Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bolsward vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Bolsward? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €77,50. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarbij geeft een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terras. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben enorm veel diverse modellen. Via onze site check je een handige keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast check je gemiddelde tarieven en namen van diverse zonwering specialisten in Bolsward en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-bolsward

Zonnescherm laten plaatsen in Bolsward

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Bolsward door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent er dan zeker van dat het systeem volgens de documentatie aangesloten wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk type systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Opties voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en meest moderne mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Bolsward en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk betalingscondities, kosten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. De installateur levert de screens of gordijnen zoals gewenst. Controleer of het netjes is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Bolsward

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Bolsward werkt erg goed om warmte in huis te voorkomen. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Meerdere producten zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei designs en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €500 tot wel €2550. In het volgende gedeelte vind je info, kosten en voordelen van de meest praktische types.

Adviezen over terrasschermen en knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hierdoor kan je er gewoon onderdoor lopen en heb je een mooie schaduwrijke plek om te zitten. Belangrijk: het systeem kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijsindicaties bedragen tussen de €850 en €2025.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Korte info over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om om zonlicht te beperken. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een goede keuze bij grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale tarieven bedragen tussen de €475 tot zo’n €1200.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Kan goed tegen een stootje.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Bolsward is een goed alternatief als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het materiaal vezels van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De kosten schommelen tussen de €375 tot wel €1200.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren ook heel goed. Als extra voordeel schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 producten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte prijzen liggen tussen de €270 t/m €1500 voor rolluiken bestellen in Bolsward.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Werkt inbraakwerend.

Handige markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij landelijke huizen. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van het huis. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De normale prijzen liggen tussen de €690 t/m €1700.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aangename temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Bolsward: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Aan de hand van raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Zo kan je voorkomen dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie. Noemenswaardig: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven variëren tussen de €300 tot €950. Bijgaand lees je informatie over de veelbesproken keuzes.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, snel en simpel zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je bestellen in meerdere kleurtjes en motiefjes zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Men biedt verschillende varianten zoals kiepkantelraam, waterafstotende, transparante, elektrische, verduisterende, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De prijzen schommelen tussen de €47,50 en €150.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bolsward: voor iedereen zelf te monteren.
 • Te koop in interessante stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en unieke ambiance aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Houd rekening met prijsindicaties van €95 tot zo’n €425.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. In de winkel vind je veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Voorzie prijsindicaties van €60 tot wel €165.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Bolsward: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit mega veel systemen en materialen zoals onder andere PVC, aluminium, hout, kunststof, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de lichtinval en privacy. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht een prijs van €67,5 tot €240.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals kunststof, stof, aluminium, bamboe, hout. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een smaakvol en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijzen beginnen bij zo’n €55 en bedragen voor een luxe model zo’n €180.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Bolsward voor jouw woning

Shutters zijn houten binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen, valramen, uitzetramen, dakramen. Noemenswaardig: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €420 en lopen op tot €880.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Bolsward zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, hor met scharnier, rolhor, inzethor, voorzethor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: een hor is niet zonwerend. Je kunt je dan beter verdiepen in een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief weert vliegen, muggen en insecten en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen starten vanaf €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €575.

 • Past op bijna elk raam: vast raam, uitzetraam, tuimelraam, schuifraam, valraam, draairaam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Vind de perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van professionele winkels

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 hangen af van diverse aspecten: het type product, type materiaal, de maximale breedte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hieronder vind je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Bolsward in juni 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€830 – €2175
Uitvalschermtot 5 meter breed€360 – €1325
Screens200 cm – 400 cm breed€240 – €1075
Rolluik300 – 450 cm breed€290 – €1375
Rolgordijn150 x 100 cm€65 – €165
Lamellen200 x 180 cm€60 – €190
Jaloezieën150 x 250 cm€60 – €200
Plisségordijnen195 cm breed€120 – €320
Verwachte tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke montagepartner heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Bolsward. In het volgende blokje tref je een toelichting op de populairste merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Gamma, Hubo, IKEA & Wehkamp, Formido, Leen Bakker, Kwantum, FonQ.
 • Overige merken: Deponti, Roma, Husol, Novoferm, Weinor, Toppoint & Dickson, Schlappi, Copaco, Milano, Sunway, Lumenguard.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Bolsward? Of zoek je een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hierna vind je namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website bekijk je ook fabrikanten en winkels in Sibrandabuorren, Workum en IJlst.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de meest handige binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Producten voor serre & terras
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men verkoopt verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Zonnescherm.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De juiste zonnewering voor jouw situatie komt tot stand door: de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, jouw stijl en smaak en wat je eraan wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in een heleboel kleuren, prints en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Bolsward?

De verwachte prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte tarieven tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €650. Buitenscreens €220 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1150. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €750). Een gemiddeld rolluik kost €470. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €290 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €815). Overige gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €115 per raampartij). De totale investeringen hangen af van: de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsopties, de materiaalsoort, dessins en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Bolsward?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor montage plus inmeetservice in Bolsward. Hierbij komt er een lokale installateur die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional het model op de juiste manier vastzetten. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en soms een onderhoudsbeurt.

Hoe werkt slimme zonwering?

Kies jij voor de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met een handslinger is acceptabel, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, draaiknop) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De onkosten van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8700, 8701, 8702

Plaats een reactie