Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Heeg vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Heeg? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en is al verkrijgbaar voor €60,00. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm werkt het beste om je woning koel te houden. Meestal realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is minder duur en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel afzonderlijke oplossing. Via deze website verstrekken we een handig stappenplan waar we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop check je gemiddelde tarieven en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Heeg (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-heeg

Zonnescherm laten plaatsen in Heeg

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Heeg middels een goede zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat het geheel op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je snel leveranciers in de regio. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de rolgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, extra schaduw, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van het product. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en handigste keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Heeg en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor de specialisten. De professional levert het terrasscherm of de rolgordijnen op de gewenste manier. Controleer of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Tevens behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Heeg

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Heeg is ideaal om de warmte uit je huis te houden. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Bekende toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel verschillende dessins en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 tot zo’n €2875. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest praktische modellen.

Bestellen van terrasschermen en knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. D.m.v. de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Daardoor is de ruimte vrij toegankelijk en zal het veel schaduw geven bij het raam. Noemenswaardig: het zonnescherm kan vies worden door regen. De onkosten komen uit tussen de €925 tot zo’n €2000.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Genieten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je bereikt hiermee plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij kleinere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale tarieven schommelen tussen de €450 tot zo’n €1350.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Heeg komt perfect tot z’n recht als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek is vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Disclaimer: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte tarieven variëren tussen de €375 – €1200.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Koopgids rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluiddempend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Tevens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 producten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De verwachte kosten komen uit tussen de €280 t/m €1475 voor rolluiken bestellen in Heeg.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Schrikt inbrekers af.

Nieuwe markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van oudere woningen. Ze geven een boost aan het karakter van van het pand. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De totale investeringen variëren tussen de €690 tot wel €1675.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een lage temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Heeg: alles over inmeten en ophangen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Daarnaast is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven liggen zo tussen de €310 en €850. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de meest gekochte toepassingen.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is voordelig, simpel zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen worden aangeboden in verschillende designs en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn diverse varianten zoals lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, dakraam en een duo rolgordijn. De kosten liggen zo tussen de €52,50 – €190.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Heeg: zonder problemen zelf te monteren.
 • Te bestellen in prachtige stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en rustieke uitstraling aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Verwacht prijsindicaties van €100 tot +/- €325.

 • Voor een knus interieur.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en ze zijn erg zonwerend. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Raambekleders werken met prijzen van €60 tot +/- €155.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Heeg: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel soorten en materialen zoals o.a. aluminium, PVC, stof, bamboe, hout. Met houten jaloezieën kies je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan prijzen van €70 tot €270.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, stof, pvc, kunststof, bamboe. Geschikt voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten beginnen bij circa €65 en lopen op tot €190.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Heeg direct van de fabriek

Shutters zijn luxe binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, draaikiepramen, valramen, schuiframen, uitzetramen, vaste ramen. Goed om te weten: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen beginnen bij zo’n €440 en kunnen oplopen tot €880.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Heeg zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, rolhor, voorzethor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Belangrijk: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief houdt vliegen, muggen en insecten tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De investeringen starten bij om en nabij de €87,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €750.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam, valraam, uitzetraam, schuifraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke smaak

Snel een aanbieding op de mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden gecalculeerd via verschillende onderdelen: het type model, de materiaalkeuze, de noodzakelijke afmetingen en de manier van bedienen. In de tabel hierna vergelijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Heeg in juni 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmschermtot 6 meter breed€835 – €2250
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€365 – €1400
Screens1 – 3 meter breed€240 – €1050
Rolluiktot 4,5 meter breed€310 – €1300
Rolgordijn100 x 150 cm€70 – €165
Lamellen180 x 180 cm€45 – €190
Jaloezieën100 x 200 cm€65 – €220
Plisségordijnen100 x 130 cm€125 – €370
Verwachte prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je kunt kiezen. Iedere leverancier heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Heeg. In het schema hierna vergelijk je een aanvulling op de populairste merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, Praxis, Hubo, Karwei & Formido, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp, FonQ.
 • Bekijk ook: Toppoint, Weinor, Bece, Deponti, Novoferm, Roma en Copaco, Sunway, Milano, Swela, Dickson, Lumenguard.

Zonwering experts in regio van Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Heeg? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? In het overzicht hierna bespreken we bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kunnen ze je advies geven. Op deze site ontdek je ook fabrikanten en bedrijven in Westhem, Hommerts en Abbega.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke raampartij behoeft een vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We informeren je graag verder over de mooiste zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het huidige assortiment bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Bekijk snel meer details over: Rolgordijnen.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning is anders. De juiste zonnewering die past bij jouw wensen kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), het karakter van jouw huis en je financiële middelen. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, materiaaltypes en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Heeg?

De prijzen van zonwering wisselen enorm. De normale prijzen helder naast elkaar gezet. Markiezen zijn zo’n €550. Zonnescreens €285 per raam. Bij een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1200. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €675). Een standaard rolluik kost €465. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €295 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €845). Voordelige gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €120 op basis van 1 raam). De totale kosten worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, het formaat, bediening, de materiaalsoort, motiefjes en installatiekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Heeg?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Heeg. Hierbij komt er een gediplomeerde vakman die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur het model op de juiste wijze ophangen. Zo ben je verzekerd van correct werkende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met een handslinger werkt prima, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (middels een draaiknop, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De tarieven van smart rolluiken & schermen starten bij €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8620, 8621

Plaats een reactie