Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering De Tike vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in De Tike? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en regel je al vanaf €85,00. Goede buitenzonwering als een rolluik is ideaal om de zon en warmte te weren. Eveneens realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is in de basis wat betaalbaarder en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Winkels verkopen tegenwoordig enorm veel afzonderlijke modellen. Via deze website bieden we een praktische handleiding waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij bekijk je een indicatie van de kosten en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in De Tike en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-de-tike

Zonnescherm laten plaatsen in De Tike

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in De Tike via een bekende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles degelijk gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk leveranciers in de gemeente. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk soort systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Opties voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en meest actuele keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit De Tike en regio. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de monteurs. De professional monteert de screens of de plissés zoals gewenst. Loop na of de totale constructie correct is aangebracht. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Meteen een prijsopgave van raambekleders in De Tike

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering De Tike is zeer handig om de temperatuur in de woning te beperken. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in velerlei dessins en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €250 en €2525. In onderstaande alinea vind je info, kosten en voordelen van de beste keuzes.

Tips voor knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. D.m.v. de twee knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Door dit mechanisme behoud je de vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw rondom de ramen. Disclaimer: het scherm kan kapot waaien bij wind. De verwachte tarieven variëren tussen de €900 t/m €2025.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het geeft voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor hoger gelegen ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €325 t/m €1325.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Zeer windbestendig.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in De Tike is de perfecte keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek is vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De totale investeringen komen uit tussen de €200 tot wel €1000.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Bovendien houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 opties: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De onkosten liggen tussen de €290 en €1475 voor rolluiken bestellen in De Tike.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Schrikt inbrekers af.

Bestellen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij jaren 50 woningen. Ze beïnvloeden de sfeer van gebouwen. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €680 tot wel €1700.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een lage temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie De Tike: alle systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Tevens haal je hiermee extra sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De minimale investeringen liggen zo tussen de €380 – €925. In de box hieronder beoordelen we de veelbesproken opties.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in talloze dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt verschillende varianten zoals kiepkantelraam, dakraam, transparante, waterafstotende, elektrische, verduisterende en unieke duo rolgordijnen. De tarieven liggen tussen de €65,00 – €180.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in De Tike: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Snel bezorgd in kleurrijke stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen bieden een warme en karakteristieke uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Raambekleders werken met tarieven van €110 oplopend tot €350.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt meerdere uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan een prijskaartje van €50 tot zo’n €185.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën De Tike: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale latjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse dessins en materialen als bijv. stof, bamboe, PVC, aluminium, hout. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over de gewenste lichtinval en privacy. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan een prijs van €65 oplopend tot €240.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. hout, pvc, aluminium, bamboe, stof. Toe te passen voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsindicaties beginnen bij circa €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €200.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in De Tike op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, draaikiepramen, valramen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen. Belangrijk: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kosten beginnen bij zo’n €440. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €940.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in De Tike geven veel frisse lucht in de kamers en weren bovendien vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: voorzethor, hor met scharnier, hordeur, inzethor, plissé hor, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem houdt kleine dieren buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kosten starten bij gemiddeld €67,5 en kunnen oplopen tot €800.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, tuimelraam, valraam, draai-kiepraam, uitzetraam, draairaam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De leukste raamdecoratie voor elke woning

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd via verschillende aspecten: het type model, het gewenste materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. In de volgende tabel vind je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in De Tike in mei 2024.

ZonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€855 – €2250
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€390 – €1400
Screens100 cm – 300 cm breed€240 – €1150
Rolluik200 cm – 400 cm breed€310 – €1400
RolgordijnTot 250 cm breed€65 – €140
Lamellen100 x 250 cm€45 – €200
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €240
Plisségordijnen190 cm breed€105 – €320
Gemiddelde onkosten zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die jou goed kunnen ondersteunen. Welke winkelier heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in De Tike. In het schema hierna bespreken we een overzicht met de meest verkochte merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Gamma, IKEA, Hubo & Leen Bakker, Wehkamp, FonQ, Bol.com, Kwantum.
 • Ook interessant: Weinor, Toppoint, Novoferm, Deponti, Husol, Bece & Swela, Lumenguard, Milano, Copaco, Sunway, Dickson.

Zonwering experts in de buurt van Smallingerland

Goedkope zonwering kopen in De Tike? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje bespreken we namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kunnen ze je advies geven. Via deze website ontdek je ook montagepartners en winkels in De Veenhoop, Rottevalle en Nijega.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder pand heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met jouw interieurstijl. We vertellen graag wat meer over de meest praktische zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Bekijk ook meer informatie over: Rolluiken.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De best passende zonnewering voor jouw huis realiseer je door te kijken naar: het type raam, hoe je tuin gelegen is, de stijl van de woning en je budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in veel kleuren, prints en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in De Tike?

De tarieven van zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard onkosten helder naast elkaar gezet. Markiezen kosten zo’n €625. Buitenscreens €220 per kozijn. Kies je voor een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1175. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €725). Een normaal rolluik kost €465. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €290 per raampartij. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €785). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €140 op basis van één kozijn). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, prints en installatiewerk.

Wat betekent inmeten en de montageservice in De Tike?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in De Tike. In die situaties komt een capabele montagepartner die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een installateur de zonwering op de goede manier monteren. Met deze klusservice ben je zeker van ideale zonnewering, langere garantieperiodes en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met slinger is op zich ok, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9219

Plaats een reactie