Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Dearsum vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Dearsum? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Het is er al vanaf €80,00. Goede buitenzonwering als een rolluik is praktisch om de zon en warmte te weren. Daarnaast realiseert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je immens veel diverse oplossing. Via deze website bieden we een uitgebreide keuzehulp waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Op dezelfde wijze bieden we gemiddelde tarieven en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Dearsum en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-dearsum

Zonnescherm laten plaatsen in Dearsum

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Dearsum via een erkende zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem degelijk gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel en zonder gedoe experts die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoeling in huis, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van het systeem. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Voeg schetsen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en handigste keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Dearsum en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor de experts. De montage-specialist monteert het knikarmscherm of de houten jaloezieën zoals besproken. Ga altijd na of het volgens de handleiding is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Dearsum

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Dearsum is zeer handig om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Sommige modellen zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei designs en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €350 t/m €2550. In het volgende gedeelte beoordelen we de meest geziene toepassingen.

Het comfort van terrasschermen en knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. D.m.v. de twee knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt blijft de ruimte gewoon beloopbaar en biedt het geheel veel schaduw in de tuin. Disclaimer: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte kosten liggen tussen de €875 – €2025.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Je bereikt hiermee plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een vaak gekozen optie bij grote raampartijen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De totale investeringen schommelen tussen de €375 – €1200.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Dearsum biedt je design rolluiken voor als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte kosten liggen zo tussen de €400 t/m €1000.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je behoudt jouw privacy.

Praktische rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Er zijn duidelijke pluspunten: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra pluspunt biedt het een preventieve werken bij inbraak. Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De totale investeringen variëren tussen de €340 tot wel €1225 voor rolluiken bestellen in Dearsum.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Korte info over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. In de basis is het een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij jaren 30 woningen. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De prijzen schommelen tussen de €620 tot zo’n €1625.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een lage temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Dearsum: alle mogelijkheden voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Middels raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De onkosten liggen zo tussen de €310 – €950. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest interessante installaties.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn voordelig, simpel aan te brengen, simpel af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je bestellen in velerlei kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn allerlei soorten zoals kiepkantelraam, dakraam, verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende, transparante en het duo rolgordijn. De prijzen liggen zo tussen de €45,00 en €180.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Dearsum: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en authentieke ambiance aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Denk aan prijzen van €95 tot zo’n €325.

 • Voor een knus interieur.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Houd rekening met onkosten van €65 tot wel €160.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Dearsum: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit tientallen vormen en materialen als onder andere kunststof, PVC, stof, aluminium, hout. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan een tarief van €80 tot wel €230.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. hout, kunststof, aluminium, bamboe, pvc. Handig voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijzen beginnen bij circa €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €175.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Dearsum op maat

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn sfeervol, ze maken je woning meer waard en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, valramen, uitzetramen, draaikiepramen, schuiframen, dakramen. Disclaimer: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €440. Voor luxe versie moet je rekening houden met €850.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Dearsum zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: inzethor, lamellenhor, hordeur, rolhor, hor met scharnier, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wel zit er in het assortiment een innovatieve duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De tarieven starten bij om en nabij de €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €700.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam, schuifraam, draairaam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei onderdelen: het soort systeem, de materiaalkeuze, de maximale breedte en het soort bediening. In het volgende blokje delen we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Dearsum in juni 2024.

Type zonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€830 – €2075
Uitvalschermtot 4 meter breed€380 – €1600
Screens300 cm – 400 cm breed€270 – €1200
Rolluik300 – 400 cm breed€305 – €1325
Rolgordijntot 2 meter breed€80 – €165
Lamellen150 x 100 cm€65 – €215
Jaloezieën150 x 100 cm€75 – €270
Plisségordijnen170 cm breed€100 – €300
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die het overwegen waard zijn. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Dearsum. In de tabel hierna bespreken we een overzicht met de grootste merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Hornbach, Praxis, Gamma en FonQ, Formido, Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Zie ook: Deponti, Bece, Novoferm, Husol, Weinor, Toppoint & Milano, Sunway, Swela, Copaco, Schlappi, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Dearsum? Of zoek je een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hierna verstrekken we namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal vergelijk je ook montagebedrijven en bedrijven in Wiuwert, Sibrandabuorren en Rien.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam heeft een bepaalde vitrage nodig die perfect past bij de individuele ruimte. We beschrijven nu de meest handige zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras en Serre
Van juni t/m september wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn veel soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Check ook aanvullende info over: Zonwering offerte.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering in jouw specifieke situatie realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), het karakter van jouw huis en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in diverse kleuren, modellen en afmetingen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Dearsum?

De prijsindicaties van zonwering zijn voor iedereen anders. De gemiddelde kosten tref je hierna. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Zonnescreens €270 per raam / kozijn. In het geval van een terraszonwering stijgen de kosten al gauw naar €1250. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €750). Een standaard rolluik kost €490. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €265 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €810). Overige soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €135 per raam). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. het type / model, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, vormen / kleuren en montage.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Dearsum?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Dearsum. Hierbij komt een gespecialiseerde installateur die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional het zonnescherm degelijk installeren. Op die manier geniet je van uitstekende zonnewering, garantie en nazorg en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we handbediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met slinger of band werkt prima, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon hevig schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8644

Plaats een reactie