Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Stichtse Vecht vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Stichtse Vecht? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. De prijzen beginnen vanaf €70,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is het meest geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Mogelijk win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en is direct een aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig enorm veel afzonderlijke soorten. Via onze site vind je een praktische keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Daarbij geven we gemiddelde tarieven en een lijst met erkende zonwering specialisten in Stichtse Vecht (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-stichtse-vecht

Zonnescherm laten plaatsen in Stichtse Vecht

Ben je zelf niet technisch aangelegd of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Stichtse Vecht door een lokale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat het geheel op de juiste wijze bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je snel vakmannen die werkzaam zijn in de regio. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over welk type product matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en meest nieuwe oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Stichtse Vecht en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de monteurs. De installateur installeert het zonnescherm, markiezen of gordijnen zoals besproken. Ga altijd na of de totale constructie correct is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Stichtse Vecht

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Stichtse Vecht is ideaal om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige varianten zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende vormen en afmetingen. De kosten variëren tussen de €400 t/m €2900. In onderstaande alinea bespreken we de meest populaire systemen.

Ontdek het gemak van terrasschermen & knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Met behulp van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hiermee blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op in de tuin. Tip: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €800 tot wel €2225.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De tarieven variëren tussen de €325 en €1375.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Stichtse Vecht is een uitstekende keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. De screendoeken bestaan uit polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €325 tot €1000.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluiddempend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Eveneens werken ze ook inbraakpreventief. Tegenwoordig heb je 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €370 en €1425 voor rolluiken bestellen in Stichtse Vecht.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Offerte voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassieke woningen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van woningen. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De onkosten liggen tussen de €700 tot zo’n €1650.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een comfortabele temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Stichtse Vecht: alle systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Door raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Evenzeer kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De onkosten liggen zo tussen de €350 en €925. In het boxje hieronder delen we veel info over de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is betaalbaar, gemakkelijk aan te brengen, simpel af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in verschillende dessins en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er bestaan allerlei types zoals elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, dakraam, transparante, verduisterende en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen zo tussen de €62,50 tot €175.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Stichtse Vecht: heel simpel zelf op te hangen.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en brocante ambiance aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op prijsindicaties van €95 tot wel €325.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan een tarief van €60 tot +/- €175.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Stichtse Vecht: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. Je kunt kiezen uit ontzettend veel vormen en materialen als onder andere kunststof, bamboe, stof, hout, PVC. Door de houten jaloezieën heb je 100% controle over de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan prijzen van €82,5 tot €250.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals hout, aluminium, kunststof, stof, bamboe. Perfect voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijzen beginnen bij zo’n €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €205.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Stichtse Vecht in alle vormen en maten

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke producten die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, dakramen, valramen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen. Disclaimer: shutters zijn duur in aanschaf. De onkosten starten bij gemiddeld €420 en kunnen oplopen tot €920.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Stichtse Vecht zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, plissé hor, rolhor, hor met scharnier, voorzethor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dit wel? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Dit type weert insecten en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kostprijzen starten bij gemiddeld €70 en kunnen oplopen tot €600.

 • Past op bijna elk raam: valraam, draai-kiepraam, draairaam, vast raam, uitzetraam, schuifraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor elke woning

Gratis een aanbieding op de mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden gecalculeerd via velerlei opties: het type systeem, materiaaltypes, de afmeting en de manier van bedienen. In het volgende blokje bekijk je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Stichtse Vecht in mei 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€820 – €2125
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€395 – €1450
Screens100 cm – 300 cm breed€255 – €950
Rolluik3 – 4 meter breed€300 – €1300
Rolgordijn200 x 100 cm€60 – €145
Lamellen150 x 100 cm€50 – €225
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €200
Plisségordijnen170 cm breed€125 – €320
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Utrecht.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die goede producten en service leveren. Welke winkelier heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Stichtse Vecht. In het volgende blokje bieden wij informatie over de populairste merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Karwei, IKEA, Praxis & Kwantum, Bol.com, Wehkamp, FonQ, Formido.
 • Bekijk ook: Toppoint, Husol, Bece, Novoferm, Roma, Deponti & Copaco, Lumenguard, Dickson, Sunway, Schlappi, Milano.

Zonwering experts in regio van Stichtse Vecht

Goedkope zonwering kopen in Stichtse Vecht? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hieronder bekijk je gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Wellicht kunnen ze je advies geven. Op deze site vergelijk je ook montagebedrijven en verkopers in De Ronde Venen, Woerden en Nieuwegein.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de uitstraling van de kamer. We informeren je graag verder over de meest populaire zonwering types voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre of Terras
Tijdens hete dagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. We onderscheiden diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Klik eventueel direct verder naar:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw specifieke wensen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in oneindig veel kleuren, dessins en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Stichtse Vecht?

De verwachte kosten van zonwering wisselen enorm. De actuele tarieven hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Zonnescreens €285 per raam. In het geval van een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1000. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €800). Een gemiddeld rolluik kost €455. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €265 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €760). Betaalbare binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €135 per raampartij). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het product, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, designs en kosten van installatie.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Stichtse Vecht?

Rondom zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van de montage plus inmeetservice in Stichtse Vecht. In dat geval komt in lokale montagepartner die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de montagepartner de producten op de juiste manier bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met slinger is op zich ok, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon op het raam schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De tarieven van smart rolluiken of screens komen uit rond de €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3633Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie