Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hartwerd vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Hartwerd? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Je laat dit al plaatsen vanaf €67,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies is het meest doeltreffend om je woning koel te houden. Tevens geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je tientallen verschillende oplossing. Via deze website doorzoek je een praktische keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop doorzoek je de geschatte kosten en een lijst met regionale zonwering specialisten in Hartwerd en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-hartwerd

Zonnescherm laten plaatsen in Hartwerd

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Hartwerd door een goed aangeschreven zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat alles op de juiste manier vastgezet wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je gemakkelijk specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, inkijk verminderen, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het product. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en innovatiefste optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Hartwerd en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor de vakmannen. Het installatiebedrijf plaatst de screens of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Test of het nieuwe apparaat goed is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonnewering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Hartwerd

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Hartwerd wordt met name toegepast om de warmte uit je huis te houden. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende varianten zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei dessins en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €275 t/m €2750. In het gedeelte hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen systemen.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen & knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Dankzij de speciale knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hiermee is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de muren. Belangrijk: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De totale investeringen liggen tussen de €875 tot €2175.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Adviezen over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het lekker koel blijft binnen. Het is heel geschikt voor vaste ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte prijzen schommelen tussen de €400 tot wel €1225.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Hartwerd is een uitstekende keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen weersinvloeden. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €400 en €1125.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren ook heel goed. Daarbij houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De kosten liggen zo tussen de €370 t/m €1425 voor rolluiken bestellen in Hartwerd.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Enorm lange levensduur.

Het comfort van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij landelijke huizen. Ze beïnvloeden een romantische uitstraling van de woning. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale prijzen liggen zo tussen de €630 – €1975.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aantrekkelijke temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Hartwerd: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Bovendien kan het ook echt een eyecatcher zijn. Handig om te noemen: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijsindicaties variëren tussen de €310 tot €900. In de box hieronder behandelen we de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, eenvoudig te plaatsen, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in veel soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze verkopen allerlei soorten zoals dakraam, verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende en hippe duo rolgordijnen. De onkosten komen uit tussen de €45,00 tot €190.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hartwerd: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Te bestellen in kleurrijke stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en landelijke ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie tarieven van €115 tot wel €425.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan kosten van €47,5 tot wel €150.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Hartwerd: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. Je kunt een selectie maken uit tientallen dessins en materialen zoals bijvoorbeeld bamboe, stof, kunststof, aluminium, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met een prijs van €77,5 tot €260.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten gemaakt van bijv. hout, bamboe, kunststof, aluminium, pvc. Geschikt voor hoge / grote ramen en matchen goed met een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €175.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Hartwerd vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, draaikiepramen, valramen, ronde ramen, schuiframen, vaste ramen. Noemenswaardig: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €440 en bedragen voor een luxe model zo’n €950.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Hartwerd zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, hor met scharnier, inzethor, voorzethor, hordeur, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De onkosten starten bij om en nabij de €67,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €725.

 • Te monteren op: draairaam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam, vast raam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Direct meerdere aanbiedingen van lokale specialisten

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 hangen af van allerlei factoren: het soort systeem, materiaalgebruik, de gewenste afmeting en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hieronder bieden wij de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Hartwerd in april 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€870 – €2250
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€380 – €1450
Screens1 – 4 meter breed€280 – €975
Rolluiktot 4,5 meter breed€295 – €1300
Rolgordijn150 x 100 cm€50 – €170
Lamellen200 x 200 cm€60 – €190
Jaloezieën100 x 130 cm€65 – €280
Plisségordijnen150 x 100 cm€100 – €320
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die goede producten en service leveren. Elke fabrikant heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Hartwerd. In het volgende schema verstrekken we een toelichting op de beste verkochte merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Hubo, Hornbach, Karwei en Formido, Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Kwantum.
 • Andere merken: Roma, Weinor, Toppoint, Novoferm, Bece, Deponti en Dickson, Milano, Copaco, Sunway, Swela, Schlappi.

Zoek zonwering experts in de regio Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Hartwerd? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende blokje tref je adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker kom je ook in contact met monteurs en bedrijven in Itens, Burgwerd en Reahûs.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de mooiste zonwering voor binnen en buiten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er zijn verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of moderne buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Bezoek ook onze pagina over: Zonnescherm.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De perfecte zonnewering heeft te maken met: de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de gevels / kozijnen en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in verschillende kleuren, modellen en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Hartwerd?

De verwachte prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De standaard onkosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Buitenscreens €245 per raampartij. Bij een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1150. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €700). Een standaard rolluik kost €500. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €290 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €765). Betaalbare soorten raambekleding zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €125 per raampartij). De totale kosten hangen af van: het product, het formaat, handmatige of elektrische bediening, het materiaal, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Hartwerd?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Hartwerd. Er komt dan een gediplomeerde expert die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Vervolgens kan de montagepartner het product op de juiste manier aanbrengen. Dankzij deze service ben je zeker van efficiënte zonnewering, een gunstige garantieperiode en ondersteuning bij problemen.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is voldoende, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een mobiele app, handzender, draaiknop, afstandsbediening) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon hevig schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De onkosten van smart rolluiken of screens komen uit rond de €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8741

Plaats een reactie