Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Warns vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Warns? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Je laat dit al plaatsen vanaf €57,50. Goede buitenzonwering als een rolluik werkt erg goed om de zon en warmte te weren. Mogelijk verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn gigantisch veel afzonderlijke producten. Via onze site check je een praktische keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Bovendien check je een kostenindicatie en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Warns (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-warns

Zonnescherm laten plaatsen in Warns

Beschik je niet over het juiste gereedschap en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Warns via een bekende zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie goed aangebracht wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je heel eenvoudig leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Kies allereerst welk type systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de rolgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Meet alle maten goed op van het systeem. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest gebruiksvriendelijke mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Warns en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor de installateurs. Het installatiebedrijf plaatst het zonneschermen of de duettes zoals jij dat wilt. Test of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang offerte van raambekleders in Warns

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Warns is ideaal om de zon en warmte te weren. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Veel modellen zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei materialen en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €500 t/m €2825. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest moderne modellen.

Ontdek het gemak van knikarmschermen & terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van 2 knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zodoende is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Tip: dit model kan kapot waaien bij wind. De totale investeringen liggen zo tussen de €800 tot wel €2000.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Het biedt voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De prijzen schommelen tussen de €475 tot €1200.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Warns biedt je design rolluiken voor als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek van de screens bestaat uit polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Voorwaarden: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte prijzen variëren tussen de €300 tot €1000.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Het kopen van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze houden de warmte buiten het huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 modellen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De totale investeringen variëren tussen de €250 tot wel €1275 voor rolluiken bestellen in Warns.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Het installeren van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij jaren 30 woningen. Ze beïnvloeden een nostalgische uitstraling van het huis. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte prijzen variëren tussen de €620 tot €1825.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een koele temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Warns: alle gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten bedragen tussen de €300 en €900. In de onderstaande keuzegids behandelen we de meest interessante keuzes.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn voordelig, probleemloos aan te brengen, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen stel je samen in praktisch alle kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze bieden allerlei soorten zoals transparante, verduisterende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam, waterafstotende en hippe duo rolgordijnen. De kosten liggen zo tussen de €57,50 – €160.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Warns: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Snel bezorgd in mooie stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen bieden een warme en unieke ambiance aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Verwacht tarieven van €110 tot zo’n €375.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Goed te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Denk aan tarieven van €55 tot €155.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Warns: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. Je kunt kiezen uit oneindig veel systemen en materialen zoals hout, kunststof, aluminium, PVC, stof. Door de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan tarieven van €85 tot zo’n €240.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. bamboe, hout, stof, pvc, kunststof. Praktisch voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €75 en kunnen oplopen tot €190.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Warns vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, schuiframen, dakramen, uitzetramen, ronde ramen, valramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kosten starten vanaf €400. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €900.

 • Duurzaam product.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Warns geven veel frisse lucht in de kamers en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: inzethor, plissé hor, rolhor, voorzethor, lamellenhor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: een hor is niet zonwerend. Er bestaat ook een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit model weert vliegen, muggen en insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €725.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, schuifraam, valraam, uitzetraam, vast raam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De tofste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal opties: het artikel, materiaalgebruik, de afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna bekijk je de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Warns in maart 2024.

Categorie zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€820 – €2275
Uitvalschermtot 4 meter breed€360 – €1550
Screens2 – 4 meter breed€285 – €1075
Rolluik1 – 4 meter breed€320 – €1225
Rolgordijn100 x 175 cm€55 – €155
Lamellen200 x 200 cm€75 – €215
Jaloezieën150 x 100 cm€85 – €280
Plisségordijnen150 cm breed€105 – €320
Gemiddelde onkosten zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken om uit te kiezen. Elke leveranciers heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Warns. In de onderstaande tabel bekijk je een toelichting op de meest gekozen merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Hubo, IKEA, Praxis & Leen Bakker, Kwantum, Formido, Wehkamp, FonQ.
 • Andere merken: Deponti, Toppoint, Weinor, Roma, Bece, Novoferm en Dickson, Lumenguard, Swela, Schlappi, Milano, Sunway.

Zonwering experts in regio van Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Warns? Of ben je op zoek naar een goed zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hieronder tref je gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Soms kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker check je ook montagebedrijven en shops in Workum, Molkwerum en Hindeloopen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt weer om een ander type vitrage die aansluit bij jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de meest praktische binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Je kunt kiezen uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten integreren. Check ook aanvullende info over: Binnenzonwering.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering voor jouw pand heeft te maken met: de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de staat van de gevels en het kozijn en wat je eraan wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in velerlei kleuren, dessins en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Warns?

De prijsindicaties van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte tarieven vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Buitenscreens €265 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1150. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €700). Een standaard rolluik kost €480. Voor jaloezieën betaal je zo’n €275 per raampartij. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €820). Budget soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €100 per kozijn). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het model, de gewenste afmeting, de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, vormen / kleuren en installatiewerk.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Warns?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Warns. Hierbij komt een gediplomeerde installateur die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner het zonnescherm volgens de documentatie vastzetten. Dankzij de montageservice geniet je van uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en een mooi passend product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we de normale handbediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang is acceptabel, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (via een handzender, afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorkomt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken & screens starten bij €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 8721

Plaats een reactie