Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wjelsryp vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Wjelsryp? Zonwering heb je voor buiten en binnen en kan je al kopen vanaf €57,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm werkt erg goed om zonnewarmte buiten te houden. Tevens creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je gigantisch veel afzonderlijke oplossing. Op dit platform geven we een complete gids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Ook bieden we gemiddelde kosten en een lijst met erkende zonwering specialisten in Wjelsryp en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Minder last van inkijk.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-wjelsryp

Zonnescherm laten plaatsen in Wjelsryp

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Wjelsryp door een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest nieuwe keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Wjelsryp en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg de nieuwe producten klaar voor de installateurs. De montage-specialist levert de screens of de lamellen op de gewenste manier. Controleer of het netjes is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Steeds vaker is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Offerte op maat van raambekleders in Wjelsryp

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Wjelsryp werkt het beste om warmte in huis tegen te gaan. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere varianten zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende materialen en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 – €2550. In onderstaande alinea leggen we alles uit over de meest verkochte systemen.

Genieten van knikarmschermen en terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Middels de knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek in de tuin. Noemenswaardig: het zonnescherm kan beschadigen bij harde wind. De prijsindicaties liggen zo tussen de €825 tot zo’n €2100.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Het comfort van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is ideaal bij vaste ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijsindicaties liggen zo tussen de €400 tot wel €1375.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Wjelsryp biedt je design rolluiken voor als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Ze worden vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De kosten komen uit tussen de €300 t/m €1075.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren de slaapkamer. Tevens houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte kosten liggen zo tussen de €360 tot wel €1200 voor rolluiken bestellen in Wjelsryp.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Schrikt inbrekers af.

Nieuwe markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij brocante woningen. Ze beïnvloeden de ambiance van de woning. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De prijsindicaties schommelen tussen de €610 en €1950.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een lage temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Wjelsryp: alle systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit maakt de kans kleiner dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Ook haal je hiermee extra sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen liggen zo tussen de €370 – €950. In deze koopgids vind je info, kosten en voordelen van de meest bestelde systemen.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, gemakkelijk aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in velerlei dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Je hebt verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische, verduisterende, waterafstotende, transparante en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen bedragen tussen de €47,50 tot €165.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wjelsryp: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Verkrijgbaar in interessante stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een luxueuze en rustieke uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Denk aan prijzen van €110 tot +/- €400.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je bepaalt zelf de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan allerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht tarieven van €52,5 tot +/- €185.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Wjelsryp: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden tientallen modellen en materialen zoals bijvoorbeeld aluminium, hout, bamboe, kunststof, stof. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Je moet denken aan een prijskaartje van €80 tot €220.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. kunststof, bamboe, pvc, hout, stof. Handig voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €180.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Wjelsryp op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze maken je woning meer waard en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, uitzetramen, valramen, draaikiepramen, dakramen, vaste ramen. Aankooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De kostprijzen starten bij gemiddeld €460 en bedragen voor een luxe model zo’n €940.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Wjelsryp geven veel frisse lucht in de kamers en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: hordeur, voorzethor, inzethor, rolhor, lamellenhor, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Tip: vraag eens om een slimme duo-plissé hor. Dit type weert ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijzen beginnen bij €77,5 en kunnen oplopen tot €600.

 • Te monteren op: draairaam, schuifraam, draai-kiepraam, vast raam, valraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

Maatwerk raamdecoratie voor elke smaak

Direct meerdere aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse onderdelen: het soort systeem, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hierna vind je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Wjelsryp in juli 2024.

Zonwering systeemFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€830 – €2175
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€365 – €1300
Screens300 cm – 400 cm breed€265 – €1125
Rolluiktot 4,5 meter breed€290 – €1225
Rolgordijn200 x 100 cm€50 – €155
Lamellen200 x 200 cm€65 – €205
Jaloezieën100 x 220 cm€65 – €250
Plisségordijnen100 x 220 cm€100 – €340
Verwachte prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je kunt kiezen. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Wjelsryp. In het volgende schema vind je details over de grootste merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Gamma, IKEA, Hornbach en Bol.com, Kwantum, FonQ, Wehkamp, Formido.
 • Check ook: Toppoint, Deponti, Bece, Husol, Novoferm, Weinor en Lumenguard, Swela, Dickson, Copaco, Schlappi, Milano.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Waadhoeke

Goedkope zonwering kopen in Wjelsryp? Wil jij contact leggen met een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hierna tref je adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site ontdek je ook installatiepartners en winkels in Baard, Spannum en Easterlittens.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder pand behoeft een vitrage die afgestemd is op jouw stijl. We geven je nu een verdieping in de beste buiten- en binnenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Men biedt allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Shutters.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning is anders. De perfecte zonnewering voor jouw huis komt tot stand door: de grootte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en wat je eraan wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in velerlei kleuren, dessins en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft een gezond binnenklimaat, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Wjelsryp?

De verwachte prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De geschatte prijsindicaties hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Screens €280 per kozijn. Wanneer je kiest voor een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1200. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €650). Een instap-rolluik kost €485. Voor jaloezieën betaal je zo’n €260 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €810). Betaalbare keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €140 op basis van 1 raam). De totale prijzen zijn afhankelijk van; type systeem, de afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, motiefjes en montagekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Wjelsryp?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Wjelsryp. In dat geval komt in gespecialiseerde monteur die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het product op de juiste wijze vastzetten. Met deze klusservice geniet je van optimale zonnewering, extra fabrieksgarantie en soms een onderhoudsbeurt.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Wil jij een de standaard handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is acceptabel, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens liggen rond de €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8842

Plaats een reactie