Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Geleen vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Geleen? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Een goedkoop systeem is er al voor €77,50. Professionele buitenzonwering als een markies is geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Tevens behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en brengt extra sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit ontzettend veel diverse oplossing. Via onze site bieden we een praktische handleiding waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Ook vind je een kostenindicatie en namen van diverse zonwering specialisten in Geleen (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-geleen

Zonnescherm laten plaatsen in Geleen

Wil jij het laten monteren door een vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Geleen door een goed aangeschreven zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat het systeem op de juiste manier opgehangen wordt, dat niets beschadigt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je razendsnel vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de shutters. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, extra isolatie, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en meest comfortabele keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Geleen en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de vakmannen. De installateur hangt het uitvalscherm of gordijnen zoals afgesproken. Loop na of het product goed is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag gratis zonwering offerte op

Inzicht in de kosten van raambekleders in Geleen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Geleen wordt met name toegepast om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige producten zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €275 tot zo’n €2675. In het gedeelte hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest bekende systemen.

Bestellen van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via de twee knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op op het terras. Noemenswaardig: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte tarieven schommelen tussen de €825 tot wel €2275.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het zorgt voor veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Zeer praktisch bij hoger gelegen ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijzen schommelen tussen de €475 tot €1375.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Bediening met motor is mogelijk.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Geleen is een prima keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn eenvoudig schoon te houden. Het materiaal vezels van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale prijzen variëren tussen de €275 t/m €1000.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra pluspunt biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 producten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De totale investeringen liggen zo tussen de €260 tot zo’n €1450 voor rolluiken bestellen in Geleen.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Enorm lange levensduur.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van sfeervolle woningen. Ze dragen bij aan het karakter van van gebouwen. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte prijzen schommelen tussen de €630 tot zo’n €1725.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aantrekkelijke temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Geleen: alles over inmeten en ophangen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De kosten bedragen tussen de €300 tot €950. In het stukje hieronder delen we veel info over de meest interessante mogelijkheden.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk op te hangen, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te bestellen in diverse dessins en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn verschillende varianten zoals dakraam, elektrische, verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende, transparante en unieke duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €50,00 – €150.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Geleen: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in verschillende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en brocante ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan een tarief van €95 tot €325.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met een prijs van €62,5 oplopend tot €165.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Geleen: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel dessins en materialen als o.a. PVC, kunststof, hout, bamboe, aluminium. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Verwacht tarieven van €70 tot €240.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals bamboe, pvc, aluminium, stof, hout. Praktisch voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten beginnen bij €50 en lopen op tot €180.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Geleen vakkundig gemonteerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn bijzonder, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, dakramen, draaikiepramen, ronde ramen, vaste ramen, schuiframen. Goed om te weten: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven beginnen bij zo’n €420. Voor luxe versie moet je rekening houden met €900.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Geleen zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, inzethor, lamellenhor, rolhor, plissé hor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een totaal duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen starten vanaf €87,5 en kunnen oplopen tot €700.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, schuifraam, vast raam, valraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2023

De prijzen van zonwering op vrijdag, 22 september 2023 hangen af van meerdere opties: het type systeem, de materiaalkeuze, het inmeten (afmetingen) en de bediening. In het volgende blokje vind je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Geleen in september 2023.

Zonwering systeemFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€835 – €2225
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€350 – €1600
Screens300 cm – 400 cm breed€260 – €1175
Rolluik300 – 400 cm breed€310 – €1250
RolgordijnTot 300 cm breed€50 – €145
Lamellen200 x 180 cm€65 – €195
Jaloezieën100 x 130 cm€60 – €240
Plisségordijnen100 x 220 cm€105 – €300
Verwachte kosten zonnewering met monteren in de Provincie Limburg.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een uitstekend aanbod. Elke fabrikant heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Geleen. In de onderstaande tabel vergelijk je details over de grootste merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Hornbach, IKEA, Karwei en Formido, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker, FonQ.
 • Andere merken: Deponti, Toppoint, Novoferm, Husol, Roma, Weinor en Lumenguard, Copaco, Sunway, Milano, Schlappi, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Sittard-Geleen

Goedkope zonwering kopen in Geleen? Meer informatie over een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hierna verstrekken we adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker kom je ook in contact met installatiepartners en verkopers in Munstergeleen, Sweikhuizen en Windraak.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft weer andere vitrage nodig die matcht met de uitstraling van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest gekozen zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Check ook aanvullende info over: Shutters.

FAQ met vragen over een koele woning

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering voor jouw woning is afhankelijk van het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en je budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te verkrijgen is in verschillende kleuren, materiaaltypes en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Geleen?

De prijsindicaties van zonwering zijn per situatie anders. De verwachte prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen kosten zo’n €600. Buitenscreens €250 per kozijn. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm betaal je al snel €1075. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €800). Een basis rolluik kost €480. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €250 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €760). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €135 per raam / kozijn). De totale kosten worden beïnvloed door: type systeem, de grootte (lengte en breedte), bediening, materiaalgebruik, kleuren en plaatsingskosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Geleen?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de de montage & inmeetservice in Geleen. Hierbij komt er een deskundige installateur die de raampartij opmeet aan huis. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur het product op de juiste wijze vastzetten. Dankzij deze dienstverlening geniet je altijd van effectieve zonnewering, langere garantie, klantenservice en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige bediening met stang of band werkt in de basis mooi, niettemin kan het simpeler. Draadloze bediening (draaiknop, mobiele app, handzender, afstandsbediening) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorkomt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken & screens liggen rond de €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 september 2023
Postcodegebied: 6160, 6161, 6162, 6163, 6164, 6165, 6166, 6167

Plaats een reactie