Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Longerhouw vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Longerhouw? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Het is er al vanaf €72,50. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is ideaal om de zon buitenshuis te houden. Soms creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en brengt extra sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel afzonderlijke combinaties. Op deze pagina geven we een gratis keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Bovendien bieden we de geschatte kosten en adressen van lokale zonwering specialisten in Longerhouw en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-longerhouw

Zonnescherm laten plaatsen in Longerhouw

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Longerhouw door een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan 100% zeker de installatie juist bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je snel leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van het product. Geef ook door waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en effectiefste oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Longerhouw en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. De monteur plaatst het uitvalscherm of de plissés zoals besproken. Loop na of het product goed is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Longerhouw

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Longerhouw wordt met name toegepast om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige producten zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende kleuren en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €300 en €2675. In de koopgids hierna bespreken we de meest moderne modellen.

Uitleg over knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Middels de vaste knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Door dit mechanisme blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op om te zitten. Disclaimer: het zonnescherm kan beschadigen bij harde wind. De verwachte prijzen variëren tussen de €800 tot zo’n €2075.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Het kopen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Zeer praktisch bij kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale prijzen komen uit tussen de €350 tot wel €1325.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Longerhouw is een goed alternatief als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De tarieven schommelen tussen de €275 – €1175.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en houden in de winter de kou buiten de deur. Daarbij houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 type systemen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €250 t/m €1500 voor rolluiken bestellen in Longerhouw.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering met een prachtige uitstraling. Het wordt gekenmerkt door een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 50 woningen. Het heeft een positief effect op de uitstraling van het pand. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale tarieven variëren tussen de €720 tot wel €1725.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in de woonkamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Longerhouw: alle soorten voor binnen op een rij

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er veel licht in de woning komt zodat het minder heet wordt in huis. Evenzeer kan het ook echt een eyecatcher zijn. Belangrijk: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen schommelen tussen de €370 tot €800. In het stukje hieronder behandelen we de meest populaire keuzes.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, makkelijk op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in tientallen dessins en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn allerlei soorten zoals elektrische, dakraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, transparante, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De kosten bedragen tussen de €55,00 tot €160.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Longerhouw: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in verschillende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en rustieke ambiance aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Verwacht een prijs van €115 oplopend tot €325.

 • Voor een knus interieur.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie een prijs van €50 tot wel €160.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Longerhouw: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of stang. Je kunt kiezen uit mega veel systemen en materialen als bijvoorbeeld kunststof, hout, bamboe, PVC, aluminium. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Disclaimer: je moet ze regelmatig afstoffen. Denk aan onkosten van €72,5 tot €280.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals pvc, hout, aluminium, stof, bamboe. Toe te passen voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €60 en lopen op tot €175.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Longerhouw op maat

Shutters zijn strakke binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn eyecatchers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, valramen, draaikiepramen. Opmerking: shutters zijn duur in aanschaf. De onkosten beginnen bij €440 en lopen op tot €860.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Longerhouw geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, inzethor, hor met scharnier, plissé hor, rolhor, lamellenhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt wel kiezen voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem houdt insecten buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kostprijzen starten bij om en nabij de €67,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €625.

 • Breed inzetbaar: draairaam, valraam, vast raam, schuifraam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse thema’s: het soort model, de materiaaltypes, het formaat en afwerking plus bediening. In het schema hieronder vind je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Longerhouw in mei 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€860 – €2050
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€370 – €1350
Screenstot 4 meter breed€290 – €1075
Rolluik200 cm – 400 cm breed€330 – €1200
RolgordijnTot 250 cm breed€70 – €150
Lamellen200 x 250 cm€80 – €215
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €200
Plisségordijnen100 x 180 cm€125 – €330
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken om uit te kiezen. Welke winkelier heeft zo zijn eigenschappen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Longerhouw. In het volgende schema bieden wij een aanvulling op de meest bekende merken. Op basis daarvan kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Karwei, Praxis, IKEA & Leen Bakker, Bol.com, FonQ, Wehkamp, Formido.
 • Check ook: Weinor, Toppoint, Bece, Novoferm, Deponti, Roma & Lumenguard, Swela, Sunway, Copaco, Schlappi, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Longerhouw? Zoeken naar een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hierna tonen wij bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website vind je ook montagepartners en winkels in Burgwerd, Schraard en Hichtum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke gevel behoeft een vitrage die matcht met de individuele ruimte. We verstrekken hieronder wat details over de mooiste zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er bestaan allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bekijk snel meer details over: Binnenzonwering.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering voor jouw woning heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en wat je eraan wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in verschillende kleuren, materiaaltypes en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Longerhouw?

De investingen in zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €725. Zonnescreens €225 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1175. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €850). Een normaal rolluik kost €470. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €265 per raam / kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €800). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €140 per raam / kozijn). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de noodzakelijke afmetingen, elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, kleur en kosten van installatie.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Longerhouw?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage en inmeetservice in Longerhouw. Dan komt er een gespecialiseerde montagepartner die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner het systeem vakkundig aanbrengen. Dankzij de montageservice geniet je van goede zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige zonwering met slinger of band is voldoende, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, handzender, mobiele app, draaiknop) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorkomt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & schermen liggen rond de €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8745

Plaats een reactie