Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rien vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Rien? Zonwering heb je voor buiten en binnen. De prijzen beginnen vanaf €85,00. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is ideaal om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Ook win je met een zonnescherm plekjes met schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je enorm veel verschillende oplossing. Op dit platform bieden we een gratis keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Tevens check je gemiddelde tarieven en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Rien en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-rien

Zonnescherm laten plaatsen in Rien

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Rien middels een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat het product goed gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over welk type systeem past bij jouw wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Meet alle maten goed op van het systeem. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Zoals plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest actuele manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Rien en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montagebedrijf. De monteur plaatst het terrasscherm of de duettes zoals gewenst. Ga altijd na of het product goed is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Rien

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Rien is geschikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Enkele producten zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €275 tot €2600. In het volgende gedeelte bespreken we de meest populaire toepassingen.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Met behulp van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek op jouw terras. Let op: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De prijsindicaties liggen zo tussen de €825 tot zo’n €2275.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het zorgt voor plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijsindicaties schommelen tussen de €300 t/m €1300.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Rien is een goed alternatief als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek van de screens bestaat uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De totale investeringen liggen zo tussen de €275 – €1200.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De prijzen komen uit tussen de €280 tot wel €1400 voor rolluiken bestellen in Rien.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij exclusieve woningen. Ze beïnvloeden een romantische uitstraling van het pand. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De normale prijzen schommelen tussen de €620 tot zo’n €1850.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een heerlijke temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Rien: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Middels raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Het voorkomt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Ook brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De verwachte prijzen bedragen tussen de €300 en €975. Bijgaand behandelen we de meest aantrekkelijke opties.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Voordelig maatwerk, probleemloos te bevestigen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in meerdere prints en kleuren. zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn diverse modellen zoals elektrische, transparante, kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De tarieven schommelen tussen de €47,50 – €190.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Rien: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Te koop in diverse stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen geven een knusse en karaktervolle uitstraling aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan onkosten van €90 tot €325.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Voorzie een tarief van €65 tot wel €170.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Rien: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel modellen en materialen als bijv. aluminium, stof, kunststof, bamboe, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je 100% controle over de lichtinval en privacy. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Houd rekening met een prijskaartje van €82,5 tot +/- €200.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van bamboe, hout, stof, aluminium, kunststof. Ideaal voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven starten bij om en nabij de €50 en bedragen voor een luxe model zo’n €200.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Rien voor jouw woning

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze maken je woning meer waard en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, uitzetramen, draaikiepramen, schuiframen, vaste ramen, ronde ramen. Opmerking: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven starten vanaf €440. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €950.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Rien bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, rolhor, hordeur, voorzethor, inzethor, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De tarieven starten bij gemiddeld €82,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €800.

 • Voor bijna ieder raamtype: schuifraam, draairaam, valraam, uitzetraam, tuimelraam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Maatwerk raamdecoratie die past in jouw interieur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van professionele winkels

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei zaken: het type product, materiaaltypes, het formaat en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hierna delen we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Rien in juni 2024.

Categorie zonweringGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€800 – €2125
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€380 – €1450
Screenstot 4 meter breed€280 – €1050
Rolluik300 – 450 cm breed€305 – €1325
Rolgordijntot 3 meter breed€50 – €140
Lamellen200 x 180 cm€70 – €200
Jaloezieën150 x 180 cm€70 – €230
Plisségordijnen150 cm breed€120 – €330
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die het overwegen waard zijn. Elke fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Rien. In het schema hierna bekijk je een toelichting op de meest bekende merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Praxis, IKEA, Hornbach & FonQ, Formido, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum.
 • Overige merken: Deponti, Novoferm, Bece, Husol, Roma, Weinor en Schlappi, Copaco, Milano, Lumenguard, Swela, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Rien? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kunnen ze je advies geven. Op deze site bekijk je ook installateurs en verkopers in Boazum, Lytsewierrum en Britswert.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met jouw interieurstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekochte zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er bestaan diverse soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Bekijk snel meer details over: Plissegordijnen.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De perfecte zonnewering in jouw specifieke situatie realiseer je door te kijken naar: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en je financiële middelen. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in veel kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Rien?

De verwachte prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De gemiddelde tarieven hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Screens €255 op basis van 1 raam. In het geval van een terrasscherm betaal je ongeveer €1175. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €825). Een handmatig-rolluik kost €475. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €265 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €760). Budget gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €110 op basis van 1 raam). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, dessins en kosten van installatie.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Rien?

Rondom zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Rien. In dat geval komt in deskundige installateur die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur het zonnescherm op de juiste wijze ophangen. Met deze klusservice heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, een gunstige garantieperiode en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met slinger is werkbaar, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, handzender, mobiele app, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In het geval van een felle zon gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De prijzen van smart rolluiken en screens starten bij €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8637, 8641

Plaats een reactie