Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oosthem vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Oosthem? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Je laat dit al plaatsen vanaf €72,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarbij geeft een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Er bestaan de wereld aan afzonderlijke soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een uitgebreide uitleg waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast verstrekken we gemiddelde kosten en een lijst met regionale zonwering specialisten in Oosthem en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-oosthem

Zonnescherm laten plaatsen in Oosthem

Ben je zelf niet technisch aangelegd of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Oosthem via een goede zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm juist gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform vind je gemakkelijk vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type zonwering je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, zorgen voor meer privacy, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en meest gebruiksvriendelijke keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Oosthem en regio. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installeren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de specialisten. De specialist installeert het zonneschermen of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Ga altijd na of het volgens de handleiding is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Oosthem

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Oosthem is zeer handig om warmte in huis te voorkomen. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Enkele artikelen zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze vormen en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 tot wel €2850. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de beste producten.

Informatie over terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Aan de hand van de handige knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hiermee kan je er gewoon onderdoor lopen en levert het systeem veel schaduw op in de tuin. Belangrijk: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijzen variëren tussen de €800 t/m €2225.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Meer informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een goede keuze bij kleine ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €475 tot wel €1200.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Zeer windbestendig.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Oosthem is een uitstekende keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €250 t/m €1025.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Details over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De kosten variëren tussen de €250 tot zo’n €1250 voor rolluiken bestellen in Oosthem.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

De beste markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem met een prachtige uitstraling. Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassiek getinte huizen. Ze dragen bij aan de sfeer van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €730 en €1900.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een koele temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Oosthem: alle mogelijkheden voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Tevens kan het ook echt een eyecatcher zijn. En daarbij komt: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen liggen zo tussen de €390 tot €950. In de onderstaande keuzegids behandelen we de veelbesproken opties.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze hebben gunstige prijzen, makkelijk te monteren, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in verschillende kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt allerlei types zoals lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam, waterafstotende, transparante, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De onkosten schommelen tussen de €65,00 – €185.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oosthem: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Aanbod in kleurrijke stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en unieke ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan een kostenplaatje van €95 oplopend tot €300.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en ze zijn erg zonwerend. Een stijlvolle raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt allerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht een kostenplaatje van €62,5 tot zo’n €185.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Oosthem: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit diverse modellen en materialen zoals bijvoorbeeld aluminium, stof, hout, kunststof, bamboe. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Raambekleders werken met prijsindicaties van €85 tot +/- €250.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen die je hebt van stof, aluminium, pvc, hout, kunststof. Toe te passen voor brede / grote ramen en bij een elegant en basis interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen beginnen bij circa €60. Voor luxe versie moet je rekening houden met €190.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Oosthem op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals valramen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen, ronde ramen, schuiframen. Noemenswaardig: shutters zijn relatief kostbaar. De kostprijzen starten bij gemiddeld €480. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €930.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Oosthem zorgen voor een hygiënische leefomgeving en blokkeren de toegang voor muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, inzethor, rolhor, voorzethor, hor met scharnier, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Dit model houdt insecten buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsindicaties beginnen bij circa €82,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €800.

 • Past op bijna elk type raam: draairaam, uitzetraam, schuifraam, tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Deze week diverse aanbiedingen in je mailbox

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere keuzes: het soort product, de materiaalsoort, de maximale breedte en de bedieningsopties. In de tabel hierna bieden wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Oosthem in juni 2024.

Zonwering typeGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€815 – €2200
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€400 – €1250
Screens300 cm – 400 cm breed€280 – €1100
Rolluiktot 4,5 meter breed€315 – €1225
RolgordijnTot 250 cm breed€70 – €160
Lamellen200 x 200 cm€80 – €215
Jaloezieën150 x 250 cm€80 – €280
Plisségordijnen170 cm breed€120 – €360
Verwachte tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke montagepartner heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Oosthem. In het schema hieronder vergelijk je uitleg over de meest gekozen merken. Daarmee kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Hubo, Gamma, Hornbach & FonQ, Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker, Formido.
 • Bekijk ook: Toppoint, Bece, Husol, Roma, Novoferm, Deponti en Copaco, Dickson, Lumenguard, Schlappi, Sunway, Swela.

Zoek zonwering experts in de regio Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Oosthem? Meer informatie over een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hierna verstrekken we bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vaak kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal check je ook fabrikanten en bedrijven in Blauwhuis, Heeg en Westhem.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke woning heeft weer andere vitrage nodig die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We geven je nu een verdieping in de meest praktische buiten- en binnenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Men biedt allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, gewoon parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Houten jaloezieën.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering die past bij jouw wensen komt tot stand door: de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw stijl en smaak en wat je eraan wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, soorten materialen en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Oosthem?

De onkosten voor zonwering wisselen enorm. De huidige onkosten helder naast elkaar gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Buitenscreens €290 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1125. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €625). Een gemiddeld rolluik kost €465. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €295 per kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €785). Overige binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €115 per kozijn). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar het product, de grootte van het systeem, soort bediening, de materiaalsoort, kleuren en kosten van installatie.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Oosthem?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Oosthem. Dan komt er een capabele vakman die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert de producten goed installeren. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig systeem met een handslinger is acceptabel, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een mobiele app, draaiknop, handzender, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het regent kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8618

Plaats een reactie