Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nijland vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Nijland? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Een goedkoop systeem is er al voor €87,50. Degelijke buitenzonwering zoals een markies werkt erg goed om de zon en warmte te weren. Meestal realiseert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Er bestaan de wereld aan afzonderlijke toepassingen. Op deze pagina verstrekken we een uitgebreide uitleg waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Bovendien bekijk je de geschatte kosten en adressen van verschillende zonwering specialisten in Nijland en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-nijland

Zonnescherm laten plaatsen in Nijland

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Nijland door een goede zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat de installatie op de juiste wijze aangesloten wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool vind je razendsnel bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van het product. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Zoals aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest hippe manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Nijland en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. De montage-specialist plaatst het zonneschermen of de jaloezieën zoals jij dat wilt. Toets of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Nijland

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Nijland is de meest efficiënte manier om warmte in huis tegen te gaan. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Bekende producten zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel designs en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €275 en €2850. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire keuzes.

Investeren in knikarmschermen / terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Dankzij de slimme knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek om te zitten. Advies: het zonnescherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De normale tarieven liggen tussen de €900 – €2175.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Meer informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Je bereikt hiermee lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Veel gekozen bij kleinere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De totale investeringen liggen zo tussen de €450 tot wel €1250.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Nijland is een goed alternatief als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De prijzen liggen tussen de €400 t/m €1025.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren de slaapkamer. Evenzeer dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 keuzes: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De onkosten bedragen tussen de €340 – €1225 voor rolluiken bestellen in Nijland.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Werkt inbraakwerend.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen. Het heeft een positief effect op de ambiance van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De normale prijzen schommelen tussen de €600 tot wel €1700.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een goede temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Nijland: bekijk systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. Noemenswaardig: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen bedragen tussen de €350 – €875. In deze koopgids behandelen we de veelbesproken types.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, probleemloos te plaatsen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in verscheidene kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Ze bieden diverse varianten zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam, transparante, waterafstotende, elektrische en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen komen uit tussen de €60,00 en €170.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nijland: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Aanbod in kleurrijke stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en karaktervolle uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan prijzen van €90 oplopend tot €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Denk aan een prijs van €65 tot +/- €185.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Nijland: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit oneindig veel kleuren en materialen als onder andere bamboe, PVC, kunststof, hout, stof. Door de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met een prijs van €80 oplopend tot €200.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van producten zoals hout, kunststof, aluminium, bamboe, pvc. Geschikt voor grote ramen en zie je vaak terug bij een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen starten vanaf €75 en kunnen oplopen tot €175.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Nijland voor een unieke uitstraling

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen. Disclaimer: shutters zijn niet goedkoop! De prijzen beginnen bij circa €470 en kunnen oplopen tot €870.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Nijland zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, voorzethor, inzethor, lamellenhor, hordeur, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief houdt vliegen, muggen en insecten tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsindicaties beginnen bij circa €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €575.

 • Breed inzetbaar: vast raam, schuifraam, tuimelraam, draai-kiepraam, uitzetraam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De tofste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Snel een aanbieding in je mailbox

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse factoren: het type systeem, materiaaltypes, de maximale lengte en het soort bediening. In het volgende blokje verstrekken we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Nijland in juli 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€850 – €2000
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€370 – €1625
Screens100 cm – 400 cm breed€290 – €1100
Rolluik3 – 4 meter breed€305 – €1325
Rolgordijn150 x 190 cm€55 – €155
Lamellen200 x 250 cm€60 – €190
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €280
Plisségordijnen100 x 130 cm€110 – €330
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een uitstekend aanbod. Elke montagepartner heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Nijland. In de tabel hierna vergelijk je uitleg over de meest bekende merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach en Leen Bakker, Formido, FonQ, Wehkamp, Kwantum.
 • Bekijk ook: Deponti, Husol, Bece, Roma, Weinor, Novoferm en Milano, Copaco, Schlappi, Lumenguard, Swela, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Nijland? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? Hierna tonen wij bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site vind je ook leveranciers en showrooms in Dedgum, Tjalhuizum en Tjerkwerd.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om passende vitrage die perfect past bij jouw interieurstijl. We vertellen graag wat meer over de mooiste zonweringssystemen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre of Terras
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Zonwering offerte.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering die past bij jouw wensen realiseer je door te kijken naar: de raamgrootte, hoe je tuin ligt, de stijl van de woning en je budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te bestellen is in veel kleuren, vormen en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Nijland?

De prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De gemiddelde kosten helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Zonnescreens €280 per kozijn. In het geval van een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €650). Een standaard rolluik kost €480. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €285 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €845). Gunstiger geprijsde keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €110 per kozijn). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, het inmeten (afmetingen), elektrische of handmatige bediening, materiaaltypes, prints en montagekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Nijland?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Nijland. Hierbij komt een gespecialiseerde installateur die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de installateur het zonnescherm goed aanbrengen. Dankzij de montageservice profiteer je van efficiënte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme zonwering?

Ga jij voor de de normale handbediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig zonnescherm met een handslinger is voldoende, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorbreekt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8771

Plaats een reactie