Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Burgwerd vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Burgwerd? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en kan je al kopen vanaf €57,50. Degelijke buitenzonwering zoals een markies werkt erg goed om je woning koel te houden. Vaak verkrijg je middels een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er zijn tientallen verschillende soorten. Op dit platform doorzoek je een praktische handleiding waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Ook vind je gemiddelde kosten en adressen van erkende zonwering specialisten in Burgwerd en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-burgwerd

Zonnescherm laten plaatsen in Burgwerd

Wil je alles vakkundig laten installeren of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Burgwerd middels een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat de installatie volgens de documentatie bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via dit platform vind je snel leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoeling in huis, extra isolatie, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en gebruiksvriendelijkste oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Burgwerd en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de montagepartner. De installateur monteert het zonneschermen of de lamellen zoals overeengekomen. Toets of het product goed is geïnstalleerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Burgwerd

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Burgwerd is de meest efficiënte manier om de temperatuur in de woning te beperken. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Enkele modellen zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in veel designs en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 t/m €2725. In onderstaande alinea bespreken we de meest geziene modellen.

Laten plaatsen van terrasschermen / knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. D.m.v. de slimme knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zodoende is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Disclaimer: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte prijzen variëren tussen de €800 tot €2250.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het geeft voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale tarieven liggen zo tussen de €325 tot zo’n €1300.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Burgwerd is een prima keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek van de screens bestaat uit polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Advies: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De kosten komen uit tussen de €225 tot zo’n €1025.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Advies over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Daarbij hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €350 tot zo’n €1450 voor rolluiken bestellen in Burgwerd.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Het comfort van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij brocante woningen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van het huis. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel die doorloop mogelijk maken. De totale investeringen bedragen tussen de €620 – €1650.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een koele temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Burgwerd: bekijk systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijsindicaties schommelen tussen de €390 – €950. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de meest geplaatste modellen.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn voordelig, probleemloos te monteren, simpele bediening en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te koop in verscheidene designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt verschillende types zoals dakraam, verduisterende, waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, transparante en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen zo tussen de €47,50 en €150.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Burgwerd: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in verschillende stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een warme en brocante ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Verwacht tarieven van €115 oplopend tot €400.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen diverse uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Je moet denken aan een tarief van €57,5 tot wel €160.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Burgwerd: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. Leveranciers bieden diverse soorten en materialen als bijvoorbeeld kunststof, PVC, stof, hout, bamboe. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met een tarief van €82,5 tot wel €210.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van aluminium, pvc, kunststof, hout, stof. Perfect voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijzen beginnen bij zo’n €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €195.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Burgwerd direct van de fabriek

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, schuiframen, valramen, dakramen, uitzetramen, ronde ramen. Opmerking: shutters zijn duur in aanschaf. De onkosten beginnen bij €490 en kunnen oplopen tot €900.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Burgwerd zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: lamellenhor, plissé hor, inzethor, voorzethor, hor met scharnier, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De tarieven starten bij om en nabij de €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €750.

 • Te monteren op: schuifraam, valraam, draairaam, tuimelraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden gecalculeerd via diverse aspecten: de productcategorie, het materiaal, de maximale breedte en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel vind je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Burgwerd in juli 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€830 – €2000
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€370 – €1525
Screens1 – 4 meter breed€240 – €1075
Rolluiktot 4 meter breed€320 – €1300
Rolgordijntot 2 meter breed€55 – €140
Lamellen100 x 250 cm€65 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €250
Plisségordijnen195 cm breed€105 – €360
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die het overwegen waard zijn. Elke fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Burgwerd. In het volgende schema tref je informatie over de meest gekozen merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Karwei, IKEA, Hubo & Wehkamp, Formido, Bol.com, Kwantum, FonQ.
 • Zie ook: Novoferm, Weinor, Roma, Deponti, Husol, Bece en Milano, Swela, Dickson, Sunway, Schlappi, Copaco.

Vergelijk zonwering experts in de regio Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Burgwerd? Wil jij contact leggen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hierna bespreken we contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Vaak kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform vergelijk je ook fabrikanten en verkooppunten in Reahûs, Hichtum en Hidaard.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke kamer heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die perfect past bij de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de meest gekochte zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Producten voor serre & terras
Ook in Nederland kan het anders erg warm worden. Men verkoopt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bekijk ook meer informatie over: Screens.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De best passende zonnewering die aansluit op jouw behoefte realiseer je door te kijken naar: de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw specifieke wensen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in een heleboel kleuren, motiefjes en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Burgwerd?

De onkosten voor zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De geschatte onkosten vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €550. Zonnescreens €220 per raam / kozijn. Kies je voor een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1175. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €850). Een basis rolluik kost €470. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €260 per raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €845). Voordelige binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €120 per kozijn). De totale bedragen hangen af van: type systeem, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, de materiaaltypes, kleuren en prints en aanlegkosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Burgwerd?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Burgwerd. Hierbij komt er een capabele vakman die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het product volgens de documentatie aanbrengen. Zo ben je zeker van goede zonnewering, langere garantie, klantenservice en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je de normale handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige zonwering met slinger of band is acceptabel, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (met een mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon op het raam schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken of schermen bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8742

Plaats een reactie