Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hidaard vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Hidaard? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en is er al vanaf €90,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm werkt het beste om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Meestal biedt een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan ontzettend veel afzonderlijke oplossing. Via onze site vind je een handige keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Eveneens bieden we een kostenindicatie en een lijst met diverse zonwering specialisten in Hidaard en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-hidaard

Zonnescherm laten plaatsen in Hidaard

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Hidaard door een lokale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat alles volgens de documentatie aangesloten wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, het verminderen van energiegebruik, zorgen voor meer privacy, inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Bereken de ideale maten van het systeem. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld aan de voorkant of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en innovatiefste keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Hidaard en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor het montageteam. De monteur plaatst het zonneschermen of de plissés zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of het product goed is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Hidaard

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Hidaard wordt gekocht door mensen om warmte in huis tegen te gaan. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige toepassingen zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze kleuren en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €250 tot €2775. In de keuzegids hieronder geven we een toelichting op de meest geziene modellen.

Informatie over terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Middels de speciale knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven bij de muren. Belangrijk: dit model kan beschadigen bij harde wind. De prijzen liggen tussen de €825 tot €2025.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor plaatselijk veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Erg handig bij ramen die dicht blijven waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte kosten bedragen tussen de €425 tot wel €1350.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Hidaard is een uitstekende keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek is vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte tarieven variëren tussen de €200 tot wel €1025.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De voordelen zijn eindeloos: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra pluspunt dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De onkosten liggen zo tussen de €350 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in Hidaard.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Werkt inbraakwerend.

Nieuwe markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij klassieke woningen. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van huizen. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €620 en €1700.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een goede temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Hidaard: alle mogelijkheden voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Middels raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je geniet van een koel huis. Ook haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €310 – €875. In het bijgaande stukje leggen we alles uit over de veelbesproken opties.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, moeiteloos te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te koop in verscheidene soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn diverse modellen zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante, dakraam, verduisterende, waterafstotende en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen zo tussen de €52,50 tot €190.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Hidaard: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Te bestellen in prachtige stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en unieke uitstraling aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Wees voorbereid op een prijskaartje van €95 tot wel €400.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Goed te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Raambekleders werken met tarieven van €55 tot €170.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Hidaard: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel dessins en materialen als aluminium, bamboe, stof, hout, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over sfeer, licht en privacy. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Raambekleders werken met een prijskaartje van €85 tot €240.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals bamboe, kunststof, aluminium, stof, pvc. Perfect voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten beginnen bij zo’n €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €185.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Hidaard vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, dakramen, draaikiepramen, valramen, uitzetramen, schuiframen. Aankooptip: shutters zijn niet goedkoop! De investeringen beginnen bij €420 en lopen op tot €920.

 • Duurzaam product.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Hidaard zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, inzethor, voorzethor, hordeur, plissé hor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kosten beginnen bij €77,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €725.

 • Te monteren op: schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam, vast raam, draairaam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De leukste raamdecoratie die past in jouw interieur

Direct meerdere aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse onderdelen: de productcategorie, het gewenste materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hierna delen we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Hidaard in juli 2024.

Type zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmschermtot 6 meter breed€825 – €2350
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€375 – €1550
Screenstot 4 meter breed€240 – €950
Rolluik3 – 4 meter breed€320 – €1200
Rolgordijn150 x 190 cm€75 – €140
Lamellen150 x 100 cm€50 – €225
Jaloezieën100 x 160 cm€60 – €230
Plisségordijnen100 x 180 cm€105 – €380
Verwachte prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel leveranciers die goede producten en service leveren. Elke winkel heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Hidaard. In het schema hierna verstrekken we details over de grootste merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Karwei, Hornbach, IKEA en Wehkamp, Bol.com, Kwantum, Formido, Leen Bakker.
 • Andere merken: Novoferm, Roma, Deponti, Weinor, Husol, Toppoint & Milano, Lumenguard, Schlappi, Dickson, Swela, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Hidaard? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de tabel hierna vind je contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker vind je ook fabrikanten en bedrijven in Easterein, Hartwerd en Itens.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om passende vitrage die in lijn is met jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de beste zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Men biedt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Check ook aanvullende info over: Knikarmscherm.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De perfecte zonnewering in jouw individuele situatie is afhankelijk van het soort raam, hoe je tuin gelegen is, de buitenmuren (kozijnen) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Hidaard?

De investingen in zonwering lopen flink uiteen. De verwachte investeringen hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Zonnescreens €290 per kozijn. Bij een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1200. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €775). Een gemiddeld rolluik kost €460. Voor jaloezieën betaal je zo’n €270 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €800). Overige gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €130 op basis van één kozijn). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, type materiaal, vormen / kleuren en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Hidaard?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in Hidaard. In die situaties komt een lokale montagepartner die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Hierna zal de expert de zonwering juist installeren. Op die manier heb je gegarandeerd efficiënte zonnewering, langere garantie, klantenservice en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige zonwering met slinger werkt prima, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, handzender, mobiele app, draaiknop) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8737

Plaats een reactie