Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Arum vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Arum? Zonwering is er voor binnen en buiten en regel je al vanaf €57,50. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm werkt erg goed om zonnestralen te weren. Mogelijk geeft een zonnescherm schaduwrijke plekken waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er zijn immens veel verschillende soorten. Op deze pagina geven we een handig stappenplan waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. In aanvulling daarop verstrekken we een kostenindicatie en adressen van erkende zonwering specialisten in Arum en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Genieten van extra privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-arum

Zonnescherm laten plaatsen in Arum

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Arum via een lokale zonwering specialist is een goed idee. Je bent dan verzekerd dat het systeem fatsoenlijk vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk experts in de regio. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk soort zonwering past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, het verlagen van de energierekening, wat extra privacy realiseren, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en leukste keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Arum en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor het montageteam. De professional installeert het zonneschermen of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Controleer of het product goed is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Offerte op maat van raambekleders in Arum

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Arum werkt het beste om de temperatuur in de woning te beperken. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende modellen zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in tientallen verschillende designs en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €200 en €2775. In het stukje hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest handige keuzes.

Het gemak van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Middels 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Hiermee blijft de ruimte gewoon beloopbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek rondom de ramen. Let op: het scherm kan vies worden door regen. De normale prijzen komen uit tussen de €900 t/m €2000.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Laten monteren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Veel gekozen bij hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De kosten variëren tussen de €400 – €1375.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Arum is ideaal als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De prijzen schommelen tussen de €400 en €1150.

 • Bedekt het hele raam.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Bestellen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. En dat is niet vreemd: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en houden in de winter de kou buiten de deur. Eveneens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 producten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte kosten bedragen tussen de €250 t/m €1350 voor rolluiken bestellen in Arum.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een houten, stalen of aluminium frame wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij rijksmonumenten. Ze geven een boost aan de sfeer van het huis. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €710 tot zo’n €1900.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een comfortabele temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Arum: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Het voorkomt dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Soms kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven variëren tussen de €320 tot €900. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest gekochte keuzes.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn voordelig, eenvoudig te plaatsen, simpel af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te koop in praktisch alle prints en kleuren. zodat het in iedere woning past. Je hebt verschillende types zoals verduisterende, transparante, kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische en het duo rolgordijn. De tarieven komen uit tussen de €45,00 en €170.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Arum: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en landelijke uitstraling aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie een prijs van €90 tot +/- €375.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Weinig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je kunt kiezen uit meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan een prijskaartje van €62,5 oplopend tot €160.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Arum: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je op veel standen kunt opendraaien met een trekkoord. Je kunt kiezen uit gigantisch veel modellen en materialen als bijvoorbeeld bamboe, PVC, hout, aluminium, kunststof. Door de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan een kostenplaatje van €82,5 tot wel €270.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. aluminium, hout, kunststof, stof, bamboe. Ideaal voor grote ramen en bij een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kostprijzen starten bij om en nabij de €55. Voor luxe versie moet je rekening houden met €190.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Arum op maat

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn bijzonder, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, vaste ramen, valramen, dakramen, draaikiepramen, ronde ramen. Goed om te weten: shutters zijn niet goedkoop! De investeringen starten bij gemiddeld €480. Voor luxe versie moet je rekening houden met €900.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Arum zorgen voor ventilatie in huis en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, lamellenhor, inzethor, hor met scharnier, rolhor, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: een hor is niet zonwerend. Je kunt je dan beter verdiepen in een slimme duo-plissé hor. Dit alternatief weert kleine dieren maar heeft ook een zonwerend doek. De prijzen beginnen bij zo’n €80 en kunnen oplopen tot €800.

 • Past op bijna elk type raam: vast raam, draai-kiepraam, schuifraam, tuimelraam, draairaam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De juiste raamdecoratie voor elke woning

Ontvang verschillende aanbiedingen in je mailbox

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden gecalculeerd via diverse aspecten: het soort model, het gewenste materiaal, de maximale lengte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het volgende schema bieden wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Arum in juli 2024.

Zonwering systeemGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€805 – €2225
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€350 – €1425
Screens100 cm – 400 cm breed€275 – €1075
Rolluiktot 4 meter breed€305 – €1325
Rolgordijntot 2 meter breed€55 – €175
Lamellen200 x 200 cm€70 – €210
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €250
Plisségordijnen110 cm breed€120 – €330
Verwachte prijzen zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die goede producten en service leveren. Elke montagepartner heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Arum. In het schema hieronder bespreken we een toelichting op de meest verkochte merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, IKEA, Karwei, Gamma en FonQ, Bol.com, Formido, Leen Bakker, Kwantum.
 • Ook interessant: Husol, Novoferm, Bece, Weinor, Toppoint, Deponti & Lumenguard, Schlappi, Sunway, Milano, Swela, Dickson.

Zonwering experts in de buurt van Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Arum? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hieronder bekijk je adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kunnen ze je advies geven. Op dit portaal ontdek je ook monteurs en verkopers in Zweins, Lollum en Skingen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft weer andere vitrage nodig die aansluit bij de stijl van de woning. We vertellen graag wat meer over de beste zonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het actuele aanbod bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Bekijk ook meer informatie over: Screens.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Iedere woning is anders. De juiste zonnewering in jouw specifieke situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, het karakter van jouw huis en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, vormen en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Arum?

De verwachte kosten van zonwering zijn per situatie anders. De geschatte kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Buitenscreens €205 per raampartij. Kies je voor een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1075. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €775). Een normaal rolluik kost €480. Voor jaloezieën betaal je zo’n €290 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €810). Voordelige soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €115 per raam / kozijn). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de grootte van het systeem, soort bediening, het soort materiaal, dessins en montage.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Arum?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Arum. Hierbij komt een gespecialiseerde expert die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het systeem op de juiste manier vastzetten. Zo geniet je van efficiënte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je de normale handbediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met stang of band is acceptabel, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8822

Plaats een reactie