Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Schraard vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Schraard? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Je laat dit al plaatsen vanaf €50,00. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik is ideaal om zonnewarmte buiten te houden. Eveneens geeft een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn de wereld aan verschillende combinaties. Op deze pagina delen we een complete gids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarbij delen we een indicatie van de kosten en een tabel met diverse zonwering specialisten in Schraard en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-schraard

Zonnescherm laten plaatsen in Schraard

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Schraard via een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel op de goede manier bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Selecteer eventueel foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een alternatief is elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest gebruiksvriendelijke optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Schraard en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor de monteurs. De monteur plaatst het knikarmscherm of de jaloezieën zoals overeengekomen. Ga altijd na of de totale constructie correct is aangesloten. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Schraard

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Schraard is het meest doeltreffend om een fijn binnenklimaat te creëren. Daarnaast zorgt het voor een aangename schaduwplek in de tuin. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Meerdere modellen zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse designs en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €450 tot zo’n €2625. In het volgende hoofdstuk lees je informatie over de meest praktische producten.

Een aangenaam klimaat met knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Dankzij de vaste knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zo blijft jouw terras optimaal begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek om te zitten. Advies: het systeem kan beschadigen bij harde wind. De tarieven bedragen tussen de €875 tot wel €2200.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is ideaal bij kleine ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De totale investeringen liggen tussen de €350 t/m €1200.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Korte info over screens

Screens op maat laten maken in Schraard is een prima keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte prijzen komen uit tussen de €400 tot €1000.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en realiseren een duidelijke energiebesparing. Evenzeer dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 opties: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De onkosten liggen tussen de €340 tot €1425 voor rolluiken bestellen in Schraard.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij monumenten. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van het pand. Naast het standaard model heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale prijzen komen uit tussen de €660 tot €1625.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een goede temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Schraard: bekijk systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen bedragen tussen de €320 tot €875. In de onderstaande keuzegids delen we veel info over de meest aantrekkelijke producten.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, gemakkelijk te plaatsen, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te koop in velerlei kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt verschillende varianten zoals kiepkantelraam, transparante, elektrische, lichtdoorlatende, dakraam, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De kosten komen uit tussen de €57,50 tot €170.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Schraard: eenvoudig zelf te installeren.
 • Beschikbaar in diverse stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen bieden een speelse en rustieke uitstraling aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Verwacht prijzen van €100 tot €350.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Goed te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie een prijs van €47,5 tot €160.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Schraard: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt ophalen of kunt kantelen met een handig koord of ketting. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel kleuren en materialen zoals o.a. hout, kunststof, stof, aluminium, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de gewenste lichtinval en privacy. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan een prijs van €70 tot wel €240.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. pvc, hout, kunststof, aluminium, bamboe. Toe te passen voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €210.

 • Van elegant tot robuust.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Schraard op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die jouw interieur echt afmaken. De blinds houden de zon perfect buiten, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, dakramen, ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen, valramen. Kooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De investeringen beginnen bij circa €440 en bedragen voor een luxe model zo’n €870.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Schraard zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, plissé hor, hordeur, lamellenhor, rolhor, voorzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Je zou kunnen informeren naar een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen beginnen bij circa €82,5 en lopen op tot €750.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, valraam, vast raam, schuifraam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Multifunctionele raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Snel een aanbieding van regionale montagebedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 hangen af van diverse factoren: de productcategorie, type materiaal, de gewenste afmeting en de manier van bedienen. In het volgende blokje bekijk je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Schraard in mei 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€825 – €2300
Uitvalschermtot 5 meter breed€375 – €1275
Screens200 cm – 400 cm breed€255 – €1000
Rolluik100 cm – 400 cm breed€300 – €1350
Rolgordijn150 x 250 cm€65 – €175
Lamellen100 x 250 cm€65 – €225
Jaloezieën100 x 130 cm€85 – €230
Plisségordijnen140 cm breed€115 – €360
Gemiddelde kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Schraard. In het schema hieronder tref je details over de meest bekende merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Hornbach, Gamma, IKEA & FonQ, Formido, Leen Bakker, Kwantum, Bol.com.
 • Ook interessant: Roma, Novoferm, Weinor, Bece, Husol, Deponti en Schlappi, Lumenguard, Milano, Sunway, Copaco, Dickson.

Zonwering experts in de buurt van Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Schraard? Wil jij contact leggen met een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? In de volgende tabel bekijk je adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker vergelijk je ook montagebedrijven en verkooppunten in Hichtum, Wons en Schettens.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel heeft weer andere vitrage nodig die matcht met de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de mooiste buiten- en binnenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras & Serre
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men verkoopt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of moderne buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Klik eventueel direct verder naar: Jaloezieën.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De best passende zonnewering voor jouw pand komt tot stand door: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de gevels / kozijnen en jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in een groot aantal kleuren, stoffen en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Schraard?

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard kosten hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €675. Screens €280 op basis van één kozijn. In het geval van een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1075. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €825). Een instap-rolluik kost €450. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €300 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €770). Betaalbare producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €145 per kozijn). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, soort bediening, materiaaltypes, kleur en montage.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Schraard?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Schraard. Er komt dan een gespecialiseerde expert die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur het model fatsoenlijk installeren. Zo ben je verzekerd van goede zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de de normale handbediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met een handslinger is werkbaar, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (met een mobiele app, draaiknop, handzender, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij extreem weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken en screens liggen rond de €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8746

Plaats een reactie