Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Witmarsum vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Witmarsum? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De prijzen beginnen vanaf €70,00. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er zijn geweldig veel afzonderlijke soorten. Via deze website verstrekken we een gratis keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij geven we gemiddelde kosten en namen van verschillende zonwering specialisten in Witmarsum (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-witmarsum

Zonnescherm laten plaatsen in Witmarsum

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Witmarsum door een bekende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel degelijk geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je snel en zonder gedoe bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: verkoeling in huis, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van het gewenste model. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De simpelste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en handigste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Witmarsum en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de vakmannen. Het installatiebedrijf levert het uitvalscherm of de duettes zoals gewenst. Loop na of het volgens de handleiding is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Witmarsum

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Witmarsum wordt gebruikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Verder geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €325 tot wel €2850. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de meest gekozen producten.

Alles wat je moet weten over knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Dankzij de twee knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op bij de muren. Let op: het zonnescherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De tarieven schommelen tussen de €850 – €2225.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Handige uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is ideaal bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €400 t/m €1250.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Witmarsum is een prima keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. De materialen van het doek zijn o.a. acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De totale investeringen liggen tussen de €225 tot wel €1175.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Handige rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren ook heel goed. Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 mogelijkheden: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De normale prijzen schommelen tussen de €280 t/m €1375 voor rolluiken bestellen in Witmarsum.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 50 woningen. Ze hebben invloed op de sfeer van het pand. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De prijzen liggen zo tussen de €650 tot wel €1600.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een comfortabele temperatuur in huis door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Witmarsum: alle systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Eveneens haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijzen variëren tussen de €380 – €975. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest geplaatste mogelijkheden.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig te installeren, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te koop in honderden designs en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er bestaan verschillende varianten zoals dakraam, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische, verduisterende en een duo rolgordijn. De prijzen schommelen tussen de €65,00 en €155.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Witmarsum: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Te koop in interessante stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en karaktervolle uitstraling aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan tarieven van €90 tot €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Handig in onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit allerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op onkosten van €50 tot zo’n €170.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Witmarsum: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel kleuren en materialen zoals onder andere aluminium, PVC, hout, bamboe, stof. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de lichtinval en privacy. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Wees voorbereid op kosten van €85 tot wel €250.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van aluminium, stof, bamboe, hout, pvc. Praktisch voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, vragen niet om veel onderhoud en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten starten vanaf €75 en lopen op tot €185.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Witmarsum in alle vormen en maten

Shutters zijn populaire binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, ronde ramen, valramen. Disclaimer: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven starten bij gemiddeld €440 en bedragen voor een luxe model zo’n €940.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Witmarsum zorgen voor ventilatie in huis en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, lamellenhor, hordeur, plissé hor, voorzethor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een combinerende duo-plissé hor. Dit model weert ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen beginnen bij €67,5 en kunnen oplopen tot €625.

 • Past op bijna elk raam: valraam, schuifraam, draairaam, vast raam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen per e-mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 worden gecalculeerd via diverse aspecten: het soort model, type materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de bedieningsopties. In het volgende schema bekijk je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Witmarsum in maart 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€850 – €2075
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€360 – €1575
Screenstot 400 cm breed€285 – €1050
Rolluik200 cm – 400 cm breed€280 – €1450
Rolgordijn100 x 150 cm€70 – €175
Lamellen200 x 180 cm€80 – €190
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €230
Plisségordijnen100 x 150 cm€105 – €360
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elke aanbieder heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Witmarsum. Hierna bespreken we een aanvulling op de meest bekende merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Praxis, Gamma, Karwei & FonQ, Bol.com, Formido, Wehkamp, Kwantum.
 • Overweeg ook: Deponti, Toppoint, Weinor, Roma, Novoferm, Husol & Dickson, Milano, Copaco, Swela, Sunway, Schlappi.

Zoek zonwering experts in de regio Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Witmarsum? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hieronder bespreken we namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vaak kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker kom je ook in contact met fabrikanten en verkopers in Longerhouw, Pingjum en Schraard.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een ander soort vitrage die aansluit bij jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de meest bestelde zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Het huidige assortiment bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Rolgordijnen.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest optimale zonnewering die past bij jouw wensen is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en wat je maximaal wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in praktisch alle kleuren, designs en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Witmarsum?

De prijsindicaties van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De standaard onkosten hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €575. Zonnescreens €225 per raam. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm betaal je al snel €1050. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €750). Een normaal rolluik kost €485. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €295 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €765). Voordelige opties zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €105 per kozijn). De totale tarieven worden beïnvloed door: het model, de maximale lengte, de bedieningsopties, materiaalgebruik, kleuren en kosten van installatie.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Witmarsum?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Witmarsum. Hierbij komt er een capabele monteur die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Als alle spullen binnen zijn kan de vakman het product juist monteren. Op die manier ben je zeker van correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een perfect aangesloten product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is voldoende, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (via een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Wanneer de zon aanwezig is kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 8748

Plaats een reactie