Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zweins vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Zweins? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en is er al vanaf €82,50. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is het meest doeltreffend om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn enorm veel afzonderlijke soorten. Via deze website verstrekken we een praktische handleiding waar we alle soorten systemen behandelen. Ook bieden we een kostenindicatie en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Zweins (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Genieten van extra privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-zweins

Zonnescherm laten plaatsen in Zweins

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Zweins door een regionale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat het geheel juist vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je heel eenvoudig experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest comfortabele mogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Zweins en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de installateurs. De monteur installeert het zonneschermen of de rolgordijnen zoals overeengekomen. Test of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Offerte op maat van raambekleders in Zweins

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Zweins is praktisch om de temperatuur in de woning te beperken. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Meerdere modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende designs en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €400 tot wel €2500. In het volgende gedeelte beoordelen we de meest moderne systemen.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Door middel van de knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven rondom de ramen. Belangrijk: het doek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €900 en €2075.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Handig voor grote raampartijen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De tarieven schommelen tussen de €300 tot €1300.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Zweins is de perfecte keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De totale investeringen variëren tussen de €225 – €1075.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Bestellen van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Eveneens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 toepassingen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De totale investeringen bedragen tussen de €270 en €1200 voor rolluiken bestellen in Zweins.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassiek getinte huizen. Ze geven een boost aan de uitstraling van het pand. Los van het normale model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De tarieven liggen zo tussen de €690 tot wel €1600.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aantrekkelijke temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Zweins: alles over inmeten en ophangen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Middels raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hierdoor minimaliseer je de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Evenzeer zorgt het voor meer sfeer in huis. Goed om te weten: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen liggen tussen de €300 tot €975. In het bijgaande stukje leggen we alles uit over de veelbesproken keuzes.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Voordelig maatwerk, simpel aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen stel je samen in diverse dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Men biedt diverse varianten zoals dakraam, transparante, elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen tussen de €57,50 tot €175.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zweins: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en karakteristieke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Denk aan kosten van €95 tot zo’n €350.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt de keuze uit meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan tarieven van €52,5 tot wel €165.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Zweins: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden tientallen dessins en materialen zoals o.a. stof, aluminium, PVC, hout, bamboe. Dankzij houten jaloezieën speel je eenvoudig met de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met onkosten van €70 tot wel €260.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. hout, pvc, kunststof, bamboe, stof. Handig voor kolossale / grote ramen en bij een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen starten bij gemiddeld €85. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €180.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Zweins voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn exclusief, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, draaikiepramen, valramen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen. Disclaimer: shutters zijn relatief kostbaar. De prijzen starten vanaf €410. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €930.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Zweins zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: voorzethor, rolhor, hor met scharnier, hordeur, inzethor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt je dan beter verdiepen in een slimme duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De tarieven starten bij om en nabij de €67,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €775.

 • Breed inzetbaar: vast raam, draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De tofste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van professionele winkels

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd via allerlei opties: het type product, het soort materiaal, het inmeten (afmetingen) en de manier van bedienen. In de volgende tabel vergelijk je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Zweins in juli 2024.

Soort zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€855 – €2375
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€390 – €1275
Screens2 – 4 meter breed€240 – €1125
Rolluiktot 4 meter breed€310 – €1200
Rolgordijn200 x 100 cm€45 – €140
Lamellen250 x 250 cm€65 – €200
Jaloezieën150 x 100 cm€75 – €260
Plisségordijnen100 x 220 cm€120 – €370
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken die het overwegen waard zijn. Elke fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Zweins. In de onderstaande tabel bieden wij een overzicht met de meest verkochte merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, IKEA, Hornbach, Hubo en Bol.com, Leen Bakker, Formido, Kwantum, Wehkamp.
 • Ook interessant: Husol, Toppoint, Roma, Weinor, Bece, Novoferm & Swela, Copaco, Sunway, Lumenguard, Dickson, Milano.

Zonwering experts in de buurt van Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Zweins? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hierna bekijk je gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website vind je ook leveranciers en showrooms in Ried, Skingen en Peins.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke kamer heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die perfect past bij de individuele ruimte. We informeren je graag verder over de mooiste zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. Men verkoopt verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Check ook aanvullende info over: Rolluiken.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest geschikte zonnewering komt tot stand door: de grootte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en natuurlijk jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, vormen en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Zweins?

De kosten van zonwering zijn per situatie anders. De verwachte prijzen tref je hierna. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €650. Buitenscreens €235 per raam. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1225. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €700). Een normaal rolluik kost €495. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €300 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €815). Voordelige soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €115 per raam / kozijn). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de grootte van het systeem, de keuzes in bediening, materiaaltypes, dessins en montagetarieven.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Zweins?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Zweins. Er komt dan een gespecialiseerde vakman die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur de zonwering goed installeren. Dankzij de montageservice geniet je altijd van effectieve zonnewering, een gunstige garantieperiode en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Grofweg onderscheiden we handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is acceptabel, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon gaat schijnen zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken of schermen beginnen bij €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8814

Plaats een reactie