Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nijega vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Nijega? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Een goedkoop systeem is er al voor €67,50. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is ideaal om zonnestralen te weren. In veel situaties geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn ontzettend veel afzonderlijke oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een complete gids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Tevens bekijk je de geschatte kosten en namen van regionale zonwering specialisten in Nijega en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Minder last van inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-nijega

Zonnescherm laten plaatsen in Nijega

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Nijega middels een bekende zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker alles fatsoenlijk aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig experts in de gemeente. In de volgende alinea lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, extra schaduw, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van het product. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest hippe mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Nijega en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de monteurs. Het installatiebedrijf monteert het uitvalscherm of gordijnen zoals jij dat wilt. Loop na of alles juist is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Nijega

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Nijega is het meest geschikt om de temperatuur in de woning te beperken. Verder geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel opties zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €325 tot zo’n €2575. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest verkochte producten.

Ontdek het gemak van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Via 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek in de tuin. Disclaimer: het doek kan vies worden door regen. De tarieven schommelen tussen de €925 tot €2050.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Nieuwe uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij hoger gelegen ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten schommelen tussen de €300 en €1300.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Nijega komt perfect tot z’n recht als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het wordt gemaakt van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De totale investeringen liggen tussen de €375 – €1125.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra voordeel biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 producten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De prijsindicaties komen uit tussen de €290 t/m €1400 voor rolluiken bestellen in Nijega.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering met een prachtige uitstraling. Het is eigenlijk een constructie van hout / aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van oudere woningen. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van het huis. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De totale investeringen liggen zo tussen de €680 – €1975.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aangename temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Nijega: alle soorten voor binnen op een rij

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Middels raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De minimale investeringen bedragen tussen de €380 – €800. In het bijgaande stukje vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire installaties.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, simpel te installeren, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in meerdere kleuren en prints zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt diverse varianten zoals dakraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische, verduisterende, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De prijsindicaties liggen tussen de €52,50 tot €155.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nijega: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Beschikbaar in verschillende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen bieden een speelse en karaktervolle ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Verwacht een prijskaartje van €105 tot zo’n €350.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Raambekleders werken met tarieven van €62,5 tot wel €155.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Nijega: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit oneindig veel vormen en materialen als bijvoorbeeld kunststof, stof, hout, aluminium, bamboe. Door de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Voorzie prijsindicaties van €77,5 oplopend tot €280.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, bamboe, pvc, stof, kunststof. Toe te passen voor lange / grote ramen en passen perfect bij een strak en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten beginnen bij zo’n €70 en kunnen oplopen tot €180.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Nijega voor jouw woning

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn sfeervol, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, valramen, vaste ramen, dakramen, schuiframen, uitzetramen. Belangrijk: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven beginnen bij circa €440. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €940.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Nijega geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, lamellenhor, rolhor, voorzethor, hordeur, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen insecten en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen starten bij om en nabij de €67,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €625.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, schuifraam, draai-kiepraam, draairaam, valraam, uitzetraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke smaak

Snel een aanbieding van lokale vakbedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van verschillende zaken: het type product, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en afwerking plus bediening. In het volgende schema bekijk je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Nijega in juli 2024.

Categorie zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€835 – €2025
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€380 – €1600
Screens200 cm – 400 cm breed€280 – €1000
Rolluik3 – 4 meter breed€280 – €1400
Rolgordijn150 x 100 cm€80 – €140
Lamellen200 x 200 cm€70 – €200
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €210
Plisségordijnen140 cm breed€105 – €330
Verwachte kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die goede producten en service leveren. Welke winkelier heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Nijega. Hieronder bespreken we informatie over de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Hornbach, Karwei, IKEA & Leen Bakker, Formido, Wehkamp, FonQ, Kwantum.
 • Overweeg ook: Bece, Toppoint, Novoferm, Deponti, Roma, Husol en Copaco, Milano, Dickson, Lumenguard, Sunway, Swela.

Zonwering experts in de buurt van Smallingerland

Goedkope zonwering kopen in Nijega? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hieronder tref je contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website kom je ook in contact met leveranciers en bedrijven in De Wilgen, Opeinde en Smalle Ee.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke kamer behoeft een vitrage die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de meest ideale zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er bestaan veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Zonwering offerte.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De beste zonnewering voor jouw woning kun je uitzoeken aan de hand van: de grootte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, brengt significante verkoeling, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Nijega?

De uitgaven voor zonwering zijn per situatie anders. De gemiddelde onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen zijn zo’n €700. Screens €245 per kozijn. In het geval van een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1175. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €650). Een gemiddeld rolluik kost €485. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €280 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €840). Alternatieve binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €140 per raampartij). De totale prijzen hangen af van: de gekozen constructie, de maximale lengte, soort bediening, materiaaltypes, dessins en installatiekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Nijega?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Nijega. Hierbij komt er een gespecialiseerde montagepartner die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman het model op de goede manier vastzetten. Met deze klusservice profiteer je van effectieve zonnewering, garantie en service en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor handbediening, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met stang of band is op zich ok, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, handzender, mobiele app, afstandsbediening) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorbreekt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De kosten van smart rolluiken en screens komen uit rond de €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9217

Plaats een reactie