Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hommerts vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Hommerts? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Je laat dit al plaatsen vanaf €60,00. Goede buitenzonwering als een zonnescherm werkt het beste om je woning koel te houden. In veel gevallen realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan de wereld aan verschillende modellen. Via deze website kan je aan de slag met een handig stappenplan waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast verstrekken we gemiddelde kosten en adressen van diverse zonwering specialisten in Hommerts en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-hommerts

Zonnescherm laten plaatsen in Hommerts

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Hommerts middels een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je bent dan verzekerd dat het product op de juiste manier aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk vakmannen in de regio. In de onderstaande koopgids geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk model geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de rolgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Meet de maten op

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en handigste keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Hommerts en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor de vakmannen. De professional plaatst het zonneschermen of de shutters op de afgesproken plekken. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Hommerts

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Hommerts is het meest effectief om de temperatuur in de woning te beperken. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Bekende varianten zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er in velerlei prints en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €275 t/m €2775. In het volgende hoofdstuk lees je de voordelen en nadelen van de meest handige systemen.

Een aangenaam klimaat met knikarmschermen en terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. D.m.v. de slimme knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Door dit mechanisme blijft de ruimte gewoon beloopbaar en geniet je van een fijne schaduwplek bij de ramen. Belangrijk: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijsindicaties liggen tussen de €875 tot €2250.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Handmatige of elektrische bediening.

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is heel geschikt voor ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €300 t/m €1375.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Hommerts is een goed alternatief als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten bedragen tussen de €250 t/m €1175.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. De voordelen zijn eindeloos: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte prijzen variëren tussen de €350 tot wel €1375 voor rolluiken bestellen in Hommerts.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Altijd met goede garantie.

Investeren in markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij brocante woningen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van het pand. Behalve dit model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De prijzen variëren tussen de €750 tot wel €1725.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een goede temperatuur in huis met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Hommerts: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit beperkt dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Eveneens haal je hiermee extra sfeer in huis. En daarbij komt: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De verwachte prijzen schommelen tussen de €330 – €850. In het boxje hieronder bespreken we de meest bestelde installaties.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Voordelig maatwerk, eenvoudig te monteren, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen stel je samen in praktisch alle prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn verschillende types zoals waterafstotende, transparante, elektrische, kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De prijzen liggen zo tussen de €65,00 en €175.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hommerts: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Te bestellen in diverse stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en landelijke ambiance aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Tevens zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met een prijs van €95 tot wel €400.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan kosten van €65 tot wel €175.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Hommerts: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden diverse dessins en materialen als o.a. stof, PVC, hout, bamboe, aluminium. Met houten jaloezieën heb je 100% controle over sfeer, licht en privacy. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie een prijskaartje van €70 tot wel €250.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van aluminium, bamboe, pvc, stof, hout. Ideaal voor imposante / grote ramen en matchen goed met een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De tarieven beginnen bij zo’n €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €180.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Hommerts met exclusieve afwerking

Shutters zijn luxe binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke systemen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, schuiframen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, draaikiepramen. Let op: shutters zijn duur in aanschaf. De investeringen beginnen bij zo’n €470 en kunnen oplopen tot €940.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Hommerts zorgen voor voldoende ventilatie en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, inzethor, lamellenhor, plissé hor, voorzethor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen beginnen bij circa €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €625.

 • Breed inzetbaar: valraam, tuimelraam, draairaam, schuifraam, vast raam, uitzetraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De leukste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Snel een aanbieding van regionale montagebedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 hangen af van verschillende factoren: het type model, het gewenste materiaal, de noodzakelijke afmetingen en het soort bediening. In de volgende tabel delen we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Hommerts in juni 2024.

Type zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmschermtot 7 meter breed€840 – €2025
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€380 – €1625
Screenstot 400 cm breed€270 – €1100
Rolluiktot 4 meter breed€310 – €1325
Rolgordijn150 x 100 cm€55 – €150
Lamellen250 x 150 cm€45 – €195
Jaloezieën150 x 180 cm€80 – €240
Plisségordijnen100 x 220 cm€110 – €380
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je kunt kiezen. Elke leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Hommerts. In het volgende blokje vergelijk je informatie over de meest gekozen merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Hubo, Praxis, Gamma & Wehkamp, FonQ, Kwantum, Formido, Bol.com.
 • Ook interessant: Bece, Toppoint, Husol, Roma, Novoferm, Weinor & Copaco, Sunway, Lumenguard, Dickson, Swela, Schlappi.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Hommerts? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hierna delen we bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de buurt. Soms kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal check je ook leveranciers en winkels in Abbega, Jutrijp en Oosthem.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om passende vitrage die rijmt met de uitstraling van de kamer. We informeren je graag verder over de meest verkochte zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen kan de temperatuur flink oplopen. We onderscheiden allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Plissegordijnen.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Iedere woning is anders. De perfecte zonnewering voor jouw woning kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, het karakter van jouw huis en je budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in een heleboel kleuren, prints en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Hommerts?

De kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De actuele prijzen tref je hierna. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Screens €270 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1175. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €700). Een handmatig-rolluik kost €475. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €300 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €785). Betaalbare soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €140 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), soort bediening, materiaalgebruik, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Hommerts?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Hommerts. Hierbij komt een gediplomeerde montagepartner die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het zonnescherm op de goede manier bevestigen. Zo ben je verzekerd van correct werkende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we de standaard handbediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met slinger is op zich ok, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken of screens beginnen bij €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8622

Plaats een reactie