Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wiuwert vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Wiuwert? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €90,00. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm is ideaal om de zon buitenshuis te houden. Tevens win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je de wereld aan diverse modellen. Op dit platform vind je een complete gids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast verstrekken we gemiddelde tarieven en namen van diverse zonwering specialisten in Wiuwert en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-wiuwert

Zonnescherm laten plaatsen in Wiuwert

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Wiuwert middels een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel goed opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Via deze vergelijker regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten in de gemeente. In de volgende alinea lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je welk model je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de lamellen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, inkijk verminderen, inbraakwerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Kies de afmetingen van het product. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Opties voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en praktische keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Wiuwert en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de specialisten. Het installatiebedrijf plaatst het terrasscherm of de vouwgordijnen op de gewenste manier. Test of het netjes is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Inzicht in de kosten van raambekleders in Wiuwert

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Wiuwert werkt het beste om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Veel toepassingen zoals het rolluik werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei materialen en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €325 – €2850. In onderstaande alinea behandelen we de meest moderne producten.

Koopgids knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Via de twee knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Daardoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de ramen. Tip: het systeem moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte prijzen bedragen tussen de €800 t/m €2100.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het realiseert op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Handig voor hoger gelegen ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De tarieven liggen zo tussen de €350 tot zo’n €1300.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Kan goed tegen een stootje.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Wiuwert is onmisbaar als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit polyestervezels of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De onkosten liggen tussen de €225 t/m €1175.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en hebben een isolerende werking. Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De tarieven liggen zo tussen de €310 – €1250 voor rolluiken bestellen in Wiuwert.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij sfeervolle woningen. Ze beïnvloeden een romantische uitstraling van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale tarieven liggen zo tussen de €680 en €1600.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een fijne temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Wiuwert: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Daarbij kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen liggen tussen de €320 – €850. In het boxje hieronder leggen we alles uit over de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn financieel aantrekkelijk, eenvoudig te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in velerlei soorten materialen en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt verschillende varianten zoals verduisterende, elektrische, transparante, lichtdoorlatende, waterafstotende, dakraam en een duo rolgordijn. De prijsindicaties variëren tussen de €57,50 en €155.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wiuwert: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Beschikbaar in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en brocante ambiance aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op kosten van €90 oplopend tot €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Weinig onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Ze verkopen allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan onkosten van €50 oplopend tot €160.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Wiuwert: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel dessins en materialen zoals PVC, stof, aluminium, kunststof, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de lichtinval en privacy. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Wees voorbereid op kosten van €65 tot €270.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken van bouwstoffen zoals aluminium, stof, hout, pvc, kunststof. Perfect voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De tarieven starten vanaf €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €190.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Wiuwert op maat geproduceerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn bijzonder, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, valramen, ronde ramen, schuiframen, vaste ramen, uitzetramen. Advies: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven beginnen bij €470 en kunnen oplopen tot €960.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Wiuwert bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, hor met scharnier, voorzethor, rolhor, inzethor, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Dit systeem weert muggen en vliegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De onkosten starten bij om en nabij de €80 en lopen op tot €550.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, valraam, vast raam, draairaam, uitzetraam, schuifraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke interieurstijl

Snel een aanbieding op de mail

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan diverse aspecten: het soort product, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna bieden wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Wiuwert in juni 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€800 – €2175
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€400 – €1475
Screenstot 400 cm breed€245 – €1050
Rolluiktot 4 meter breed€280 – €1400
Rolgordijn200 x 100 cm€55 – €150
Lamellen150 x 100 cm€75 – €225
Jaloezieën150 x 150 cm€85 – €250
Plisségordijnen160 cm breed€100 – €380
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met allemaal een uniek aanbod. Elke montagepartner heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Wiuwert. In het schema hierna vergelijk je een overzicht met de populairste merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Karwei, Hornbach, Hubo en Wehkamp, Formido, FonQ, Bol.com, Leen Bakker.
 • Check ook: Husol, Weinor, Novoferm, Deponti, Roma, Bece en Swela, Dickson, Schlappi, Sunway, Milano, Copaco.

Zoek zonwering experts in de regio Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Wiuwert? Meer informatie over een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de regio? In de volgende tabel vind je adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker check je ook installateurs en shops in Ysbrechtum, Rien en Boazum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte behoeft een vitrage die aansluit bij de stijl van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest ideale zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Opties voor terras & serre
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Rolgordijnen.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering realiseer je door te kijken naar: de hoogte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat je het kunt kopen in velerlei kleuren, materiaaltypes en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Wiuwert?

De onkosten voor zonwering lopen flink uiteen. De standaard onkosten vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Screens €240 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1175. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €775). Een basis rolluik kost €485. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €300 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €830). Voordelige opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €140 per kozijn). De totale bedragen worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de noodzakelijke afmetingen, elektrische of handmatige bediening, het soort materiaal, vormen / kleuren en installatiekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Wiuwert?

Met betrekking tot zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Wiuwert. Dan komt er een gespecialiseerde montagepartner die de raampartij opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner het product fatsoenlijk vastzetten. Dankzij deze service geniet je van uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met slinger is werkbaar, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (via een draaiknop, afstandsbediening, mobiele app, handzender) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij slecht weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet heeft veel voordelen. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en screens bedragen zo’n €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8637

Plaats een reactie