Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Berlicum vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Berlicum? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en kan je al kopen vanaf €80,00. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. In veel situaties win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen kan je kopen voor een lagere prijs en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je geweldig veel afzonderlijke combinaties. Op dit portaal doorzoek je een uitgebreid advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. In aanvulling daarop bekijk je de geschatte kosten en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Berlicum (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-berlicum

Zonnescherm laten plaatsen in Berlicum

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Berlicum door een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem fatsoenlijk aangesloten wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker kom je eenvoudig in contact met leveranciers in de gemeente. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, de privacy verbeteren, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of in de badkamer. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en effectiefste oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Berlicum en regio. Vergelijk de aanbiedingen op betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor de monteurs. De vakman levert het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals gewenst. Check of het product goed is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Berlicum

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Berlicum is het meest doeltreffend om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Meerdere producten zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel verschillende vormen en groottes. De kosten variëren tussen de €200 en €2600. In de koopgids hierna beoordelen we de meest bekende producten.

Details over knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zodoende blijft de ruimte gewoon beloopbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek op jouw terras. Let op: het zonnescherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte prijzen liggen tussen de €800 en €2050.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Handige uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Je kunt rekenen op veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij vaste ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De kosten schommelen tussen de €450 tot €1225.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Berlicum is een goed alternatief als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek wordt samengesteld met vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De kosten schommelen tussen de €225 tot zo’n €1100.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je behoudt jouw privacy.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te meten, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 mogelijkheden: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De tarieven liggen tussen de €260 t/m €1300 voor rolluiken bestellen in Berlicum.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Werkt inbraakwerend.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen of restaurants. Het heeft een positief effect op de ambiance van gebouwen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €690 tot €1725.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een fijne temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Berlicum: alle systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms zorgt het voor meer sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven liggen zo tussen de €300 – €900. In het onderstaande stuk bespreken we de meest bestelde producten.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is betaalbaar, snel en simpel te installeren, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in praktisch alle kleurtjes en motiefjes wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze bieden verschillende types zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante, elektrische, dakraam, verduisterende en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties schommelen tussen de €57,50 – €175.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Berlicum: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en landelijke ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €95 oplopend tot €325.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan een prijs van €65 tot €175.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Berlicum: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je op veel standen kunt opendraaien met een handig koord of ketting. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel vormen en materialen als o.a. kunststof, bamboe, stof, hout, aluminium. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan een tarief van €75 tot +/- €200.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. hout, pvc, stof, kunststof, bamboe. Ideaal voor hoge / grote ramen en bij een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen starten bij gemiddeld €75. Voor dure modellen kun je rekenen op €195.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Berlicum direct van de fabriek

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, uitzetramen, ronde ramen, valramen, vaste ramen, dakramen. Advies: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kostprijzen beginnen bij €430. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €870.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Berlicum bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, inzethor, hordeur, voorzethor, plissé hor, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: een hor is niet zonwerend. Je zou kunnen informeren naar een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De kosten beginnen bij €85 en kunnen oplopen tot €600.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, tuimelraam, schuifraam, uitzetraam, draairaam, vast raam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende aspecten: het type systeem, de materiaalkeuze, het formaat en de bedieningsopties. In de tabel hierna delen we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Berlicum in april 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€815 – €2025
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€395 – €1450
Screenstot 400 cm breed€255 – €950
Rolluik300 – 450 cm breed€295 – €1275
Rolgordijntot 3 meter breed€60 – €165
Lamellen150 x 100 cm€60 – €225
Jaloezieën100 x 250 cm€70 – €230
Plisségordijnen180 cm breed€105 – €350
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten om uit te kiezen. Iedere fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Berlicum. In de tabel hierna bespreken we uitleg over de meest verkochte merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Gamma, Hornbach, IKEA en Formido, Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, FonQ.
 • Overweeg ook: Weinor, Bece, Husol, Deponti, Toppoint, Roma & Lumenguard, Milano, Swela, Dickson, Schlappi, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Sint-Michielsgestel

Goedkope zonwering kopen in Berlicum? Meer informatie over een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In het overzicht hierna vergelijk je bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met montagepartners en winkels in Heesbeen, Cromvoirt en Herpt.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder pand behoeft een vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de meest populaire zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Je kunt kiezen uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Screens.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering voor jouw situatie hangt af van de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, de buitenmuren (kozijnen) en je financiële middelen. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in diverse kleuren, materiaaltypes en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Berlicum?

De uitgaven voor zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte investeringen vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Screens €270 op basis van één kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1050. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €625). Een handmatig-rolluik kost €485. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €270 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €795). Overige soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €115 per raam / kozijn). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de maximale breedte, bediening, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en montage.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Berlicum?

Rondom zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van de montage plus inmeetservice in Berlicum. In dat geval komt in gediplomeerde montagepartner die ieder kozijn opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur het systeem fatsoenlijk aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met slinger werkt in de basis mooi, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop, handzender) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorkomt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5258

Plaats een reactie