Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Itens vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Itens? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en is er al vanaf €55,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is zeer handig om je woning koel te houden. Vaak realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er zijn de wereld aan diverse soorten. Via deze website delen we een uitgebreid advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Bovendien check je gemiddelde kosten en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Itens en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-itens

Zonnescherm laten plaatsen in Itens

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Itens via een regionale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat het scherm juist gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk type product aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het systeem. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de overkapping of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en meest gebruiksvriendelijke optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  De details van het project ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Itens en regio. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de installateurs. De monteur levert het uitvalscherm of de shutters zoals overeengekomen. Loop na of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Itens

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Itens werkt het beste om je woning wat te verkoelen. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Veel varianten zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €425 tot wel €2500. In de keuzegids hieronder geven we een toelichting op de meest gekozen keuzes.

Investeren in knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Via 2 knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zo is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek om te zitten. Disclaimer: het systeem is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte kosten bedragen tussen de €800 t/m €2000.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Moderne eigentijdse look.

Laten monteren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Zeer praktisch bij kleine ramen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De onkosten bedragen tussen de €350 t/m €1200.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Itens is het beste advies als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek bestaat veelal uit polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De tarieven liggen tussen de €350 tot wel €1125.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Een stukje extra privacy in huis.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren ook heel goed. Als extra pluspunt houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 toepassingen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De kosten komen uit tussen de €300 tot zo’n €1350 voor rolluiken bestellen in Itens.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Korte info over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassieke woningen. Ze beïnvloeden de sfeer van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De onkosten komen uit tussen de €600 tot zo’n €1925.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Itens: alle soorten voor binnen op een rij

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Door raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijsindicaties komen uit tussen de €330 tot €850. In het boxje hieronder beoordelen we de meest geplaatste installaties.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is voordelig, gemakkelijk zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in tientallen designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze bieden allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische, waterafstotende, verduisterende, transparante en het duo rolgordijn. De minimale investeringen variëren tussen de €52,50 – €190.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Itens: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen bieden een luxe en karaktervolle uitstraling aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op prijsindicaties van €90 tot €400.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan verschillende uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €57,5 tot €165.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Itens: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit mega veel kleuren en materialen als stof, bamboe, kunststof, hout, PVC. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de lichtinval en privacy. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht prijzen van €75 tot wel €230.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van kunststof, stof, pvc, hout, aluminium. Ideaal voor brede / grote ramen en bij een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €190.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Itens op maat

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, vaste ramen, ronde ramen, valramen, schuiframen, draaikiepramen. Noemenswaardig: shutters zijn vaak wel wat duurder. De onkosten beginnen bij €490. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €930.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Itens zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, voorzethor, plissé hor, inzethor, rolhor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen beginnen bij circa €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €600.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De juiste raamdecoratie voor elke woning

Ontvang verschillende aanbiedingen op de mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei aspecten: het soort model, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de volgende tabel vind je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Itens in april 2024.

Zonwering systeemFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2300
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€365 – €1475
Screens100 cm – 300 cm breed€240 – €1075
Rolluiktot 4,5 meter breed€305 – €1400
RolgordijnTot 250 cm breed€45 – €175
Lamellen200 x 180 cm€50 – €220
Jaloezieën150 x 100 cm€80 – €250
Plisségordijnen200 cm breed€115 – €360
Verwachte tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met allemaal een uniek aanbod. Elke montagepartner heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Itens. In de volgende tabel bekijk je een overzicht met de grootste merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Hornbach, Hubo, Gamma & Formido, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, Wehkamp.
 • Zie ook: Bece, Roma, Deponti, Novoferm, Weinor, Husol & Copaco, Milano, Dickson, Schlappi, Lumenguard, Sunway.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Itens? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder delen we gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kunnen ze je advies geven. Via dit platform vergelijk je ook installateurs en showrooms in Kûbaard, Reahûs en Iens.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt weer om een ander type vitrage die aansluit bij jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de mooiste buiten- en binnenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er bestaan allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Bekijk ook meer informatie over: Buitenzonwering.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De best passende zonnewering voor jouw huis hangt af van het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en wat je eraan wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in oneindig veel kleuren, prints en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Itens?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De normale kosten tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Buitenscreens €235 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1100. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €850). Een standaard rolluik kost €465. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €270 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €795). Voordelige soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €140 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden beïnvloed door: het type / model, de grootte van het systeem, de keuzes in bediening, materiaaltypes, designs en installatiewerk.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Itens?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor montage & inmeetservice in Itens. Dan komt er een capabele installateur die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Vervolgens kan de installateur het systeem op de goede manier vastzetten. Met deze klusservice heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig model met slinger is op zich ok, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In het geval van een felle zon kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken en schermen liggen rond de €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8735

Plaats een reactie