Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hichtum vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Hichtum? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. De tarieven starten bij zo’n €52,50. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is ideaal om je woning koel te houden. Daarnaast realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is minder duur en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er zijn de wereld aan verschillende oplossing. Via onze site bieden we een uitgebreide keuzehulp waar we alle mogelijkheden bespreken. Tevens vind je de geschatte kosten en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Hichtum (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Genieten van extra privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-hichtum

Zonnescherm laten plaatsen in Hichtum

Ben jij zelf niet heel erg handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hichtum middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat het geheel op de juiste wijze bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, het verlagen van de energierekening, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, extra schaduw, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Geef ook aan waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en comfortabelste oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Hichtum en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor de monteurs. De specialist monteert het zonneschermen of de lamellen op de afgesproken plekken. Ga altijd na of de totale constructie correct is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Hichtum

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Hichtum is het meest geschikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel opties zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei materialen en maten. Houd rekening met kosten tussen de €350 en €2600. In de koopgids hierna beoordelen we de meest geziene modellen.

Advies over knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Door middel van 2 telescopische knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek op jouw terras. Disclaimer: het doek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €900 tot wel €2025.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Uitleg over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij kleinere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale prijzen schommelen tussen de €300 tot €1250.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Hichtum is ideaal als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De keuze qua doek-materiaal is polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De onkosten bedragen tussen de €400 t/m €1200.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Tips voor rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt geen inkijk, en houden in de winter de kou buiten de deur. Evenzeer schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 varianten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De totale investeringen bedragen tussen de €340 – €1200 voor rolluiken bestellen in Hichtum.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Enorm lange levensduur.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassiek getinte huizen. Ze hebben invloed op een unieke uitstraling van woningen. Daarnaast heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte tarieven schommelen tussen de €710 t/m €1800.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een koele temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Hichtum: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Tevens zorgt het voor meer sfeer in huis. Goed om te weten: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De kosten liggen tussen de €380 en €875. In deze koopgids delen we veel info over de meest gekozen types.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn voordelig, probleemloos te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je bestellen in verscheidene dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische, transparante, waterafstotende, kiepkantelraam en het duo rolgordijn. De kosten komen uit tussen de €47,50 tot €160.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hichtum: voor iedereen zelf te installeren.
 • Beschikbaar in verschillende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en karakteristieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Houd rekening met prijsindicaties van €90 oplopend tot €375.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan een prijs van €62,5 tot zo’n €150.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Hichtum: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel dessins en materialen als bijv. kunststof, aluminium, PVC, stof, bamboe. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Let op: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €77,5 tot wel €260.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals bamboe, kunststof, aluminium, stof, pvc. Geschikt voor imposante / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven beginnen bij €50 en lopen op tot €185.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Hichtum inclusief plaatsing

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, ronde ramen, valramen, schuiframen, uitzetramen, dakramen. Belangrijk: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kostprijzen starten vanaf €450. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €960.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Hichtum bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, inzethor, hordeur, hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een vernuftige duo-plissé hor. Deze beschermt tegen insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De onkosten beginnen bij zo’n €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €800.

 • Breed inzetbaar: vast raam, draai-kiepraam, uitzetraam, schuifraam, draairaam, tuimelraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De juiste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Gratis een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei opties: het type product, materiaalgebruik, de maximale lengte en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende schema vergelijk je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Hichtum in juli 2024.

Type zonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€835 – €2150
Uitvalschermtot 5 meter breed€365 – €1325
Screens200 cm – 400 cm breed€265 – €1150
Rolluik2 – 4 meter breed€295 – €1250
Rolgordijn200 x 100 cm€45 – €175
Lamellen100 x 50 cm€65 – €195
Jaloezieën100 x 250 cm€60 – €260
Plisségordijnen150 cm breed€115 – €330
Gemiddelde onkosten zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met allemaal een uniek aanbod. Elke fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Hichtum. In het schema hieronder delen we een overzicht met de meest gekozen merken. Zo kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Gamma, Karwei, IKEA en Bol.com, Formido, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ.
 • Ook interessant: Novoferm, Deponti, Weinor, Roma, Bece, Toppoint & Copaco, Lumenguard, Sunway, Milano, Dickson, Schlappi.

Zonwering experts in regio van Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Hichtum? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het overzicht hierna verstrekken we namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker vergelijk je ook installateurs en showrooms in Hidaard, Schettens en Hartwerd.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een ander soort vitrage die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We geven nu een toelichting op de meest gekochte buiten- en binnenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Producten voor serre & terras
In de de zomermaanden zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt diverse producten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Bekijk ook meer informatie over: Markiezen.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De juiste zonnewering voor jouw huis is afhankelijk van de breedte van de ramen, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en je budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, prints en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, brengt significante verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Hichtum?

De prijsindicaties van zonwering zijn per situatie anders. De normale prijsindicaties hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €575. Buitenscreens €280 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering moet je denken aan minimaal €1075. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €625). Een normaal rolluik kost €455. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €285 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €790). Betaalbare soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €145 per raam / kozijn). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, type materiaal, motiefjes en montage.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Hichtum?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage plus inmeetservice in Hichtum. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele professional die de deuren en/of ramen inspecteert, gewoon op locatie. Vervolgens kan de installateur de zonwering op de goede manier bevestigen. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van correct werkende zonnewering, garantie en nazorg en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig zonnescherm met stang of band werkt prima, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, handzender) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of schermen starten bij €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8743

Plaats een reactie