Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sint-Michielsgestel vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Sint-Michielsgestel? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en kan je al kopen vanaf €77,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is ideaal om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel gevallen behaal je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit tientallen verschillende combinaties. Op dit portaal verstrekken we een praktische handleiding waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens bieden we een kostenindicatie en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Sint-Michielsgestel (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Minder last van inkijk.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-sint-michielsgestel

Zonnescherm laten plaatsen in Sint-Michielsgestel

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Sint-Michielsgestel middels een professionele zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je kunt er dan op vertrouwen dat de installatie volgens de documentatie opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoelen, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en handigste oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Sint-Michielsgestel en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor het installatiebedrijf. De specialist plaatst het uitvalscherm of de duettes op de afgesproken plekken. Ga altijd na of de totale constructie correct is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Sint-Michielsgestel

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Sint-Michielsgestel is het meest geschikt om de warmte uit je huis te houden. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse toepassingen zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 en €2700. In de keuzegids hieronder behandelen we de meest gekozen producten.

Meer informatie over knikarmschermen / terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op bij het raam. Disclaimer: dit model moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale tarieven komen uit tussen de €875 tot zo’n €2275.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Het kopen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Handig voor ramen zonder openslaande delen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte prijzen schommelen tussen de €350 – €1200.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Sint-Michielsgestel is zeer geschikt als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het materiaal acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Kanttekening: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De totale investeringen schommelen tussen de €225 – €1125.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 opties: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €330 en €1375 voor rolluiken bestellen in Sint-Michielsgestel.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Schrikt inbrekers af.

De pluspunten van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij oudere woningen. Ze dragen bij aan de sfeer van de woning. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De prijsindicaties komen uit tussen de €640 tot wel €1925.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een heerlijke temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Sint-Michielsgestel: alle mogelijkheden voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij brengt het extra sfeer in huis. En daarbij komt: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De verwachte prijzen schommelen tussen de €320 en €900. In deze koopgids leggen we alles uit over de meest gekochte toepassingen.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is betaalbaar, simpel op te hangen, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je bestellen in verschillende prints en kleuren. zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze verkopen diverse modellen zoals dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende, transparante, elektrische en het duo rolgordijn. De prijsindicaties variëren tussen de €65,00 tot €155.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sint-Michielsgestel: zonder problemen zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in diverse stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen bieden een warme en karaktervolle uitstraling aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens helpen ze tegen een slechte akoestiek. Raambekleders werken met prijzen van €105 tot +/- €300.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Voorzie onkosten van €60 tot wel €165.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Sint-Michielsgestel: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een trekkoord. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel vormen en materialen zoals bijvoorbeeld hout, stof, kunststof, aluminium, bamboe. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Denk aan tarieven van €77,5 tot wel €210.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. kunststof, hout, pvc, stof, bamboe. Perfect voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De tarieven beginnen bij circa €85. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €190.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Sint-Michielsgestel op maat

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn exclusief, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, ronde ramen, schuiframen, dakramen. Disclaimer: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kostprijzen starten vanaf €470. Voor luxe versie moet je rekening houden met €900.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Sint-Michielsgestel zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, lamellenhor, hordeur, plissé hor, inzethor, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wel zit er in het assortiment een slimme duo-plissé hor. Deze variant houdt ongedierte buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De onkosten starten vanaf €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €800.

 • Te monteren op: uitzetraam, vast raam, tuimelraam, schuifraam, draairaam, valraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Gratis een aanbieding in je mailbox

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 worden gecalculeerd via velerlei aspecten: het model, type materiaal, de maximale breedte en de bediening. In de tabel hierna vergelijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Sint-Michielsgestel in maart 2024.

ZonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmschermtot 6 meter breed€815 – €2050
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€395 – €1325
Screens100 cm – 300 cm breed€285 – €1200
Rolluik300 – 400 cm breed€325 – €1300
Rolgordijn100 x 175 cm€65 – €160
Lamellen250 x 150 cm€50 – €225
Jaloezieën100 x 250 cm€75 – €260
Plisségordijnen150 x 100 cm€115 – €380
Verwachte prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elke leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Sint-Michielsgestel. In de onderstaande tabel bespreken we een aanvulling op de grootste merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, IKEA, Hubo, Hornbach & Leen Bakker, FonQ, Formido, Wehkamp, Kwantum.
 • Check ook: Weinor, Bece, Deponti, Husol, Roma, Toppoint & Schlappi, Swela, Dickson, Lumenguard, Milano, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Sint-Michielsgestel

Goedkope zonwering kopen in Sint-Michielsgestel? Meer informatie over een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel tonen wij namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vervolgens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website vergelijk je ook installateurs en showrooms in Boxtel, Heusden en s-Hertogenbosch.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een ander soort vitrage die matcht met de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de mooiste zonwering voor buiten en binnen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Serre & Terras
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Er bestaan diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten werken. Bezoek ook onze pagina over:

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning is anders. De meest ideale zonnewering in jouw specifieke situatie is afhankelijk van de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en hoeveel je maximaal wilt investeren. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in een heleboel kleuren, designs en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Sint-Michielsgestel?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De geschatte prijsindicaties hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen zijn zo’n €650. Zonnescreens €235 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1175. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €725). Een instap-rolluik kost €465. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €280 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €845). Betaalbare keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €115 op basis van 1 raam). De totale prijzen zijn afhankelijk van; type systeem, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, de materiaaltypes, dessins en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Sint-Michielsgestel?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Sint-Michielsgestel. In die situaties komt een ervaren expert die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Hierna zal de monteur de zonwering goed installeren. Zo heb je gegarandeerd efficiënte zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis heb je handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige zonwering met slinger of band is voldoende, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, draaiknop, handzender, tijdschakelaar) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken en screens starten bij €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 5270, 5271, 5272, 5481Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie