Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lytsewierrum vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Lytsewierrum? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en is al verkrijgbaar voor €52,50. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest geschikt tegen hevige zon. Tevens creëert een zonnescherm plekjes met schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en is direct een aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben enorm veel verschillende combinaties. Op dit platform bieden we een handige keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens geven we de huidige tarieven en adressen van verschillende zonwering specialisten in Lytsewierrum en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-lytsewierrum

Zonnescherm laten plaatsen in Lytsewierrum

Ben jij zelf niet heel erg handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Lytsewierrum middels een bekende zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het product degelijk opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, extra schaduw, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het gekozen product. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en innovatiefste optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Lytsewierrum en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de experts. De professional installeert de screens of de plissés zoals jij dat wilt. Ga altijd na of het volgens de handleiding is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Mogelijk kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Offerte op maat van raambekleders in Lytsewierrum

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Lytsewierrum is geschikt om de warmte uit je huis te houden. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse opties zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel prints en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €325 t/m €2575. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest verkochte oplossingen.

Het comfort van terrasschermen & knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. D.m.v. de vaste knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op rondom de ramen. Noemenswaardig: dit model is kwetsbaar bij harde wind. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €825 en €2200.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het geeft plaatselijk veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een goede keuze bij hoger gelegen ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €400 en €1350.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Lytsewierrum is onmisbaar als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het materiaal polyestervezels of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De kosten komen uit tussen de €225 en €1075.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Koopgids rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden lawaai tegen, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 toepassingen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De kosten variëren tussen de €320 tot €1500 voor rolluiken bestellen in Lytsewierrum.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Altijd met goede garantie.

Details over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het is eigenlijk een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 50 woningen. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van woningen. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De prijsindicaties liggen zo tussen de €690 en €1700.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Altijd de juiste temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Lytsewierrum: alle gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Tevens haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De tarieven liggen tussen de €370 tot €925. In de box hieronder bespreken we de meest geplaatste producten.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is betaalbaar, snel en simpel aan te brengen, simpele bediening en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kun jij kopen in verscheidene soorten materialen en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er bestaan diverse varianten zoals transparante, lichtdoorlatende, dakraam, elektrische, kiepkantelraam, verduisterende en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen bedragen tussen de €47,50 – €165.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Lytsewierrum: heel simpel zelf te installeren.
 • Assortiment in diverse stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen geven een exclusieve en karakteristieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Houd rekening met een kostenplaatje van €95 tot wel €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Goed te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie onkosten van €57,5 tot +/- €185.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Lytsewierrum: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of stang. Leveranciers bieden diverse kleuren en materialen zoals onder andere PVC, kunststof, stof, aluminium, bamboe. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met prijsindicaties van €85 oplopend tot €240.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen die worden gemaakt van hout, stof, aluminium, pvc, bamboe. Toe te passen voor grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijzen beginnen bij zo’n €55. Voor luxe versie moet je rekening houden met €200.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Lytsewierrum in alle vormen en maten

Shutters zijn houten binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als uitzetramen, schuiframen, vaste ramen, valramen, draaikiepramen, dakramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €490. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €880.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Lytsewierrum zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, voorzethor, hor met scharnier, plissé hor, rolhor, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit model weert insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen starten vanaf €87,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €775.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2023

De prijzen van zonwering op zondag, 26 maart 2023 worden berekend door te kijken naar meerdere opties: het soort model, de materiaaltypes, de afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder tonen wij de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Lytsewierrum in maart 2023.

Categorie zonweringGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€820 – €2300
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€400 – €1625
Screens2 – 4 meter breed€290 – €1125
Rolluik300 – 400 cm breed€305 – €1425
Rolgordijn150 x 100 cm€50 – €175
Lamellen250 x 150 cm€50 – €195
Jaloezieën100 x 130 cm€60 – €250
Plisségordijnen150 cm breed€120 – €370
Gemiddelde tarieven zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten om uit te kiezen. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Lytsewierrum. In het volgende blokje vergelijk je een toelichting op de meest gekozen merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Karwei, IKEA, Gamma en Bol.com, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Kwantum.
 • Ook interessant: Roma, Novoferm, Toppoint, Deponti, Bece, Husol en Schlappi, Swela, Copaco, Dickson, Sunway, Lumenguard.

Zoek zonwering experts in de regio Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Lytsewierrum? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hieronder bekijk je adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site bekijk je ook fabrikanten en winkels in Britswert, Dearsum en Wiuwert.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om passende vitrage die rijmt met de individuele ruimte. We beschrijven nu de meest verkochte binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Serre & Terras
Van juni t/m september wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Wellicht vind je dit ook interessant: Shutters.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning is anders. De meest geschikte zonnewering voor jouw woning hangt af van de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, de buitenmuren (kozijnen) en je budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te verkrijgen is in een heleboel kleuren, prints en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Lytsewierrum?

De prijzen van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De actuele prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €625. Screens €240 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1000. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €825). Een instap-rolluik kost €455. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €265 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €815). Budget opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €110 per raam). De totale bedragen worden beïnvloed door: het model, de grootte (lengte en breedte), handmatige of elektrische bediening, het materiaal, designs en aanlegkosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Lytsewierrum?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage & inmeetservice in Lytsewierrum. Er komt dan een deskundige installateur die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner de producten degelijk vastzetten. Op die manier heb je gegarandeerd goede zonnewering, garantie en service en een fraai afgewerkt product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je de standaard handbediening, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige bediening met opwindmechanisme is voldoende, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De tarieven van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 maart 2023
Postcodegebied: 8642

Plaats een reactie