Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Easterwierrum vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Easterwierrum? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en is al verkrijgbaar voor €70,00. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is geschikt om je woning koel te houden. In veel gevallen behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er zijn geweldig veel afzonderlijke modellen. Op dit portaal geven we een complete gids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast vind je gemiddelde kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Easterwierrum en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-easterwierrum

Zonnescherm laten plaatsen in Easterwierrum

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Easterwierrum door een betrouwbare zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website kom je eenvoudig in contact met specialisten in de regio. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk type product matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, het verlagen van de energierekening, de privacy verbeteren, inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Onder andere aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest nieuwe manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Easterwierrum en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor de installateurs. De professional installeert het uitvalscherm of de plissés zoals afgesproken. Check of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In veel gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Easterwierrum

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Easterwierrum is geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Sommige toepassingen zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei materialen en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €400 tot €2675. In de koopgids hierna bespreken we de beste keuzes.

De pluspunten van terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Middels de knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek onder het raam. Noemenswaardig: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De kosten variëren tussen de €850 – €2025.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Moderne eigentijdse look.

Meer informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een uitkomst voor grote ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijsindicaties bedragen tussen de €325 tot zo’n €1225.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Easterwierrum is het beste advies als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek wordt samengesteld met polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar niet andersom. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale tarieven bedragen tussen de €200 tot zo’n €1025.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren ook heel goed. Eveneens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 opties: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte prijzen schommelen tussen de €250 tot €1300 voor rolluiken bestellen in Easterwierrum.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering met een prachtige uitstraling. Het wordt gekenmerkt door een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij huizen van begin 1900. Ze hebben invloed op een nostalgische uitstraling van de woning. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De kosten liggen zo tussen de €650 tot wel €1775.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aantrekkelijke temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Easterwierrum: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Ook kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Handig om te noemen: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen komen uit tussen de €340 en €925. In het stukje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest aantrekkelijke opties.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, moeiteloos op te hangen, iedereen kan het gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je bestellen in verschillende soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze bieden diverse modellen zoals elektrische, kiepkantelraam, dakraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, transparante en unieke duo rolgordijnen. De kosten bedragen tussen de €47,50 – €160.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Easterwierrum: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Te koop in verschillende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en brocante ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan een prijskaartje van €110 tot wel €375.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan onkosten van €60 tot €170.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Easterwierrum: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel kleuren en materialen als onder andere stof, aluminium, PVC, hout, kunststof. Via de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Raambekleders werken met tarieven van €80 tot €260.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van stof, kunststof, pvc, hout, bamboe. Ideaal voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijzen starten bij gemiddeld €75 en lopen op tot €185.

 • Van elegant tot robuust.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Easterwierrum voor je huis

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, valramen, vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, uitzetramen. Belangrijk: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven beginnen bij circa €470 en lopen op tot €900.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Easterwierrum geven veel frisse lucht in de kamers en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, voorzethor, plissé hor, hordeur, inzethor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dit wel? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijzen beginnen bij zo’n €65 en kunnen oplopen tot €800.

 • Past op bijna elk raam: valraam, tuimelraam, schuifraam, vast raam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke smaak

Deze week diverse aanbiedingen van professionele winkels

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei opties: het model, materiaalgebruik, de noodzakelijke afmetingen en afwerking plus bediening. In het volgende blokje vergelijk je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Easterwierrum in april 2024.

Soort zonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€825 – €2200
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€355 – €1400
Screens100 cm – 400 cm breed€270 – €1075
Rolluiktot 4,5 meter breed€330 – €1200
Rolgordijn100 x 150 cm€45 – €145
Lamellen180 x 180 cm€60 – €215
Jaloezieën150 x 180 cm€65 – €280
Plisségordijnen130 cm breed€120 – €340
Verwachte tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je kunt kiezen. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Easterwierrum. In de tabel hierna tonen wij uitleg over de beste verkochte merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Gamma, IKEA, Karwei en Wehkamp, Bol.com, Kwantum, FonQ, Formido.
 • Andere merken: Novoferm, Husol, Deponti, Bece, Toppoint, Weinor en Dickson, Milano, Copaco, Swela, Sunway, Schlappi.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Easterwierrum? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? In de tabel hierna bieden wij namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Mogelijk kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website ontdek je ook montagepartners en verkopers in Raerd, Mantgum en Poppenwier.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke kamer heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest bestelde zonweringssystemen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras & Serre
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Bezoek ook onze pagina over: Buitenjaloezieën.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: de benodigde afmetingen, de ligging van de tuin, de kozijnen (kunststof / hout) en hoeveel je maximaal wilt investeren. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in meerdere kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Easterwierrum?

De verwachte kosten van zonwering wisselen enorm. De geschatte tarieven hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Screens €225 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1125. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €600). Een instap-rolluik kost €475. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €270 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €810). Betaalbare soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €115 op basis van 1 raam). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de gewenste afmeting, bediening, het materiaal, motiefjes en montagekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Easterwierrum?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in Easterwierrum. In die situaties komt een capabele expert die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur de zonwering goed monteren. Op die manier profiteer je van effectieve zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Wil jij een de normale handmatige bediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met opwindmechanisme werkt prima, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (via een draaiknop, mobiele app, handzender, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In de zomerperiode met warm zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen liggen rond de €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9021

Plaats een reactie