Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Cornwerd vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Cornwerd? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en regel je al vanaf €72,50. Degelijke buitenzonwering zoals een screen is het meest geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Soms verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten is minder duur en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit enorm veel verschillende combinaties. Op dit portaal bieden we een uitgebreide uitleg waar we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze doorzoek je de geschatte kosten en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Cornwerd en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-cornwerd

Zonnescherm laten plaatsen in Cornwerd

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Cornwerd middels een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel op de juiste manier geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website kom je eenvoudig in contact met vakmannen in de regio. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest comfortabele keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Cornwerd en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de specialisten. De montage-specialist hangt het knikarmscherm of de shutters op de afgesproken plekken. Toets of het volgens de handleiding is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Cornwerd

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Cornwerd is geschikt om je woning wat te verkoelen. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige systemen zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei designs en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €425 tot €2825. In onderstaande alinea delen we veel info over de meest handige toepassingen.

Koopgids knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Aan de hand van de twee knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven in de tuin. Tip: het zonnescherm kan kapot waaien bij wind. De normale tarieven liggen zo tussen de €875 en €2275.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Meer informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Zeer praktisch bij hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale tarieven bedragen tussen de €475 en €1350.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Cornwerd is een prima keuze als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €200 t/m €1150.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

De beste rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra voordeel houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 opties: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De prijzen variëren tussen de €270 tot zo’n €1450 voor rolluiken bestellen in Cornwerd.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Altijd met goede garantie.

Effecten van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 50 woningen. Ze dragen bij aan de ambiance van het gebouw. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De prijsindicaties liggen zo tussen de €670 t/m €1725.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Cornwerd: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit beperkt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Handig om te noemen: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven komen uit tussen de €370 – €800. Bijgaand vind je info, kosten en voordelen van de meest aantrekkelijke producten.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, eenvoudig zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in oneindig veel dessins en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt diverse varianten zoals transparante, dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, verduisterende, waterafstotende en hippe duo rolgordijnen. De onkosten bedragen tussen de €60,00 en €150.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Cornwerd: heel simpel zelf te installeren.
 • Te koop in prachtige stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en karakteristieke uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Houd rekening met prijzen van €115 tot +/- €375.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op een prijs van €50 tot €175.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Cornwerd: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. Je kunt kiezen uit mega veel vormen en materialen als onder andere bamboe, hout, PVC, stof, kunststof. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan kosten van €75 tot wel €280.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten van materialen zoals bamboe, stof, aluminium, kunststof, pvc. Praktisch voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook in een badkamer ophangen. De tarieven starten bij om en nabij de €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Cornwerd op maat gemaakt

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn authentiek, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, dakramen, uitzetramen, schuiframen, valramen, vaste ramen. Kooptip: shutters zijn duur in aanschaf. De kosten starten bij gemiddeld €400 en lopen op tot €900.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Cornwerd zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, plissé hor, voorzethor, inzethor, lamellenhor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: de hor houdt de zon niet tegen. Je zou kunnen informeren naar een totaal duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen muggen en vliegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €77,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €700.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, uitzetraam, draairaam, valraam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 zijn afhankelijk van verschillende factoren: het artikel, materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en de bediening. In het schema hieronder bespreken we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Cornwerd in mei 2024.

Zonwering typeGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€845 – €2100
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€385 – €1325
Screenstot 4 meter breed€285 – €1150
Rolluik3 – 4 meter breed€295 – €1450
RolgordijnTot 250 cm breed€80 – €165
Lamellen200 x 180 cm€60 – €215
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €270
Plisségordijnen170 cm breed€115 – €330
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken die goede producten en service leveren. Iedere leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Cornwerd. In het schema hierna tref je details over de meest bekende merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, IKEA, Karwei, Praxis & Kwantum, Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, Formido.
 • Ook interessant: Deponti, Weinor, Husol, Roma, Bece, Toppoint & Dickson, Milano, Copaco, Swela, Sunway, Lumenguard.

Zonwering experts in regio van Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Cornwerd? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hierna tonen wij bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website ontdek je ook montagebedrijven en showrooms in Pingjum, Makkum en Zurich.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om passende vitrage die rijmt met de uitstraling van de kamer. We informeren je graag verder over de meest bestelde zonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Buitenzonwering.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering voor jouw woning heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, de ligging van de tuin, jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in oneindig veel kleuren, materiaaltypes en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Cornwerd?

De kosten van zonwering lopen flink uiteen. De huidige kosten bieden we hierna aan. Denk bij markiezen aan +/- €575. Zonnescreens €225 op basis van één kozijn. In het geval van een zonnescherm betaal je al snel €1050. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €650). Een basis rolluik kost €455. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €290 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €805). Budget keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €120 per kozijn). De totale kosten worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de grootte van het systeem, de keuzes in bediening, het materiaal, motiefjes en installatiekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Cornwerd?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de montage met inmeetservice in Cornwerd. In dat geval komt in ervaren montagepartner die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de professional de zonwering goed ophangen. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een uitgebreide demonstratie.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met slinger werkt prima, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorbreekt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens starten bij €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8753

Plaats een reactie