Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Abbega vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Abbega? Zonwering heb je voor buiten en binnen en regel je al vanaf €77,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Daarnaast biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben ontzettend veel afzonderlijke toepassingen. Op dit portaal geven we een handige keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Op dezelfde wijze bekijk je gemiddelde kosten en adresgegevens van lokale zonwering specialisten in Abbega en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-abbega

Zonnescherm laten plaatsen in Abbega

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Abbega door een lokale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker het product op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Onder andere aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en meest comfortabele keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Abbega en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. De installateur hangt het zonneschermen of de shutters zoals gewenst. Check of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Ontvang offerte van raambekleders in Abbega

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Abbega werkt erg goed om de warmte uit je huis te houden. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Meerdere systemen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei prints en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €250 tot zo’n €2875. In het stukje hierna lees je informatie over de meest geziene systemen.

Uitleg over terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van de vaste knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is de ruimte vrij toegankelijk en heb je een mooie schaduwrijke plek onder het raam. Let op: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €875 en €2050.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Veel gekozen bij kleine ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De kosten variëren tussen de €325 t/m €1350.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Abbega is een goed alternatief als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €350 tot wel €1175.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Waarom kiezen voor rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren de slaapkamer. Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 types: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De totale investeringen bedragen tussen de €280 – €1425 voor rolluiken bestellen in Abbega.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen. Het heeft een positief effect op een nostalgische uitstraling van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De normale prijzen variëren tussen de €740 t/m €1800.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een koele temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Abbega: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Evenzeer heeft het ook een decoratieve functie. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De onkosten komen uit tussen de €330 en €975. In het stukje hieronder lees je informatie over de meest populaire installaties.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, moeiteloos zelf te plaatsen, simpel af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te bestellen in verscheidene dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze verkopen diverse varianten zoals verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, dakraam, transparante en een duo rolgordijn. De tarieven bedragen tussen de €55,00 – €155.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Abbega: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen geven een luxueuze en landelijke uitstraling aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie prijsindicaties van €95 oplopend tot €375.

 • Voor een knus interieur.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Voorzie onkosten van €52,5 tot €185.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Abbega: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of stang. Leveranciers bieden ontzettend veel dessins en materialen zoals bijvoorbeeld aluminium, stof, kunststof, hout, PVC. Via de houten jaloezieën regel je met één beweging de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Je moet denken aan een kostenplaatje van €75 tot €240.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën gefabriceerd van o.a. pvc, bamboe, hout, kunststof, stof. Handig voor grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kostprijzen beginnen bij €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €180.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Abbega op maat gemaakt

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke systemen die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds zijn decoratief en functioneel, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, schuiframen, dakramen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen. Noemenswaardig: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen beginnen bij zo’n €400. Voor dure modellen kun je rekenen op €930.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Abbega zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, inzethor, plissé hor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Wel zit er in het assortiment een combinerende duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen en vliegen tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €700.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, uitzetraam, draairaam, vast raam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Snel een aanbieding van professionele winkels

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei opties: het soort product, de materiaalkeuze, de gewenste afmeting en afwerking plus bediening. Hieronder bieden wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Abbega in juni 2024.

Soort zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€805 – €2175
Uitvalschermtot 5 meter breed€375 – €1325
Screens300 cm – 400 cm breed€275 – €975
Rolluik1 – 4 meter breed€320 – €1425
Rolgordijn150 x 190 cm€60 – €160
Lamellen200 x 180 cm€60 – €220
Jaloezieën100 x 130 cm€80 – €260
Plisségordijnen130 cm breed€120 – €360
Verwachte tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met allemaal een uniek aanbod. Elk merk heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Abbega. In het schema hierna bekijk je informatie over de meest bekende merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Praxis, Hubo, Gamma & FonQ, Bol.com, Kwantum, Wehkamp, Formido.
 • Overige merken: Roma, Deponti, Novoferm, Toppoint, Weinor, Husol en Swela, Dickson, Schlappi, Copaco, Lumenguard, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Abbega? Zoeken naar een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hierna tref je bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal ontdek je ook installateurs en verkooppunten in Sandfirden, Oosthem en Blauwhuis.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met jouw interieurstijl. We beschrijven nu de beste binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre & Terras
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het huidige assortiment bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Wellicht vind je dit ook interessant: Jaloezieën.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De ideaalste zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in meerdere kleuren, dessins en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Abbega?

De verwachte kosten van zonwering wisselen enorm. De normale investeringen hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Zonnescreens €290 per kozijn. Bij een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1200. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €775). Een normaal rolluik kost €485. Voor jaloezieën betaal je zo’n €300 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €760). Voordelige producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €125 op basis van één kozijn). De totale investeringen zijn afhankelijk van; het model, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, het gewenste materiaal, dessins en installatiekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Abbega?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Abbega. Dan komt er een gediplomeerde vakman die ieder raam opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de installateur het model volgens de documentatie monteren. Dankzij de montageservice profiteer je van efficiënte zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de handbediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig systeem met slinger is voldoende, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorbreekt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens beginnen bij €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8617, 8618

Plaats een reactie