelijk biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is meestal een stuk goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig bijzonder veel verschillende modellen. Op dit platform doorzoek je een uitgebreide uitleg waar we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien doorzoek je gemiddelde tarieven en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Bruinisse en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Genieten van extra privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-bruinisse

Zonnescherm laten plaatsen in Bruinisse

Wil jij het laten monteren door een vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Bruinisse door een erkende zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat het systeem goed geïnstalleerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je razendsnel leveranciers uit de buurt. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk type product matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoeling in huis, energie besparen, de privacy verbeteren, inbraken beperken, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van jouw installatie. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en meest gebruiksvriendelijke keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Bruinisse en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. De professional levert het zonneschermen of de houten jaloezieën zoals besproken. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Bruinisse

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Bruinisse is heel erg handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op korte afstand van je huis. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Enkele artikelen zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei designs en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €200 – €2525. In het stukje hierna bespreken we de beste systemen.

Het comfort van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van 2 uitstraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem kan je er gewoon onderdoor lopen en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Belangrijk: het scherm kan kapot waaien bij wind. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €925 tot zo’n €2000.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Daardoor heb je op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Het is heel geschikt voor kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijzen liggen tussen de €400 tot zo’n €1275.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Bruinisse is een uitstekende keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De tarieven variëren tussen de €250 tot €1150.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Te integreren in het kozijn.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 types: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €310 – €1300 voor rolluiken bestellen in Bruinisse.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Werkt inbraakwerend.

Genieten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Dit is een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van brocante woningen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De normale prijzen liggen tussen de €750 tot wel €1700.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Het hele jaar door een fijne temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Bruinisse: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Tevens brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De minimale investeringen komen uit tussen de €370 tot €875. In het bijgaande stukje vind je info, kosten en voordelen van de veelbesproken installaties.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn voordelig, eenvoudig aan te brengen, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in honderden kleurtjes en motiefjes zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze bieden verschillende varianten zoals kiepkantelraam, elektrische, transparante, dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De onkosten komen uit tussen de €62,50 – €160.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bruinisse: zonder problemen zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in prachtige stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen dragen bij aan een speelse en huiselijke uitstraling aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met tarieven van €90 tot zo’n €300.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met kosten van €62,5 tot wel €185.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Bruinisse: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel systemen en materialen als o.a. bamboe, aluminium, PVC, stof, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met de hoeveelheid licht en mate van privacy. Niet vergeten: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan prijsindicaties van €82,5 tot €260.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten gemaakt van bijv. hout, bamboe, kunststof, aluminium, pvc. Perfect voor brede / grote ramen en bij een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €175.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Bruinisse op maat gemaakt

Shutters zijn houten binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn authentiek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals valramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen, dakramen. Disclaimer: shutters vergen een behoorlijke investering. De kostprijzen beginnen bij zo’n €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €930.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Bruinisse zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, lamellenhor, voorzethor, rolhor, hor met scharnier, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen en vliegen buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten beginnen bij zo’n €85. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €575.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, valraam, draai-kiepraam, schuifraam, tuimelraam, draairaam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie voor elke kamer

Deze week diverse aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 zijn altijd onderhevig aan diverse zaken: de productcategorie, materiaalgebruik, de grootte van het systeem en handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna bieden wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Bruinisse in mei 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€845 – €2125
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€355 – €1400
Screens1 – 3 meter breed€255 – €1075
Rolluik300 – 450 cm breed€290 – €1300
Rolgordijn150 x 100 cm€50 – €150
Lamellen200 x 180 cm€50 – €205
Jaloezieën150 x 100 cm€60 – €240
Plisségordijnen130 cm breed€125 – €320
Verwachte prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Zeeland.

Vergelijk merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je kunt kiezen. Elke fabrikant heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Bruinisse. In de onderstaande tabel tref je details over de populairste merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Praxis, IKEA, Hubo & FonQ, Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp, Formido.
 • Bekijk ook: Weinor, Novoferm, Deponti, Roma, Toppoint, Husol en Sunway, Copaco, Schlappi, Milano, Lumenguard, Dickson.

Zonwering experts in de buurt van Schouwen-Duiveland

Goedkope zonwering kopen in Bruinisse? Meer informatie over een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende blokje vind je gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site ontdek je ook leveranciers en showrooms in Ouwerkerk, Dreischor en Oosterland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke kamer heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met de stijl van de woning. We informeren je graag verder over de meest ideale binnen- en buitenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras en Serre
In de de zomermaanden zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten aanbrengen. Klik eventueel direct verder naar: Houten jaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De meest geschikte zonnewering in jouw individuele situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in meerdere kleuren, soorten materialen en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Bruinisse?

De prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De huidige prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €575. Buitenscreens €245 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1050. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €700). Een instap-rolluik kost €460. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €250 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €780). Overige opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €105 per raampartij). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar het model, de afmetingen, soort bediening, materiaalgebruik, dessins en montagekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Bruinisse?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor de montage & inmeetservice in Bruinisse. Dan komt er een gediplomeerde montagepartner die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de expert de zonwering degelijk monteren. Op die manier ben je verzekerd van ideale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je de standaard handbediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met slinger is voldoende, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (draaiknop, handzender, afstandsbediening, mobiele app) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon hevig schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens beginnen bij €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4310, 4311

Plaats een reactie