Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Striep vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Striep? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €82,50. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is geschikt om de zon buitenshuis te houden. Soms win je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is minder duur en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben geweldig veel diverse systemen. Op dit portaal doorzoek je een praktische handleiding waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens doorzoek je gemiddelde tarieven en namen van erkende zonwering specialisten in Striep en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-striep

Zonnescherm laten plaatsen in Striep

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Striep middels een regionale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent er dan zeker van dat het product goed aangebracht wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel specialisten uit de buurt. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, energie besparen, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Zoals achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Kies bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en comfortabelste optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Striep en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montagebedrijf. De monteur installeert het terrasscherm of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Test of de totale constructie correct is opgehangen. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Striep

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Striep werkt het beste om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Enkele varianten zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in diverse designs en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €475 en €2950. In de keuzegids hieronder bespreken we de meest moderne types.

Waarom kiezen voor knikarmschermen & terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Dankzij de knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zo kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw bij de ramen. Noemenswaardig: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €825 – €2125.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Effecten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je bereikt hiermee veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €475 – €1325.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Striep is de perfecte keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. De screendoeken bestaan uit polyestervezels of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Advies: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De tarieven variëren tussen de €400 tot €1000.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluiddempend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Ook schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 varianten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De normale prijzen liggen zo tussen de €260 en €1250 voor rolluiken bestellen in Striep.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering met een prachtige uitstraling. Het gaat hier om een houten, stalen of aluminium frame wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij brocante woningen. Ze geven een boost aan een romantische uitstraling van woningen. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €730 tot €1600.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een fijne temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Striep: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Aan de hand van raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms zorgt het voor meer sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De kosten liggen tussen de €350 – €925. In de onderstaande keuzegids bespreken we de meest gekozen keuzes.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, eenvoudig te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in honderden kleurtjes en motiefjes zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt allerlei types zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische, dakraam, verduisterende, transparante en hippe duo rolgordijnen. De tarieven bedragen tussen de €57,50 tot €165.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Striep: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Te koop in allerlei stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en brocante uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met tarieven van €100 tot zo’n €350.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je bepaalt zelf de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op een tarief van €65 tot +/- €160.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Striep: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel systemen en materialen als o.a. kunststof, bamboe, aluminium, PVC, stof. Door de houten jaloezieën heb je 100% controle over de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan een tarief van €85 tot €230.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. stof, kunststof, bamboe, aluminium, hout. Perfect voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De kosten beginnen bij circa €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €185.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Striep voor jouw woning

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een unieke look. Het zijn eyecatchers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, dakramen, valramen, draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen. Disclaimer: shutters zijn niet goedkoop! De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €480. Voor dure modellen kun je rekenen op €940.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Striep zorgen voor een hygiënische leefomgeving en hebben een gunstig effect op ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, lamellenhor, voorzethor, hor met scharnier, rolhor, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wel zit er in het assortiment een totaal duo-plissé hor. Dit model houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij €67,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €525.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, vast raam, valraam, schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Passende raamdecoratie voor elke smaak

Deze week diverse aanbiedingen van erkende aanbieders

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden gecalculeerd via diverse thema’s: het soort systeem, materiaalgebruik, de maximale breedte en het soort bediening. In de onderstaande tabel verstrekken we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Striep in mei 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€805 – €2000
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€390 – €1375
Screens100 cm – 300 cm breed€240 – €1175
Rolluik200 cm – 400 cm breed€290 – €1300
Rolgordijn200 x 60 cm€60 – €170
Lamellen180 x 180 cm€65 – €225
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €240
Plisségordijnen100 x 180 cm€100 – €350
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een uitstekend aanbod. Elke winkel heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Striep. Hieronder vind je informatie over de beste verkochte merken. Op die manier heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Praxis, IKEA, Hubo & Bol.com, FonQ, Formido, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Andere merken: Husol, Toppoint, Deponti, Weinor, Novoferm, Roma & Milano, Dickson, Lumenguard, Sunway, Swela, Copaco.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Terschelling

Goedkope zonwering kopen in Striep? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? Hieronder bespreken we bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker check je ook fabrikanten en shops in Baaiduinen, Landerum en Kinnum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke kamer heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de meest bestelde zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men verkoopt diverse producten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten installeren. Bezoek ook onze pagina over: Knikarmscherm.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Iedere woning is anders. De perfecte zonnewering komt tot stand door: de hoogte van je ramen, hoe je tuin ligt, de kozijnen (kunststof / hout) en je financiële middelen. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Striep?

De verwachte prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige prijzen hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €575. Buitenscreens €210 per kozijn. Kies je voor een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1100. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €625). Een instap-rolluik kost €460. Voor jaloezieën betaal je zo’n €295 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €820). Voordelige binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €125 op basis van één kozijn). De totale onkosten zijn afhankelijk van; het model, de afmetingen, de bedieningsopties, het gewenste materiaal, kleuren en installatiekosten.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Striep?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Striep. In die situaties komt een gediplomeerde vakman die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Hierna zal de monteur het model volgens de documentatie ophangen. Met deze klusservice geniet je van optimale zonnewering, langere garantie, klantenservice en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je de normale handbediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige zonwering met slinger of band is voldoende, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij slecht weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorbreekt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8892

Plaats een reactie