Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Loenen aan de Vecht vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Loenen aan de Vecht? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. De tarieven starten bij zo’n €80,00. Goede buitenzonwering als een screen is geschikt om de zon en warmte te weren. Daarnaast biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of luxaflex is minder duur en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je de wereld aan afzonderlijke soorten. Via onze site bieden we een handig stappenplan waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Eveneens bieden we de geschatte kosten en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Loenen aan de Vecht en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-loenen-aan-de-vecht

Zonnescherm laten plaatsen in Loenen aan de Vecht

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Loenen aan de Vecht door een bekende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan zeker dat het systeem op de goede manier aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je snel bedrijven in de regio. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk soort systeem je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoeling in huis, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en meest moderne optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Loenen aan de Vecht en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installeren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het installatiebedrijf. Het installatiebedrijf plaatst het knikarmscherm of de rolgordijnen zoals overeengekomen. Loop na of het volgens de handleiding is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Loenen aan de Vecht

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Loenen aan de Vecht is het meest doeltreffend om je woning wat te verkoelen. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Veel toepassingen zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei designs en maten. De kosten variëren tussen de €375 tot zo’n €2875. In onderstaande alinea behandelen we de meest handige systemen.

De pluspunten van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Dankzij de vaste knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op onder het raam. Tip: het doek kan vies worden door regen. De kosten komen uit tussen de €900 tot wel €2225.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

De beste uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een goede keuze bij grotere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale prijzen liggen tussen de €300 en €1250.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Loenen aan de Vecht is ideaal als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en behouden het zicht van binnen naar buiten. De doeken worden gefabriceerd van polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Let op: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten liggen zo tussen de €300 – €1125.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Bestellen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren de slaapkamer. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 varianten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De kosten schommelen tussen de €320 – €1250 voor rolluiken bestellen in Loenen aan de Vecht.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Advies over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. In de basis is het een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij huizen van begin 1900. Ze geven een boost aan de authenticiteit van huizen. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte tarieven liggen tussen de €640 t/m €1675.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een fijne temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Loenen aan de Vecht: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit beperkt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Evenzeer zorgt het voor meer sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten liggen zo tussen de €340 tot €800. In het onderstaande stuk geven we een toelichting op de meest geplaatste toepassingen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, makkelijk zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verscheidene designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn diverse modellen zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam, dakraam, verduisterende en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen liggen tussen de €50,00 – €175.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Loenen aan de Vecht: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in prachtige stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en authentieke ambiance aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan een prijs van €115 oplopend tot €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er zijn verschillende varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op tarieven van €62,5 tot €185.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Loenen aan de Vecht: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stroken die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden tientallen systemen en materialen als hout, stof, bamboe, PVC, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Je moet denken aan kosten van €67,5 tot +/- €200.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, kunststof, aluminium, pvc, stof. Handig voor imposante / grote ramen en bij een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kosten starten bij gemiddeld €55. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Loenen aan de Vecht met exclusieve afwerking

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als schuiframen, draaikiepramen, valramen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen. Opmerking: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De tarieven starten bij gemiddeld €450. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €920.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Loenen aan de Vecht zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, voorzethor, rolhor, plissé hor, inzethor, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een innovatieve duo-plissé hor. Deze houdt insecten buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €82,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €600.

 • Te monteren op: uitzetraam, schuifraam, draairaam, tuimelraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De leukste raamdecoratie voor elke smaak

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen in je mailbox

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn altijd onderhevig aan een aantal onderdelen: het type model, type materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de onderstaande tabel tonen wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Loenen aan de Vecht in april 2024.

Model zonweringAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€870 – €2000
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€385 – €1300
Screens1 – 4 meter breed€255 – €1075
Rolluik3 – 4 meter breed€295 – €1425
Rolgordijntot 3 meter breed€45 – €150
Lamellen200 x 250 cm€50 – €215
Jaloezieën150 x 250 cm€60 – €270
Plisségordijnen150 x 100 cm€120 – €320
Prijsindicatie zonnewering met montage in de Provincie Utrecht.

Alle merken zonwering op een rij

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een groot assortiment. Elke leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Loenen aan de Vecht. In de tabel hieronder bekijk je een toelichting op de meest gekozen merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Hubo, Praxis, Hornbach en Formido, FonQ, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Roma, Bece, Deponti, Novoferm, Weinor, Toppoint en Sunway, Milano, Schlappi, Lumenguard, Dickson, Swela.

Zoek zonwering experts in de regio Stichtse Vecht

Goedkope zonwering kopen in Loenen aan de Vecht? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hierna bespreken we contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kunnen ze je advies geven. Via deze website check je ook leveranciers en shops in Nieuwer Ter Aa, Vreeland en Kockengen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om passende vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We geven nu een toelichting op de meest bestelde zonwering voor buiten en binnen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras of Serre
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Check ook aanvullende info over: Buitenjaloezieën.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning is anders. De perfecte zonnewering voor jouw situatie hangt af van het soort raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in oneindig veel kleuren, prints en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Loenen aan de Vecht?

De prijsindicaties van zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte tarieven vind je hieronder. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Zonnescreens €210 op basis van één kozijn. Bij een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1150. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €825). Een basis rolluik kost €475. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €290 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €750). Voordelige soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €125 op basis van 1 raam). De totale kosten worden beïnvloed door: het model, de afmetingen, handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, dessins en plaatsingskosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Loenen aan de Vecht?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor de montage & inmeetservice in Loenen aan de Vecht. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde montagepartner die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de expert het product goed bevestigen. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van effectieve zonnewering, garantie en nazorg en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatige installatie met stang of band werkt in de basis mooi, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon op het raam schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De tarieven van smart rolluiken of screens komen uit rond de €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3632

Plaats een reactie