Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Stavoren vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Stavoren? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. De prijzen beginnen vanaf €52,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies is het meest doeltreffend om zonnewarmte buiten te houden. Eveneens behaal je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is vaak aantrekkelijk geprijsd en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit bijzonder veel afzonderlijke systemen. Op dit platform kan je aan de slag met een gratis keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop verstrekken we de huidige tarieven en een tabel met regionale zonwering specialisten in Stavoren en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Genieten van extra privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-stavoren

Zonnescherm laten plaatsen in Stavoren

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Stavoren door een goed aangeschreven zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker het product volgens de documentatie aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website kom je eenvoudig in contact met vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is welk type zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het product. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en meest actuele manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Stavoren en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Neem de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor de specialisten. De professional hangt het knikarmscherm of de jaloezieën zoals afgesproken. Test of alles juist is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Stavoren

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Stavoren is praktisch om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Bekende varianten zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende dessins en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €375 – €2625. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest handige producten.

Effecten van terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. D.m.v. de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zodoende is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de ramen. Let op: het doek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale tarieven variëren tussen de €900 tot wel €2075.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een vaak gekozen optie bij grote raampartijen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €300 en €1300.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Stavoren komt perfect tot z’n recht als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. De keuze qua doek-materiaal is polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale tarieven liggen tussen de €225 en €1175.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn eenvoudig in gebruik, simpel op te meten en te monteren, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra pluspunt hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 type systemen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De kosten variëren tussen de €260 en €1400 voor rolluiken bestellen in Stavoren.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij luxe huizen. Het levert een bijdrage aan de ambiance van het gebouw. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte kosten liggen tussen de €620 tot zo’n €1975.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aantrekkelijke temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Stavoren: alles over inmeten en ophangen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. D.m.v. raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Noemenswaardig: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen schommelen tussen de €380 – €800. In het onderstaande stuk bespreken we de meest geplaatste producten.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, gemakkelijk zelf te plaatsen, simpel af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te koop in meerdere designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn verschillende types zoals verduisterende, transparante, elektrische, waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties variëren tussen de €55,00 – €170.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Stavoren: eenvoudig zelf te monteren.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en huiselijke ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op kosten van €100 tot €350.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Ze verkopen allerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €55 tot wel €170.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Stavoren: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit mega veel dessins en materialen zoals o.a. stof, hout, kunststof, PVC, bamboe. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met kosten van €85 tot €270.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken van materialen zoals pvc, aluminium, kunststof, stof, hout. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en bij een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kosten beginnen bij zo’n €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €205.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Stavoren direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn authentiek, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, vaste ramen, schuiframen, draaikiepramen, ronde ramen, uitzetramen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De investeringen starten bij gemiddeld €490. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €870.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Stavoren zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: rolhor, lamellenhor, hor met scharnier, hordeur, plissé hor, voorzethor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven starten vanaf €67,5 en kunnen oplopen tot €700.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam, schuifraam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De tofste raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende aspecten: de productcategorie, de materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). Hierna verstrekken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Stavoren in juli 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€855 – €2025
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€400 – €1575
Screenstot 400 cm breed€250 – €1150
Rolluik100 cm – 400 cm breed€295 – €1275
Rolgordijntot 3 meter breed€75 – €175
Lamellen200 x 250 cm€45 – €200
Jaloezieën100 x 160 cm€60 – €200
Plisségordijnen195 cm breed€100 – €350
Kostenindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een uitstekend aanbod. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Stavoren. In de volgende tabel vergelijk je informatie over de meest gekozen merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Karwei, IKEA, Hubo & Wehkamp, Kwantum, Bol.com, FonQ, Formido.
 • Zie ook: Weinor, Roma, Novoferm, Bece, Deponti, Toppoint & Lumenguard, Swela, Dickson, Copaco, Schlappi, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Stavoren? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hieronder vind je contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal check je ook monteurs en bedrijven in Bolsward, Warns en Workum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke gevel heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op de stijl van de kamer. We beschrijven nu de meest ideale zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre of Terras
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Buitenjaloezieën.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De best passende zonnewering voor jouw woning heeft te maken met: het type raam, hoe je tuin ligt, de buitenmuren (kozijnen) en je financiële middelen. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, prints en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Stavoren?

De prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte prijzen vind je hieronder. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Screens €230 per raampartij. Bij een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1125. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €825). Een normaal rolluik kost €455. Voor jaloezieën betaal je zo’n €255 per raampartij. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €790). Overige soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €105 per raam). De totale onkosten zijn afhankelijk van; het type / model, het inmeten (afmetingen), de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, kleuren en prints en installatiekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Stavoren?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage plus inmeetservice in Stavoren. Hierbij komt een gediplomeerde montagepartner die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de montagepartner de zonwering degelijk monteren. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, langere garantie, klantenservice en een perfect aangesloten product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatige installatie met slinger of band is op zich ok, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8715

Plaats een reactie