Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Smalle Ee vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Smalle Ee? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en kan je al kopen vanaf €90,00. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is zeer handig om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel situaties win je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit immens veel afzonderlijke systemen. Via onze site verstrekken we een concreet advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Bovendien verstrekken we een indicatie van de kosten en een lijst met regionale zonwering specialisten in Smalle Ee en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-smalle-ee

Zonnescherm laten plaatsen in Smalle Ee

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Smalle Ee door een betrouwbare zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent dan verzekerd dat alles op de goede manier aangebracht wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De eerste vraag is welk model het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De duurste en comfortabelste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Smalle Ee en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor de vakmannen. De monteur plaatst het knikarmscherm of de shutters zoals afgesproken. Controleer zorgvuldig of het volgens de handleiding is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Smalle Ee

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Smalle Ee is geschikt om de temperatuur in de woning te beperken. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige producten zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €475 tot wel €2825. In onderstaande alinea lees je informatie over de meest populaire oplossingen.

Uitleg over terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij de twee knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt behoud je de vrije doorloop en zal het veel schaduw geven op jouw terras. Advies: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte tarieven komen uit tussen de €825 t/m €2075.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Meer informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een uitkomst voor kleinere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €375 en €1325.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Smalle Ee biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Ze worden vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte tarieven liggen tussen de €275 t/m €1200.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je behoudt jouw privacy.

Laten plaatsen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 toepassingen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De normale tarieven bedragen tussen de €340 t/m €1400 voor rolluiken bestellen in Smalle Ee.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Altijd met goede garantie.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het is eigenlijk een constructie van hout / aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van de woning. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De kosten schommelen tussen de €680 tot €1725.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een fijne temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Smalle Ee: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Aan de hand van raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen variëren tussen de €390 tot €825. Bijgaand behandelen we de meest populaire installaties.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, probleemloos te installeren, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in verschillende dessins en kleuren zodat het in iedere woning past. Je hebt diverse modellen zoals elektrische, lichtdoorlatende, transparante, dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende en het duo rolgordijn. De kosten variëren tussen de €65,00 – €170.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Smalle Ee: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en huiselijke uitstraling aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met een prijs van €90 tot €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Raambekleders bieden diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met een kostenplaatje van €52,5 tot wel €185.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Smalle Ee: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel systemen en materialen zoals kunststof, bamboe, hout, PVC, aluminium. Via de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €75 tot €270.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van stof, hout, pvc, aluminium, bamboe. Praktisch voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De investeringen starten bij om en nabij de €70 en lopen op tot €200.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Smalle Ee voor jouw woning

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur echt afmaken. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, valramen, draaikiepramen, uitzetramen, ronde ramen, dakramen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De onkosten beginnen bij €440. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €890.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Smalle Ee zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: rolhor, inzethor, plissé hor, lamellenhor, voorzethor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: een hor is niet zonwerend. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen kleine dieren en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven starten bij om en nabij de €65 en kunnen oplopen tot €500.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, schuifraam, vast raam, valraam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De juiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Snel een aanbieding van lokale vakbedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 hangen af van meerdere onderdelen: het artikel, het materiaal, de gewenste afmeting en de bediening. In de tabel hierna bieden wij de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Smalle Ee in juli 2024.

Zonwering systeemGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€815 – €2125
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€380 – €1475
Screens1 – 4 meter breed€240 – €1000
Rolluik2 – 4 meter breed€325 – €1350
Rolgordijn120 x 100 cm€80 – €175
Lamellen180 x 180 cm€60 – €200
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €230
Plisségordijnen195 cm breed€110 – €380
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die goede producten en service leveren. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Smalle Ee. Hieronder tref je uitleg over de meest verkochte merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Gamma, Hubo, IKEA en FonQ, Formido, Bol.com, Leen Bakker, Kwantum.
 • Ook interessant: Toppoint, Roma, Weinor, Bece, Deponti, Husol en Milano, Sunway, Copaco, Swela, Lumenguard, Schlappi.

Zonwering experts in regio van Smallingerland

Goedkope zonwering kopen in Smalle Ee? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hieronder bespreken we adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site bekijk je ook fabrikanten en verkooppunten in Kortehemmen, De Veenhoop en Boornbergum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om passende vitrage die afgestemd is op jouw stijl. We gaan nu verder in op de meest ideale soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Bekijk ook meer informatie over: Plissegordijnen.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest optimale zonnewering voor jouw situatie realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, de ligging van de tuin, de stijl van de woning en je budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in velerlei kleuren, stoffen en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Smalle Ee?

De investingen in zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard prijzen bieden we hierna aan. Voor markiezen betaal je zo’n €600. Zonnescreens €225 per raam / kozijn. Bij een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1175. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €675). Een normaal rolluik kost €460. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €295 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €795). Voordelige opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €115 op basis van 1 raam). De totale prijzen zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, de keuzes in bediening, de materiaaltypes, motiefjes en installatiewerk.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Smalle Ee?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Smalle Ee. Hierbij komt een lokale vakman die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur het systeem op de juiste manier installeren. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van optimale zonnewering, garantie en nazorg en een uitgebreide demonstratie.

Hoe werkt slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de standaard handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is acceptabel, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening, draaiknop) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon op het raam schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De onkosten van smart rolluiken of screens komen uit rond de €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9214

Plaats een reactie