Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zurich vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Zurich? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Je laat dit al plaatsen vanaf €57,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is geschikt om de zon buitenshuis te houden. In veel gevallen behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn geweldig veel verschillende combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl delen we een uitgebreide keuzehulp waar we alle soorten systemen behandelen. In aanvulling daarop geven we gemiddelde kosten en namen van regionale zonwering specialisten in Zurich en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-zurich

Zonnescherm laten plaatsen in Zurich

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Zurich via een erkende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat alles juist aangesloten wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers uit de buurt. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Ten eerste bepaal je welk type product geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, zorgen voor meer privacy, inbraakwerend, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Meet de maten op

  Geef de maten door van het systeem. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Automatische of handbediening?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en effectiefste optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Zurich en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. De specialist hangt de screens of de shutters zoals besproken. Loop na of alles juist is vastgezet. Meestal geeft de monteur een korte demo. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Zurich

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Zurich is heel erg handig om warmte in huis tegen te gaan. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse toepassingen zoals het rolluik werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse materialen en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €400 tot zo’n €2950. In onderstaande alinea delen we veel info over de meest populaire oplossingen.

Tips voor terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij de scharnierende knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Dankzij dit systeem kan je er gewoon onderdoor lopen en zal het veel schaduw geven bij het raam. Let op: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De verwachte prijzen komen uit tussen de €875 tot zo’n €2075.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een uitkomst voor kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijzen bedragen tussen de €375 tot zo’n €1325.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Zurich is een goed alternatief als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek wordt samengesteld met polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Let op: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet openen. De totale investeringen bedragen tussen de €400 tot €1175.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden lawaai tegen, en houden in de winter de kou buiten de deur. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De kosten komen uit tussen de €260 en €1450 voor rolluiken bestellen in Zurich.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

De pluspunten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. In de basis is het een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen of restaurants. Ze hebben invloed op de authenticiteit van gebouwen. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €710 en €1750.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aangename temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Zurich: alle soorten voor binnen op een rij

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer heeft het ook een decoratieve functie. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De minimale investeringen variëren tussen de €350 – €850. In de onderstaande keuzegids delen we veel info over de meest bestelde producten.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is betaalbaar, eenvoudig zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in veel soorten materialen en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze bieden allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam, waterafstotende, transparante, dakraam en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen schommelen tussen de €60,00 en €185.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zurich: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Beschikbaar in uiteenlopende stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen geven een knusse en rustieke ambiance aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op prijsindicaties van €90 tot zo’n €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Moeiteloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie een prijskaartje van €47,5 tot +/- €175.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Zurich: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse vormen en materialen als aluminium, stof, hout, bamboe, PVC. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan prijsindicaties van €80 tot €230.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals hout, aluminium, stof, bamboe, kunststof. Handig voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen starten bij gemiddeld €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €195.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Zurich op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen, vaste ramen, valramen, dakramen. Aankooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De prijzen beginnen bij €440 en lopen op tot €950.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Zurich zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, rolhor, hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een totaal duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsindicaties starten vanaf €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €775.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, tuimelraam, draai-kiepraam, vast raam, uitzetraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke woning

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn afhankelijk van velerlei onderdelen: het soort systeem, de materiaalkeuze, de afmeting en handmatige of elektrische bediening. In het volgende blokje tref je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Zurich in juli 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€870 – €2375
Uitvalschermtot 5 meter breed€390 – €1400
Screenstot 400 cm breed€240 – €1000
Rolluik100 cm – 400 cm breed€300 – €1350
Rolgordijntot 2 meter breed€45 – €165
Lamellen180 x 180 cm€75 – €215
Jaloezieën150 x 250 cm€75 – €220
Plisségordijnen100 x 150 cm€100 – €310
Gemiddelde onkosten zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Elk merk heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Zurich. In de tabel hierna verstrekken we een toelichting op de meest verkochte merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Praxis, Gamma, Hornbach en FonQ, Bol.com, Formido, Leen Bakker, Kwantum.
 • Overweeg ook: Toppoint, Deponti, Roma, Husol, Novoferm, Bece en Swela, Schlappi, Dickson, Copaco, Lumenguard, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Zurich? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hieronder delen we bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site ontdek je ook installatiepartners en verkopers in Wons, Kornwerderzand en Witmarsum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekozen zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre of Terras
Van juni t/m september kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden verschillende type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Wellicht vind je dit ook interessant: Shutters.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning is anders. De beste zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, jouw specifieke wensen en jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het verkrijgbaar is in velerlei kleuren, soorten materialen en prijsgroepen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Zurich?

De onkosten voor zonwering zijn per situatie anders. De verwachte investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Denk bij markiezen aan +/- €700. Screens €210 per kozijn. In het geval van een knikarmscherm betaal je al snel €1075. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €700). Een standaard rolluik kost €475. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €250 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €765). Gunstiger geprijsde opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €130 op basis van 1 raam). De totale tarieven zijn afhankelijk van; type systeem, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, dessins en kosten van installatie.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Zurich?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Zurich. Hierbij komt er een gediplomeerde monteur die ieder raam bekijkt en opmeet. Hierna zal de professional de producten juist ophangen. Met deze klusservice heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met slinger of band werkt in de basis mooi, maar het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte kosten van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8749, 8751

Plaats een reactie