Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kornwerderzand vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Kornwerderzand? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Een goedkoop systeem is er al voor €75,00. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm werkt erg goed om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Vaak realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is in de basis wat betaalbaarder en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel afzonderlijke producten. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een uitgebreide keuzehulp dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Bovendien geven we een kostenindicatie en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Kornwerderzand (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-kornwerderzand

Zonnescherm laten plaatsen in Kornwerderzand

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Kornwerderzand via een betrouwbare zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat de installatie goed opgehangen wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en meest gebruiksvriendelijke mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Kornwerderzand en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor de specialisten. De vakman levert het terrasscherm of de jaloezieën zoals besproken. Test of alles juist is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Steeds vaker is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Inzicht in de kosten van raambekleders in Kornwerderzand

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Kornwerderzand is de meest efficiënte manier om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Veel varianten zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in velerlei dessins en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €300 tot €2825. In de keuzegids hieronder geven we een toelichting op de meest geziene types.

Kosten en pluspunten van knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Dankzij de vaste knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Daardoor is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek op het terras. Advies: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €800 tot zo’n €2250.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte prijzen bedragen tussen de €350 t/m €1200.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Kornwerderzand biedt je design rolluiken voor als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. De keuze qua doek-materiaal is polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Advies: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €225 – €1025.

 • De cassette is klein en compact.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, simpel op te meten en te monteren, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens werken ze ook inbraakpreventief. Je kunt kiezen uit 3 types: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte prijzen liggen tussen de €360 – €1300 voor rolluiken bestellen in Kornwerderzand.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Praktische markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Dit is een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij exclusieve woningen. Ze beïnvloeden een romantische uitstraling van het huis. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De totale investeringen liggen zo tussen de €740 en €1825.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een koele temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Kornwerderzand: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. D.m.v. raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven liggen zo tussen de €310 – €850. In de box hieronder geven we een toelichting op de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen worden aangeboden in praktisch alle designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, dakraam, transparante, verduisterende, kiepkantelraam en de duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €55,00 tot €190.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kornwerderzand: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Aanbod in interessante stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen bieden een luxe en karakteristieke uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie een kostenplaatje van €95 tot €375.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op kosten van €47,5 tot zo’n €175.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Kornwerderzand: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse modellen en materialen zoals onder andere stof, aluminium, PVC, kunststof, hout. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Je moet denken aan kosten van €75 oplopend tot €260.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals aluminium, bamboe, kunststof, hout, stof. Handig voor kolossale / grote ramen en passen perfect bij een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De tarieven beginnen bij zo’n €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €175.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Kornwerderzand voor je huis

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke producten die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg trendy, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, vaste ramen, dakramen, schuiframen, uitzetramen, ronde ramen. Kooptip: shutters zijn niet goedkoop! De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €420 en kunnen oplopen tot €900.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Kornwerderzand zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, inzethor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, voorzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt wel kiezen voor een speciale duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €72,5 en kunnen oplopen tot €575.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam, draairaam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Gratis een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 hangen af van allerlei keuzes: het soort systeem, de materiaalkeuze, de maximale breedte en het soort bediening. In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Kornwerderzand in juli 2024.

Zonwering typeAfmetingKostenindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€810 – €2175
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€385 – €1400
Screenstot 4 meter breed€245 – €975
Rolluik100 cm – 400 cm breed€325 – €1225
Rolgordijn200 x 60 cm€80 – €175
Lamellen200 x 250 cm€70 – €210
Jaloezieën100 x 220 cm€65 – €280
Plisségordijnen100 x 180 cm€115 – €310
Prijsindicatie zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je kunt kiezen. Iedere leverancier heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Kornwerderzand. In de tabel hierna delen we informatie over de grootste merken. Op die manier heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Hornbach, Gamma, Praxis en Leen Bakker, Kwantum, FonQ, Wehkamp, Formido.
 • Andere merken: Weinor, Novoferm, Toppoint, Husol, Deponti, Roma & Schlappi, Lumenguard, Copaco, Sunway, Swela, Milano.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Kornwerderzand? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de volgende tabel vind je bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met installatiepartners en bedrijven in Witmarsum, Cornwerd en Pingjum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Ieder pand heeft weer andere vitrage nodig die perfect past bij de stijl van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest populaire buiten- en binnenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Serre of Terras
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonwering offerte.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering is afhankelijk van de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), het karakter van jouw huis en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in diverse kleuren, modellen en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Kornwerderzand?

De uitgaven voor zonwering zijn per situatie anders. De gemiddelde prijsindicaties hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €600. Screens €225 op basis van één kozijn. Kies je voor een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1100. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €800). Een handmatig-rolluik kost €475. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €300 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €785). Overige keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €145 per raam / kozijn). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar de gekozen constructie, het formaat, bediening, het soort materiaal, kleur en montagekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Kornwerderzand?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Kornwerderzand. Hierbij komt er een gespecialiseerde expert die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de vakman het product goed installeren. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige bediening met een handslinger is op zich ok, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop, handzender) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken of screens liggen rond de €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8752

Plaats een reactie