Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sibrandabuorren vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Sibrandabuorren? Zonwering is er voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €62,50. Buitenzonwering zoals een screen is geschikt om zonnewarmte buiten te houden. In veel gevallen behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen kan je kopen voor een lagere prijs en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn bijzonder veel diverse oplossing. Op dit portaal bieden we een praktische keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. In aanvulling daarop doorzoek je gemiddelde tarieven en een lijst met erkende zonwering specialisten in Sibrandabuorren en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-sibrandabuorren

Zonnescherm laten plaatsen in Sibrandabuorren

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Sibrandabuorren door een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem op de juiste wijze gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe leveranciers uit de buurt. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de jaloezieën. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoeling in huis, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en meest actuele manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Sibrandabuorren en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De specialist levert de screens of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Ga altijd na of alles juist is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Sibrandabuorren

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Sibrandabuorren is ideaal om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere artikelen zoals de populaire rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel materialen en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €425 tot zo’n €2900. In de koopgids hierna beoordelen we de meest verkochte toepassingen.

Alles wat je moet weten over terrasschermen / knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. D.m.v. de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hiermee behoud je de vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek op het terras. Advies: het doek kan beschadigen bij harde wind. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €800 tot €2250.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Zeer praktisch bij kleinere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte prijzen liggen tussen de €450 t/m €1300.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Sibrandabuorren is zeer geschikt als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De tarieven liggen tussen de €300 t/m €1175.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra voordeel houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 varianten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijsindicaties komen uit tussen de €270 tot zo’n €1500 voor rolluiken bestellen in Sibrandabuorren.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering met een prachtige uitstraling. In de basis is het een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij oudere woningen. Ze hebben invloed op de authenticiteit van woningen. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale tarieven bedragen tussen de €750 t/m €1775.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een comfortabele temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Sibrandabuorren: alle systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit beperkt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Vaak kan het ook echt een eyecatcher zijn. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven komen uit tussen de €360 – €950. In de onderstaande keuzegids beoordelen we de meest interessante types.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is betaalbaar, snel en simpel op te hangen, simpele bediening en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te bestellen in praktisch alle dessins en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt verschillende types zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende, dakraam, elektrische, waterafstotende en hippe duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €45,00 – €155.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sibrandabuorren: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en rustieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €105 tot €375.

 • Voor een knus interieur.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Weinig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze houden de zon goed tegen. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt de keuze uit velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan prijsindicaties van €47,5 tot €175.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Sibrandabuorren: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit tientallen modellen en materialen als bijvoorbeeld PVC, hout, aluminium, stof, kunststof. Met jouw houten jaloezieën regel je super eenvoudig sfeer, licht en privacy. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan een prijskaartje van €82,5 tot €230.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals stof, hout, pvc, aluminium, kunststof. Handig voor kolossale / grote ramen en passen perfect bij een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kosten starten bij gemiddeld €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €205.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Sibrandabuorren direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn bijzonder, ze zijn overal toepasbaar en bovendien erg milieuvriendelijk. Geschikt voor bijna elk raam zoals draaikiepramen, valramen, dakramen, schuiframen, vaste ramen, ronde ramen. Noemenswaardig: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten starten bij om en nabij de €480. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €920.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Sibrandabuorren zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, voorzethor, rolhor, hor met scharnier, hordeur, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Deze variant weert kleine dieren maar heeft ook een zonwerend doek. De onkosten beginnen bij circa €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €600.

 • Breed inzetbaar: draairaam, vast raam, uitzetraam, tuimelraam, schuifraam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke interieurstijl

Gratis een aanbieding van professionele winkels

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere thema’s: het model, de materiaalsoort, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende schema tonen wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Sibrandabuorren in juni 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€875 – €2250
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€390 – €1425
Screenstot 4 meter breed€260 – €1000
Rolluik300 – 450 cm breed€305 – €1325
Rolgordijn200 x 60 cm€80 – €160
Lamellen150 x 100 cm€70 – €225
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €240
Plisségordijnen130 cm breed€120 – €320
Gemiddelde kosten zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een uitstekend aanbod. Iedere leverancier heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Sibrandabuorren. In de tabel hierna bieden wij informatie over de populairste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Karwei, Hornbach, Gamma & Bol.com, Kwantum, Leen Bakker, FonQ, Wehkamp.
 • Zie ook: Roma, Deponti, Weinor, Husol, Bece, Novoferm en Lumenguard, Copaco, Swela, Schlappi, Sunway, Milano.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Sibrandabuorren? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hieronder vergelijk je bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Vaak kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker kom je ook in contact met leveranciers en verkopers in Rien, IJlst en Lytsewierrum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke woning heeft weer andere vitrage nodig die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We gaan nu verder in op de beste soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Men biedt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenzonwering.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De meest optimale zonnewering voor jouw woning kun je uitzoeken aan de hand van: de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw woonsituatie en je financiële middelen. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te bestellen is in een heleboel kleuren, stoffen en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Sibrandabuorren?

De verwachte kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De geschatte tarieven hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Zonnescreens €220 per kozijn. In het geval van een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1150. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €800). Een normaal rolluik kost €500. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €275 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €805). Voordelige producten voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €135 per raam). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. type systeem, het formaat, bediening, materiaaltypes, designs en kosten van installatie.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Sibrandabuorren?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Sibrandabuorren. In die situaties komt een ervaren monteur die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional het product op de juiste wijze monteren. Op die manier profiteer je van ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een uitgebreide demonstratie.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de de normale handmatige bediening, afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met slinger werkt in de basis mooi, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app, handzender) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon op het raam schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8647

Plaats een reactie