Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Dedgum vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Dedgum? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €92,50. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is het meest effectief om de zon en warmte te weren. Mogelijk biedt een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is doorgaans wat voordeliger en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je de wereld aan afzonderlijke oplossing. Via onze site vind je een gratis keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Bovendien geven we een kostenindicatie en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Dedgum en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-dedgum

Zonnescherm laten plaatsen in Dedgum

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Dedgum via een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent er dan zeker van dat het scherm goed aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website vind je razendsnel leveranciers in de regio. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest gebruiksvriendelijke oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Dedgum en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga voor de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de specialisten. De professional plaatst het zonneschermen of de vouwgordijnen op de afgesproken plekken. Test of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Vaak behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Offerte op maat van raambekleders in Dedgum

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Dedgum is het meest doeltreffend om de temperatuur in de woning te beperken. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige varianten zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €425 tot wel €2625. In het volgende gedeelte vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire types.

Meer informatie over terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zo behoud je de vrije doorloop en zal het veel schaduw geven bij de muren. Tip: dit model kan kapot waaien bij wind. De prijsindicaties variëren tussen de €900 – €2025.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Het installeren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het geeft plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €425 tot wel €1200.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Dedgum biedt je design rolluiken voor als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het wordt gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijsindicaties schommelen tussen de €300 – €1000.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Het gemak van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra voordeel dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De tarieven bedragen tussen de €250 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in Dedgum.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Details over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij landelijke huizen. Het levert een bijdrage aan de uitstraling van het huis. Naast de basismodellen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De prijsindicaties variëren tussen de €610 – €1975.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een koele temperatuur in huis via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Dedgum: alle soorten voor binnen op een rij

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms is het een toevoeging aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen komen uit tussen de €330 en €900. In deze koopgids lees je informatie over de meest bestelde mogelijkheden.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Men biedt verschillende varianten zoals verduisterende, waterafstotende, dakraam, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen tussen de €50,00 – €175.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Dedgum: zonder problemen zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in diverse stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en huiselijke uitstraling aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan onkosten van €110 tot wel €400.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Handig in onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan een kostenplaatje van €52,5 oplopend tot €165.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Dedgum: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel systemen en materialen als onder andere kunststof, PVC, hout, aluminium, bamboe. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft sfeer, licht en privacy. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Je moet denken aan prijzen van €67,5 oplopend tot €240.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals kunststof, pvc, stof, hout, aluminium. Geschikt voor grote ramen en bij een chique en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsindicaties beginnen bij €60. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €180.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Dedgum in alle vormen en maten

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg gewild, ze zijn overal toepasbaar en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, ronde ramen, valramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen. Belangrijk: shutters vergen een behoorlijke investering. De investeringen beginnen bij €440. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €880.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Dedgum geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, hor met scharnier, voorzethor, rolhor, lamellenhor, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen vliegen, muggen en insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €625.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, draairaam, schuifraam, valraam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang verschillende aanbiedingen van erkende aanbieders

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 zijn afhankelijk van een aantal thema’s: het soort model, het soort materiaal, de afmeting en de manier van bedienen. In het volgende schema bespreken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Dedgum in april 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€860 – €2075
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€395 – €1550
Screens100 cm – 300 cm breed€245 – €1150
Rolluik2 – 4 meter breed€290 – €1325
Rolgordijntot 2 meter breed€55 – €155
Lamellen250 x 150 cm€45 – €205
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €240
Plisségordijnen195 cm breed€105 – €360
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een uitstekend aanbod. Ieder merk heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Dedgum. In het schema hierna bekijk je informatie over de populairste merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Karwei, Hubo, IKEA & Wehkamp, FonQ, Bol.com, Formido, Leen Bakker.
 • Ook interessant: Novoferm, Roma, Toppoint, Husol, Weinor, Bece en Copaco, Milano, Sunway, Lumenguard, Schlappi, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Dedgum? Wil jij contact leggen met een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het overzicht hierna bekijk je adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Mogelijk kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal check je ook leveranciers en showrooms in Ferwoude, Tjerkwerd en Hieslum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke gevel heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest gekochte buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras en Serre
Ook in Nederland kan het anders erg warm worden. Er zijn diverse modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Rolgordijnen.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering die aansluit op jouw behoefte realiseer je door te kijken naar: de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw specifieke wensen en je financiële middelen. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te koop is in meerdere kleuren, motiefjes en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Dedgum?

De verwachte kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De gemiddelde prijzen tref je hierna. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €750. Buitenscreens €210 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1150. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €800). Een instap-rolluik kost €485. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €295 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €835). Budget producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €105 op basis van één kozijn). De totale kosten zijn afhankelijk van; het model, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, type materiaal, dessins en installatiekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Dedgum?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Dedgum. Er komt dan een capabele professional die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de professional het product vakkundig bevestigen. Op die manier ben je verzekerd van goede zonnewering, een gunstige garantieperiode en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met slinger of band is voldoende, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. In het geval van een felle zon zal het scherm ook direct reageren. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De kosten van smart rolluiken & screens liggen rond de €575.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8764

Plaats een reactie