Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vreeland vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Vreeland? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €80,00. Buitenzonwering zoals een markies werkt erg goed om je woning koel te houden. Meestal creëert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit geweldig veel diverse soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een uitgebreid advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarnaast delen we de geschatte kosten en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Vreeland (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-vreeland

Zonnescherm laten plaatsen in Vreeland

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Vreeland middels een goede zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem fatsoenlijk aangebracht wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van specialisten in de regio. In de volgende alinea lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk type systeem matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en handigste mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Vreeland en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de vakmannen. Het installatiebedrijf hangt de screens of de rolgordijnen zoals afgesproken. Controleer zorgvuldig of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Vreeland

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Vreeland wordt gekocht door mensen om een fijn binnenklimaat te creëren. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere toepassingen zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in talloze designs en afmetingen. De kosten variëren tussen de €325 t/m €2500. In onderstaande alinea beoordelen we de meest moderne modellen.

Het installeren van terrasschermen / knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. D.m.v. de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek bij de ramen. Disclaimer: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte kosten liggen zo tussen de €825 en €2000.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij vaste ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €300 en €1250.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Vreeland biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Ze worden vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De onkosten bedragen tussen de €400 tot wel €1125.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

De beste rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 producten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De onkosten bedragen tussen de €320 tot wel €1475 voor rolluiken bestellen in Vreeland.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij brocante woningen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van woningen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De normale tarieven liggen zo tussen de €740 – €1950.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een comfortabele temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Vreeland: alle systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Het voorkomt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Vaak kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De kosten liggen tussen de €320 – €875. In de box hieronder beoordelen we de meest bestelde producten.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn voordelig, makkelijk te installeren, simpele bediening en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te koop in verschillende prints en kleuren. zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze bieden diverse modellen zoals transparante, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €57,50 – €170.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vreeland: voor iedereen zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in prachtige stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en landelijke uitstraling aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Voorzie onkosten van €105 tot wel €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Verwacht prijsindicaties van €62,5 tot zo’n €155.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Vreeland: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel vormen en materialen zoals onder andere kunststof, PVC, aluminium, bamboe, stof. Via de houten jaloezieën kies je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met kosten van €77,5 tot €220.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. kunststof, pvc, stof, bamboe, hout. Perfect voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €55. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €195.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Vreeland voor je huis

Shutters zijn strakke binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame optie (goed voor het milieu). Past op bijna elk raam zoals valramen, vaste ramen, schuiframen, dakramen, uitzetramen, ronde ramen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten starten bij om en nabij de €440 en lopen op tot €900.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Vreeland zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: plissé hor, hordeur, hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Deze beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €725.

 • Te monteren op: schuifraam, tuimelraam, draai-kiepraam, valraam, vast raam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Kan ook pollen weren.

De mooiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale specialisten

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden gecalculeerd via verschillende opties: de productcategorie, materiaalgebruik, de afmeting en het soort bediening. In de tabel hieronder vergelijk je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Vreeland in april 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€810 – €2300
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€375 – €1550
Screens100 cm – 400 cm breed€260 – €1025
Rolluik2 – 4 meter breed€310 – €1300
RolgordijnTot 300 cm breed€45 – €170
Lamellen250 x 150 cm€55 – €190
Jaloezieën100 x 220 cm€75 – €280
Plisségordijnen180 cm breed€125 – €370
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Utrecht.

De beste merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een uitstekend aanbod. Welke winkelier heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Vreeland. In de tabel hierna verstrekken we een overzicht met de grootste merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Karwei, IKEA, Hubo & Formido, Bol.com, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Andere merken: Roma, Deponti, Bece, Husol, Toppoint, Novoferm & Milano, Schlappi, Sunway, Dickson, Swela, Copaco.

Vergelijk zonwering experts in de regio Stichtse Vecht

Goedkope zonwering kopen in Vreeland? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hieronder bekijk je gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker vergelijk je ook montagepartners en verkopers in Kockengen, Loenersloot en Nieuwersluis.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk raam behoeft een vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de beste zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men verkoopt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Binnenzonwering.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De best passende zonnewering voor jouw huis is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, de ligging van de tuin, de kozijnen (kunststof / hout) en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het geleverd kan worden in praktisch alle kleuren, vormen en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Vreeland?

De prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De normale prijzen vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €625. Buitenscreens €230 per raam. Wanneer je kiest voor een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1125. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €800). Een handmatig-rolluik kost €465. Voor jaloezieën betaal je zo’n €295 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €780). Budget producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €115 op basis van één kozijn). De totale investeringen worden beïnvloed door: het model, de maximale lengte, de bedieningsopties, materiaalgebruik, vormen / kleuren en installatiekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Vreeland?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Vreeland. Hierbij komt een deskundige montagepartner die de raampartij opmeet aan huis. Hierna zal de installateur het zonnescherm juist monteren. Dankzij deze service geniet je altijd van correct werkende zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met slinger of band is werkbaar, niettemin kan het praktischer. Draadloze bediening (mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorkomt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens beginnen bij €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 3633

Plaats een reactie