Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Schettens vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Schettens? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en is er al vanaf €82,50. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is praktisch tegen hevige zon. Soms biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit ontzettend veel afzonderlijke modellen. Op dit platform delen we een handige keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast bekijk je gemiddelde tarieven en namen van erkende zonwering specialisten in Schettens en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-schettens

Zonnescherm laten plaatsen in Schettens

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Schettens via een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem op de juiste manier geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe bedrijven in de regio. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de vouwgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoeling in huis, extra isolatie, inkijk verminderen, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het product. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest comfortabele oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Schettens en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor de specialisten. De installateur installeert de screens of de plissés zoals afgesproken. Controleer zorgvuldig of het netjes is vastgezet. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Schettens

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Schettens is het meest geschikt om een fijn binnenklimaat te creëren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel producten zoals rolluiken werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei kleuren en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €300 en €2550. In het volgende hoofdstuk delen we veel info over de meest praktische systemen.

Kosten en pluspunten van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Aan de hand van de speciale knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst behoud je de vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Belangrijk: het doek kan kapot waaien bij wind. De verwachte kosten bedragen tussen de €800 t/m €2275.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Zeer praktisch bij ramen zonder openslaande delen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijzen schommelen tussen de €350 – €1275.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Schettens is een goed alternatief als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek is vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Let op: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De kosten variëren tussen de €250 tot zo’n €1050.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra voordeel houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 varianten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De kosten bedragen tussen de €350 – €1475 voor rolluiken bestellen in Schettens.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Enorm lange levensduur.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 50 woningen. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van het huis. Naast de basismodellen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De tarieven bedragen tussen de €650 tot wel €1925.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een fijne temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Schettens: alles over inmeten en ophangen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Met raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. Goed om te weten: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven liggen zo tussen de €310 tot €800. Bijgaand bespreken we de meest gekochte systemen.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze hebben gunstige prijzen, probleemloos te installeren, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse designs en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er bestaan diverse modellen zoals lichtdoorlatende, transparante, verduisterende, waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische en een duo rolgordijn. De prijzen schommelen tussen de €57,50 tot €185.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Schettens: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen bieden een exclusieve en landelijke uitstraling aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Houd rekening met een prijs van €95 tot +/- €325.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Praktisch te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met prijsindicaties van €65 tot +/- €180.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Schettens: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of band. Je kunt een selectie maken uit mega veel dessins en materialen zoals bijv. aluminium, bamboe, kunststof, hout, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kies je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met kosten van €80 tot €260.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals stof, aluminium, kunststof, pvc, bamboe. Toe te passen voor hoge / grote ramen en bij een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten beginnen bij zo’n €55. Voor luxe versie moet je rekening houden met €200.

 • Van elegant tot robuust.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Schettens in alle vormen en maten

Shutters zijn houten binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, valramen, uitzetramen, schuiframen, vaste ramen, dakramen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €460. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €940.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Schettens bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, rolhor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: een hor is niet zonwerend. Wel zit er in het assortiment een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €800.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, draai-kiepraam, vast raam, draairaam, valraam, uitzetraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De leukste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van professionele winkels

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van een aantal onderdelen: het type systeem, materiaaltypes, de afmeting en handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Schettens in juli 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€815 – €2200
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€400 – €1425
Screens300 cm – 400 cm breed€260 – €1025
Rolluik200 cm – 400 cm breed€290 – €1275
Rolgordijntot 2 meter breed€60 – €150
Lamellen150 x 100 cm€60 – €205
Jaloezieën100 x 180 cm€80 – €270
Plisségordijnen100 breed€110 – €320
Verwachte tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een groot assortiment. Elke winkel heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Schettens. In de tabel hierna bespreken we een aanvulling op de meest gekozen merken. Op basis daarvan heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Praxis, Hornbach, IKEA en FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp, Kwantum.
 • Overweeg ook: Husol, Toppoint, Deponti, Roma, Novoferm, Weinor & Copaco, Schlappi, Milano, Swela, Dickson, Lumenguard.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Schettens? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de onderstaande tabel bieden wij contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Tevens kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform vergelijk je ook montagebedrijven en winkels in Hartwerd, Longerhouw en Burgwerd.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke kamer heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de stijl van de kamer. We informeren je graag verder over de meest bestelde zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras & Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Bekijk snel meer details over: Buitenjaloezieën.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke huis heeft weer andere wensen. De juiste zonnewering die past bij jouw wensen is afhankelijk van het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en je financiële middelen. Het handige aan binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in een heleboel kleuren, stoffen en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Schettens?

De investingen in zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte kosten tref je hierna. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €625. Zonnescreens €230 per raam / kozijn. Bij een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1125. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €700). Een normaal rolluik kost €475. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €285 per raam. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €800). Overige producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €125 per raampartij). De totale investeringen worden beïnvloed door: het type / model, de grootte van het systeem, soort bediening, materiaalgebruik, dessins en aanlegkosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Schettens?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor montage plus inmeetservice in Schettens. Hierbij komt een lokale montagepartner die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Vervolgens kan de montagepartner de zonwering vakkundig monteren. Zo profiteer je van effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Kies jij voor de normale handbediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met opwindmechanisme is werkbaar, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (middels een draaiknop, mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In het geval van een felle zon kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De prijzen van smart rolluiken & screens komen uit rond de €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8744

Plaats een reactie