Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Waaksens vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Waaksens? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en is er al vanaf €90,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een markies is zeer handig om de zon buitenshuis te houden. In veel situaties realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Gordijnwinkels hebben tientallen afzonderlijke soorten. Op dit platform bieden we een complete gids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarbij delen we een kostenindicatie en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Waaksens en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-waaksens

Zonnescherm laten plaatsen in Waaksens

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Waaksens door een goede zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat het product degelijk vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk type systeem het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, energie besparen, je privacy verhogen, inbraakpreventie, extra schaduw, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en meest nieuwe keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Waaksens en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, garantie review en klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en maak de deal rond.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de specialisten. Het installatiebedrijf levert het uitvalscherm of de lamellen zoals besproken. Ga altijd na of de totale constructie correct is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Waaksens

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Waaksens wordt gebruikt om de temperatuur in de woning te beperken. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Bekende toepassingen zoals de populaire rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei dessins en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €300 tot wel €2875. In het volgende hoofdstuk vind je info, kosten en voordelen van de meest bekende modellen.

Waarom kiezen voor knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Dankzij 2 knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zodoende is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op in de tuin. Disclaimer: het scherm kan vies worden door regen. De totale investeringen liggen zo tussen de €875 en €2150.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Handig voor kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De totale investeringen schommelen tussen de €475 tot wel €1375.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Zeer windbestendig.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Waaksens is zeer geschikt als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek is vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De normale prijzen schommelen tussen de €275 tot wel €1125.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Advies over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en hebben een isolerende werking. Tevens schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 types: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De onkosten bedragen tussen de €330 tot wel €1475 voor rolluiken bestellen in Waaksens.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij luxe huizen. Ze dragen bij aan het karakter van van de woning. Naast de basismodellen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €710 – €1925.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een lage temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Waaksens: alle soorten voor binnen op een rij

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Ook haal je hiermee extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijzen komen uit tussen de €360 – €875. In het onderstaande stuk lees je informatie over de meest bestelde keuzes.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Voordelig maatwerk, moeiteloos te bevestigen, simpel af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te bestellen in verschillende designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt verschillende types zoals verduisterende, dakraam, transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €65,00 en €175.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Waaksens: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Assortiment in uiteenlopende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een speelse en huiselijke ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met een prijs van €115 tot wel €325.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met onkosten van €47,5 tot €160.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Waaksens: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel kleuren en materialen zoals aluminium, hout, PVC, stof, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de lichtinval en privacy. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op kosten van €85 tot wel €230.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. stof, pvc, aluminium, kunststof, hout. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten beginnen bij zo’n €50. Voor luxe versie moet je rekening houden met €175.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Waaksens op maat

Shutters zijn houten binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn uniek, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals dakramen, vaste ramen, ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen. Noemenswaardig: shutters zijn niet heel erg voordelig. De onkosten beginnen bij circa €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €880.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Waaksens zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, hordeur, voorzethor, rolhor, plissé hor, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties beginnen bij €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €700.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, vast raam, valraam, draai-kiepraam, draairaam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen per e-mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 hangen af van allerlei onderdelen: het type model, de materiaaltypes, de maximale lengte en de manier van bedienen. In de tabel hierna delen we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Waaksens in juli 2024.

Zonwering typeAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€815 – €2125
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€375 – €1575
Screens3 – 4 meter breed€255 – €1025
Rolluiktot 4,5 meter breed€330 – €1275
Rolgordijn120 x 100 cm€65 – €140
Lamellen100 x 50 cm€45 – €195
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €260
Plisségordijnen100 x 200 cm€125 – €300
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je overweging mee moet nemen. Elke montagepartner heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Waaksens. Hierna delen we een toelichting op de meest bekende merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, Praxis, Hornbach, IKEA & Wehkamp, Bol.com, Kwantum, Formido, FonQ.
 • Overige merken: Bece, Toppoint, Husol, Deponti, Weinor, Roma en Swela, Dickson, Copaco, Milano, Lumenguard, Sunway.

Zonwering experts in regio van Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Waaksens? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? In het overzicht hierna verstrekken we gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker vind je ook leveranciers en winkels in Wjelsryp, Tzummarum en Spannum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke raampartij behoeft een vitrage die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We geven nu een toelichting op de meest gekozen soorten zonwering voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre of Terras
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Rolluiken.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering voor jouw huis heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, de ligging van de tuin, de buitenmuren (kozijnen) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in diverse kleuren, vormen en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Waaksens?

De kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De gemiddelde prijsindicaties hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €625. Zonnescreens €230 per raampartij. Bij een zonnescherm betaal je ongeveer €1050. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €825). Een handmatig-rolluik kost €490. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €300 per raampartij. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €810). Alternatieve opties zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €125 per kozijn). De totale bedragen zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, het inmeten (afmetingen), bediening, het soort materiaal, prints en installatiewerk.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Waaksens?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Waaksens. Er komt dan een ervaren vakman die de deuren en/of ramen bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de expert de producten op de juiste manier installeren. Met deze klusservice heb je gegarandeerd ideale zonnewering, langere garantieperiodes en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handmatige bediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is werkbaar, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (draaiknop, handzender, afstandsbediening, mobiele app) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. In het geval van een felle zon kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De kosten van smart rolluiken of schermen beginnen bij €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8845

Plaats een reactie