Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Makkum vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Makkum? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Je laat dit al plaatsen vanaf €80,00. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook geeft een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of luxaflex kan je kopen voor een lagere prijs en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je tientallen diverse oplossing. Via deze website verstrekken we een concreet advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Eveneens verstrekken we gemiddelde kosten en een lijst met lokale zonwering specialisten in Makkum (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-makkum

Zonnescherm laten plaatsen in Makkum

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Makkum via een betrouwbare zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat het systeem op de juiste manier bevestigd wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een ruimte afkoelen, extra isolatie, de inkijk beperken (privacy), inbraakpreventie, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De kostbaarste en effectiefste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Makkum en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor het installatiebedrijf. Het installatiebedrijf levert het zonneschermen of de plissés op de afgesproken plekken. Loop na of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Mogelijk behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Makkum

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Makkum is ideaal om je woning wat te verkoelen. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Meerdere varianten zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse vormen en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €325 t/m €2775. In de koopgids hierna lees je informatie over de beste oplossingen.

Informatie over terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van de speciale knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zodoende blijft jouw terras optimaal begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw onder het raam. Tip: het doek kan vies worden door regen. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €825 – €2225.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Handig voor ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De onkosten variëren tussen de €375 tot zo’n €1275.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Makkum is een prima keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Het materiaal glasvezel of polyester met een PVC-coating. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De normale tarieven bedragen tussen de €225 tot wel €1025.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Daarbij schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De prijsindicaties variëren tussen de €370 tot €1350 voor rolluiken bestellen in Makkum.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Offerte voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij luxe huizen. Het levert een bijdrage aan een unieke uitstraling van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De onkosten bedragen tussen de €630 tot zo’n €1600.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Altijd de juiste temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Makkum: alle mogelijkheden voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Soms kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De onkosten bedragen tussen de €360 en €800. In de onderstaande keuzegids bespreken we de meest geplaatste mogelijkheden.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn voordelig, moeiteloos te bevestigen, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in talloze soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn verschillende types zoals kiepkantelraam, transparante, waterafstotende, dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €57,50 – €155.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Makkum: zonder problemen zelf te installeren.
 • Assortiment in interessante stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen bieden een knusse en authentieke uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan een kostenplaatje van €115 oplopend tot €400.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt de keuze uit verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan prijzen van €62,5 tot €160.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Makkum: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of ladderband. Het aanbod bestaat uit tientallen kleuren en materialen zoals o.a. PVC, kunststof, bamboe, stof, aluminium. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Houd rekening met prijzen van €65 tot zo’n €210.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals pvc, kunststof, aluminium, stof, bamboe. Geschikt voor brede / grote ramen en passen perfect bij een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten beginnen bij circa €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €210.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Makkum voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds houden de zon perfect buiten, ze maken je woning meer waard en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, schuiframen, dakramen, uitzetramen, draaikiepramen, ronde ramen. Noemenswaardig: shutters zijn duur in aanschaf. De investeringen beginnen bij circa €440 en bedragen voor een luxe model zo’n €900.

 • Duurzaam product.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Makkum geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, hordeur, rolhor, inzethor, plissé hor, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Wel zit er in het assortiment een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem houdt insecten tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten beginnen bij circa €77,5 en kunnen oplopen tot €725.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, vast raam, tuimelraam, valraam, draai-kiepraam, uitzetraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Gratis een aanbieding van regionale montagebedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal onderdelen: de productcategorie, de materiaalsoort, de maximale lengte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hierna bekijk je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Makkum in juli 2024.

Zonwering systeemGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€800 – €2125
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€395 – €1425
Screenstot 4 meter breed€285 – €1000
Rolluik300 – 450 cm breed€285 – €1200
Rolgordijn100 x 150 cm€80 – €155
Lamellen180 x 180 cm€65 – €200
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €220
Plisségordijnen100 x 130 cm€115 – €380
Prijsindicatie zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een uitstekend aanbod. Elk merk heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Makkum. In het volgende blokje verstrekken we uitleg over de meest gekozen merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Praxis, Karwei, Hubo, Hornbach en Wehkamp, Kwantum, FonQ, Leen Bakker, Formido.
 • Check ook: Husol, Weinor, Toppoint, Deponti, Bece, Novoferm & Copaco, Schlappi, Sunway, Lumenguard, Milano, Swela.

Vergelijk zonwering experts in de regio Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Makkum? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende blokje delen we bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website vind je ook leveranciers en verkooppunten in Zurich, Idsegahuizum en Kornwerderzand.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om passende vitrage die aansluit bij de stijl van de kamer. We informeren je graag verder over de meest gekozen zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras en Serre
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn diverse modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Rolluiken.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering die aansluit op jouw behoefte kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en je budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, designs en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Makkum?

De prijsindicaties van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De normale prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Markiezen kosten zo’n €700. Buitenscreens €245 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1175. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €650). Een standaard rolluik kost €475. Voor jaloezieën betaal je zo’n €285 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €820). Gunstiger geprijsde opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €140 op basis van één kozijn). De totale kosten worden beïnvloed door: de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsopties, type materiaal, motiefjes en montage.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Makkum?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Makkum. In dat geval komt in deskundige installateur die de deuren en/of ramen bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de professional de zonwering op de juiste manier aanbrengen. Met deze klusservice geniet je van correct werkende zonnewering, garantie en service en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je de standaard handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig model met slinger of band is acceptabel, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, handzender, draaiknop, afstandsbediening) biedt al voordeel dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken en screens beginnen bij €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8754

Plaats een reactie