Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Spannum vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Spannum? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en regel je al vanaf €70,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Daarnaast verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben immens veel afzonderlijke oplossing. Op dit platform bieden we een uitgebreide keuzehulp waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Bovendien vind je een kostenindicatie en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Spannum en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Minder last van inkijk.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-spannum

Zonnescherm laten plaatsen in Spannum

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Spannum middels een professionele zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met leveranciers die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoeling in huis, energie besparen, de privacy verbeteren, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest moderne keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Spannum en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat alles opgeruimd is voor het installatiebedrijf. De montage-specialist plaatst het zonnescherm, markiezen of de lamellen op de afgesproken plekken. Test of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Offerte op maat van raambekleders in Spannum

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Spannum is het meest doeltreffend om warmte in huis te voorkomen. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel producten zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €375 en €2925. In de keuzegids hieronder lees je informatie over de meest verkochte systemen.

Laten monteren van knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Middels de twee knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zo is er een vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw op jouw terras. Disclaimer: het systeem moet je direct inklappen bij harde wind. De tarieven komen uit tussen de €800 t/m €2150.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Het biedt voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een vaak gekozen optie bij vaste ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte prijzen variëren tussen de €400 en €1325.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Tips voor screens

Screens op maat laten maken in Spannum is zeer geschikt als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Let op: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale prijzen schommelen tussen de €275 t/m €1100.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren ook heel goed. Eveneens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 keuzes: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte prijzen variëren tussen de €320 tot zo’n €1500 voor rolluiken bestellen in Spannum.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij oudere woningen. Ze geven een boost aan de uitstraling van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De tarieven variëren tussen de €610 tot wel €1875.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Spannum: alle gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Daarnaast is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijsindicaties variëren tussen de €300 en €800. In het stukje hieronder delen we veel info over de meest bestelde installaties.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, gemakkelijk op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kun jij kopen in praktisch alle prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt allerlei soorten zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, transparante, verduisterende en het duo rolgordijn. De prijsindicaties liggen zo tussen de €60,00 en €170.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Spannum: zonder problemen zelf te monteren.
 • Assortiment in interessante stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen bieden een warme en karaktervolle ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Je moet denken aan een tarief van €105 tot €350.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je kunt kiezen uit allerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op onkosten van €65 tot €175.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Spannum: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. Het aanbod bestaat uit tientallen vormen en materialen zoals bijv. PVC, stof, bamboe, aluminium, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met een kostenplaatje van €67,5 tot wel €280.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, stof, kunststof, pvc, hout. Geschikt voor grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij circa €55. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €200.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Spannum op maat gemaakt

Shutters zijn houten binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen, schuiframen. Let op: shutters zijn niet goedkoop! De tarieven beginnen bij zo’n €490. Voor luxe versie moet je rekening houden met €950.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Spannum bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: rolhor, lamellenhor, plissé hor, voorzethor, hordeur, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Kooptip: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Deze variant weert vliegen, muggen en insecten en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €500.

 • Geschikt voor o.a.: uitzetraam, schuifraam, draairaam, valraam, tuimelraam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van professionele winkels

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei opties: het type systeem, materiaalgebruik, de grootte (lengte en breedte) en de manier van bedienen. In de tabel hieronder bieden wij de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Spannum in maart 2024.

Soort zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€810 – €2250
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€375 – €1550
Screens1 – 4 meter breed€275 – €1075
Rolluiktot 4 meter breed€320 – €1400
RolgordijnTot 250 cm breed€80 – €160
Lamellen200 x 250 cm€50 – €195
Jaloezieën100 x 130 cm€65 – €200
Plisségordijnen140 cm breed€120 – €370
Gemiddelde onkosten zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die goede producten en service leveren. Elk merk heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Spannum. In de tabel hierna bespreken we informatie over de meest verkochte merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Praxis, Karwei, Hornbach & Kwantum, Bol.com, FonQ, Leen Bakker, Formido.
 • Zie ook: Bece, Roma, Deponti, Weinor, Novoferm, Husol & Swela, Dickson, Sunway, Lumenguard, Milano, Copaco.

Zoek zonwering experts in de regio Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Spannum? Zoeken naar een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder bespreken we namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op deze site check je ook monteurs en verkopers in Easterlittens, Hinnaard en Baaium.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke gevel heeft weer andere vitrage nodig die aansluit bij de uitstraling van de kamer. We informeren je graag verder over de meest ideale soorten zonwering voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Serre of Terras
Ook in Nederland kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Men biedt diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Check ook aanvullende info over: Zonwering offerte.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering voor jouw huis realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de gevels / kozijnen en je financiële middelen. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in veel kleuren, soorten materialen en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Spannum?

De prijsindicaties van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte onkosten bieden we hierna aan. Markiezen kosten zo’n €575. Screens €200 per raam / kozijn. Wanneer je kiest voor een zonnescherm moet je rekening houden met minimaal €1050. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €600). Een standaard rolluik kost €455. Voor jaloezieën betaal je zo’n €290 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €755). Alternatieve binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €135 per raam). De totale tarieven worden beïnvloed door: het type / model, het inmeten (afmetingen), bediening, materiaalgebruik, dessins en installatiewerk.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Spannum?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Spannum. Dan komt er een gespecialiseerde monteur die de raampartij opmeet aan huis. Hierna zal de installateur de zonwering volgens de documentatie monteren. Dankzij de montageservice geniet je van optimale zonnewering, langere garantieperiodes en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig zonnescherm met slinger of band is voldoende, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In de zomerperiode met warm zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De tarieven van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €550.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 8843

Plaats een reactie